Veckans snackisar

Bildkälla: @MichaelaForni

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Michaela har fött barn – Välkommen Gaia!

I veckan gick Michaela Forni ut med nyheten att hon och fästmannen Damon tillsammans har välkomnat sin dotter Gaia till världen. Vi på FORNI redaktionen har givetvis följt Michaelas gravidresa på nära håll och den sista tiden har vi knappt kunna bärga oss på att hon ska komma. Vi är så glada att lillasyster äntligen här, välkommen till världen, fina Gaia och stort grattis till Michaela och Damon!

Ariana Grande talar ut om hat och fördomar på sociala medier

https://www.instagram.com/p/Cq8b-GiO-Bi/

@bellahadid

Tidigare i veckan cirkulerades det ett antal bilder på artisten Ariana Grande när hon var ute  och hennes ”förändrade utseende”. Inom kort började folk kommentera att de tyckte att stjärnans utseende hade förändras drastiskt. Det tog inte långt tid innan folk började dra egna slutsatser om stjärnans utseende och huruvida det kan kopplas till hennes mående. Ariana valde att svara på alla rykten genom att publicera en video på TikTok och förklarar hur viktigt det är att vi inte dömer varandra utifrån utseende. Hon satte även stopp för ryktena om hennes påstådda mentala och fysiska hälsa i videon och förklara istället att hon mår bättre nu än vad hon någonsin gjort i sitt liv, speciellt i jämförelse med dem bilder folk hänvisar till när de beskriver henne som ”sitt mest hälsosamma”. Flera kändisar har hyllat artisten för att hon tar upp och belyser detta konstanta viktiga ämne. Bland annat supermodellen Bella Hadid som även valde att dela Arianas TikTok video på hennes Instagram. Hon berömmer Ariana och förklarar att hon själv behövt utstå allmänhetens åsikter och kritik om hennes utseende. ”Man vet aldrig hur någon har det med sitt mentalt eller fysiskt mående. Det finns alltid en anledning till hur människor ser ut och känner sig, så försök att vara snälla, speciellt när du inte känner någon eller vad de har varit med om” skriver modellen.

Bianca Ingrosso släpper dokumentär

@biancaingrosso

I fredags gick Bianca Ingrosso ut med nyheten att i maj kommer det släppas en dokumentär om hennes karriär och resan sen hon startade sitt imperium. Ett kamerateam har följt henne och några av hennes närmsta vänner och kollegor under ett antal år, så vi kommer få se olika delar och perspektiv av hur vägen till framgång har sett ut. En stor del av dokumentären kommer även handla om Bianca Ingrosso personliga resa och om hon anser sig själv vara tillfreds och lycklig med sitt liv, ”Så här öppen har jag aldrig varit” säger Bianca själv. Dokumentären har premiär den 11e maj på HBO Max, Kanal 5 och Discovery+.

Vinnaren av Sveriges Mästerkock 2023 – Nazuk Turdieva

https://www.instagram.com/p/CqsZe1TMKxb/

@sverigesmasterkock

Stort grattis till den 29-åriga svetsaren Nazuk Turdieva som kammade hem årets vinst som Sveriges Mästerkock 2023. Hennes vinnande trerättersmenyn bestod bland annat av halstrad havskräfta, blodduva och en pärontartlett. Efter en spännande final blev det till sist Nazuk Turdieva som tog hem medaljen. Nazuk berättar att hon hoppas att sin insats i programmet kommer att inspirera människor att våga satsa på sig själva och sina drömmar. “Min mamma har alltid lärt mig att man aldrig ska sluta tro på sig själv och våga satsa högt, och det är tack vare henne jag är där jag är idag”. Nazuk berättar att hon nu sagt upp sig från sitt jobb och kommer använda prispengarna till att satsa helhjärtat på sitt företag där hon får ägna sin tid åt jobb som har med mat att göra.

Veckans TikTok trend

@Therese Lindgren

Veckans TikTok trend kan beskrivas som ”The power of hair”. Med Lana Del Reys låt ”West Coast” i bakgrunden har det den här veckan cirkulerat en trend där folk visar upp hur olika dem ser ut i olika frisyrer . Skrollar man genom trenden så blir man snabbt förvånad över hur mycket utseendet kan förändras beroende på håret. Kolla in och testa trenden här!

Psst! Glöm inte att gå in och följa FORNI på TikTok också!

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!