Välj eteriska oljor i din hudvårdsrutin + så gör du en face workout

Samarbete medDecleor

Har du hört talas om aromaterapi? Förmodligen. Men har du funderat över att addera aromaterapi i din hudvård? Tanken hade inte ens slagit mig förrän jag blev presenterad för det franska hudvårdsmärket Decléor.

Aromaterapi är en holistisk typ av behandling som använder eteriska oljor för att främja hälsa och välbefinnande. Detta gör man genom att antingen andas in doften eller applicera den på huden, vilket sägs hjälpa mot smärta, stärka immunförsvaret och dessutom minska stress och ångest. Det mest vanliga är att använda de eteriska oljorna genom diffusers, rökelser, badsalt och såklart – hudvård!

Själv använder jag min aroma diffuser med en skvätt lavendelolja i varje dag just på grund av hur ritualen får mig att må och känna, så att addera aromaterapi i min hudvårdsrutin kändes faktiskt som en självklarhet. Lite som ett self-care moment, mindfulness och hudvård i ett enda paket. Faktum är att aromaterapi har börjat bli erkänt mer genom vetenskap och medicin, vilket är sjukt häftigt då det tidigare har ansetts som en mer alternativ form av medicin.

Decléor är hudvårdsvarumärket som är ledande inom just aromaterapi. De har varit verksamma sedan 1974, inte långt efter att begreppet aromaterapi myntades år 1937 av en fransk parfymör. Förutom en liten mängd eterisk olja innehåller produkterna till stor del botaniska oljor, det vill säga oljor som kommer från växtriket, så som mandel- eller jojobaolja. Dessa har använts inom hudvård i alla tider och bidrar med att fuktbevara, stimulera cellförnyelsen och skydda huden genom antioxidanter. Målsättningen är att produkterna ska bestå utav minst 95 % naturligt ursprung. Genom att applicera produkterna slår du två flugor i en smäll då du både andas in och applicerar produkterna på huden. Hur du gör visar vi längst ner i artikeln tillsammans med hur du utför en face workout.

Serum för alla hudtyper – Aromessence

Aromessence är oljebaserade serum och även stjärnprodukten hos Decléor. Det finns fem olika oljebaserade serum som är anpassade för olika hudtyper och gemensamt har de en innehållsförteckning bestående utav 100 % naturligt ursprung, botaniska och eteriska oljor samt aktiva ingredienser för att du ska få resultaten din hy behöver.

Jag har provat många oljebaserade serum de senaste åren och det har alltid varit en produkt som tar emot lite att använda av någon anledning. Sedan jag började använda dessa så har jag börjat längta efter att utföra min hudvårdsrutin! Delvis på grund av doften och ritualen i sig, men också på grund av att de känns otroligt återfuktande utan att jag känner att det blir för oljigt. Detta är verkligen magi på flaska både för hud och sinne – en IT produkt för alla som tycker om både hudvård och hälsa.

Har man en oljig hudtyp är det inte ovanligt att vara lite skeptisk mot oljor, men det behöver man inte alls vara! Vissa oljor har nämligen en tendens att balansera de blanka partierna väldigt effektivt. Tricket är att hålla sig till en liten, liten mängd och applicera i händerna innan man klappar in produkten i ansiktet, halsen och dekolletaget. Decléor erbjuder även en serie produkter vid namn Rosemary Officinalis som är anpassade för just blandhy.

Vilken ska jag välja?

face workout

Néroli Bigarade ger dig en rejäl fuktboost och stärker huden, samtidigt som den lugnas. Neroli kommer från blommorna på apelsinträd och bidrar med en söt och blommig doft och är dessutom en klockren ingrediens för en hud i stort behov av fukt.

White Magnolia är lyxprodukten i guld som bekämpar ålderstecken. Magnolian bygger upp hudens fyllighet, form och lyster samtidigt som doften sägs vara lugnande och lindra oro.

Green Mandarin är en uppfriskande olja som ger huden både energi och lyster. Den innehåller en cocktail av citrusfrukter och eterisk olja från just grön mandarin, som ger en energiboost till hud och sinne.

Rose D’Orient är helt ekologisk och passar perfekt för en känslig hudtyp som behöver lugnas och motverka rodnad. Den eteriska oljan kommer från Damaskus rosen, som sägs skapa känslor av lycka.

Lavender Fine stramar upp, jämnar ut och ger lyster till en mogen hud. Iris och lavendel gör dig härligt avslappnad samtidigt som produkten stärker huden och gör den extra spänstig.

 

 

Hur använder jag produkterna?

När du har rengjort ditt ansikte så använder du pipetten till din Aromessence och droppar ut tre till fyra droppar i handflatan. Värm upp produkten i händerna och för dem sedan framför näsa och mun – och ta tre djupa andetag. Beroende på din valda Aromessence så stimulerar de eteriska dofterna dina sinnen och du får en härlig rutin med både avslappning och hudvård. Massera sedan in produkten i ansiktet och eventuellt även på halsen med lätta strykningar, innan du påbörjar din face workout. Avsluta med dagkräm.

Face Workout

Det finns otroligt många fördelar med att massera ansiktet! En face workout ökar både blodcirkulationen och syresättningen i huden, stärker musklerna i ansiktet (hej fast och stram hy!) får ansiktet att slappna av (hejdå spänningar och huvudvärk) och kanske bäst av allt – all form av massage frigör hormonet oxytocin, som sänker stressnivåerna och bidrar med en må-bra känsla i kropp och sinne.

Decléor har tagit fram sex olika face workouts beroende på vilket serum du använder, men det går alldeles utmärkt att utföra flera efter varandra. I videon nedan visar vi massagetekniker till White Magnolia, Green Mandarin och Néroli Bigarade.

*

Alla hudvårdsartiklar finns samlade HÄR.