8 Instagram-tips du kan använda idag

De senaste månaderna har jag fått en del frågor om Instagram, antingen här på kontoret eller på appen. Antagligen för att jag är en så kallad techy. Så jag tänkte att jag samlar några tips och tricks du kanske inte visste om.

Så här kommer åtta stycken Instagram-tips du borde testa redan idag!

Färga bakgrunden till en färg

När du till exempel delar ett inlägg lägger Instagram automatiskt en gradient bakgrundsfärg som matchar bilden i sig. Jag själv tycker det är sällan det här blir något snyggt, så istället kan du färga din egen bakgrund av ditt val:

1. Ta en bild på vad som helst
2. Välj “Pennan” uppe i höger hörn
3. Välj en färg du vill ha som bakgrundsbild (håll nere fingret på färgen för att få upp fler alternativ)
4. Tryck och håll ner på skärmen tills hela storyn färgas

Skapa kollage direkt i Instagram

Att göra fina kollage har funnits på Instagram länge, men oftast använder man en separat app för att bygga ihop dem. Det behövs inte längre! Nu kan du göra ett kollage direkt i din Instagram Story genom att kopiera bilder du vill ha från din mobil. Gör såhär:

1. Välj vilken bakgrundsfärg du vill ha på ditt kollage i Instagram Story
2. Gå in i din bilder-app och kopiera den bild du vill använda
3. Gå tillbaka in i Instagram, bilden du kopierat kommer dyka upp nere i vänster hörn.
4. Klicka på bilden för att placera

Dela inlägg på din story

Många har frågat hur man egentligen delar inlägg från någons flöde i sin story. Först och främst, personen som har lagt upp bilden måste ha godkänt att man kan dela deras bilder. Det enda du behöver göra sen är att:

1. Tryck på “dela”-ikonen (pappersflygplanet) under bilden du vill dela.
2. Välj “Dela i min story”

Spara i mappar

Vi ser ju att ni älskar att spara ner bilderna på vår Instagram för kanske framtida projekt. Istället för att spara ner alla dina bilder i ett sparat-flöde kan du skapa mappar. Jag själv har till exempel: naglar, mat, kläder, tech. Som en egen liten Pinterest-board inne på Instagram. Gör såhär:

1. När du ser en bild du tycker om, tryck och håll nere bokmärkesikonen nere i höger hörn tills menyn dyker upp.
2. Tryck på “+” för att lägga till en mapp
3. Placera din bild i din mapp

Lägg in egna klistermärken

Nu när du vet att du kan kopiera bilder från ditt album direkt in i Instagram Story kan du börja ha riktigt kul! Vill du ha unika klistermärken för ditt brand eller kanske bara en rolig ram? Skapa själv, spara på telefonen och lägg in. Längst ner i artikeln har vi gjort tre stycken du kan prova med! Spara ner på telefonen och klistra in i dina stories.

Zooma in när du spelar in video

Vissa saker har man bara inte hunnit testa. För att zooma medan du spelar in en Instagram Story drar du fingret upp och ner på skärmen.

Göm folks stories

Ibland kan det finnas anledningar till att vi inte vill avfölja någon men samtidigt inte vad de håller på med (kanske ett on/off-ex’s profil du är lite för aktiv på?) I så fall kan du gömma deras stories och inlägg. Gör såhär:

1. När du ser personen story högst upp på Instagram, tryck och håll ner fingret tills en meny dyker upp
2. Tryck på “Dölj”
3. Voila!

Lysande emoji

Och en söt liten extrasak som inte direkt fyller någon funktion. Kom ihåg att du kan få din stjärn-emoji att glänsa om du väljer “Neon” som text-typ uppe i vänster hörn!

Klistermärken

Håll nere fingret på varje bild för att spara på mobilen, prova sen att klistra in i din Instagram story!