Veckans snackisar

Bildkälla: @justjared

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Officiella trailer för Barbie Movie

Youtube

Förra året kom nyheten att inspelningen av nya Barbie-filmen är i fullgång. Det dröjde inte länge innan det läcktes bilder från ”behind the scenes” på filmens huvudpersoner, Margot Robbie (Barbie) och Ryan Gosling (Ken) klädda i deras ikoniska Barbie-kläder och i veckan släpptes första officiella trailern av filmen! Egentligen fick vi inte veta särskilt mycket ny information om vad filmen kommer handla om. Det har dock hintats från olika håll att ”Det inte kommer inte utspela sig som folk tror och man borde förvänta sig det oväntade”. Oavsett blir man snabbt insugen och förväntansfull av bara känslan av ren nostalgi.

Nya säsong av Solsidan!

@solsidantv4

I oktober återvänder Solsidan till vår skärm för en säsong 8. Vad väntar denna säsong? Vi får återigen se våra favoriter Fredde (Johan Rheborg) och hur han väljer att hantera världsläget, den här gången genom att bygga en bunker. Mickan (Josephine Bornebusch) börjar känna av livskrisen och undrar var åren har tagit vägen samt reflekterar om hon har varit en bra mamma. Felix Herngren kommer även denna säsong sitta i registolen samt porträttera rollen som Alex, som kämpar med att hitta en balans och en vardag i sitt varannan vecka-liv efter uppbrottet med exfrun Anna (Mia Skäringer). Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) har startat upp en friskola med kommunistisk anda. Det har dessutom avslöjats att säsongen kommer få ett antal gästspel bland annat från komikern och profilen Johanna Nordström.

Donald Trump arresterad

@justjared

I tisdags hamnade Donald Trump i historien, denna gång av anledning att han har blivit den första amerikanska presidenten som någonsin åtalats för brott efter att ha lämnat sitt ämbetet. Han har bivit åtalad på sammanlagt 34 punkter och hävdar sig vara oskyldig till samtliga. Många av anklagersena har att göra med försök till valfusk, samt hot och press till förfalskning av valresultat vilket ifrågasätter landets demokratiska system. Rättegången förväntas pågå en tid framåt och vi kommer få se huruvida Trump och hans team hanterar anklagelserna. Det kommer även bli intressant att se huruvida detta kommer påverka han kampanj inför kommande presidentval.

Veckans TikTok trend

Youtube 

Vi alla känner väl till Bottle flip challange? Den här veckan har nämligen en variant på trenden cirkulerat, denna gång med ”Food edition”, dvs att man tävlar med sin partner eller kompis om vem som kan flippa en vattenflaska så att den landar stadigt, då får man börja äta av maten som ställts upp, ofta är det någon typ av snabbmat, hamburgare, pizza etc. Men det gäller att skynda sig att äta då man bara har så långt tid på sig tills sin motspelare har lyckats flippa flaskan, när de fått till en flipp blir det då deras tur att hugga in.

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!