Veckans snackisar

Bild: Roman Mckenzie via Tommy Hilfiger

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Dolly Parton gör romanförfattardebut

Dolly Parton, med titlar som både artist, låtskrivare, skådespelare och entreprenör, ger nu ut en roman som hon skrivit tillsammans med deckarförfattaren James Patterson. Detta är inte hennes första bok då hon tidigare gett ut memoarer, men det blir hennes debut som romanförfattare. Romanen vid namn Run, Rose, run är till viss del baserad på Dolly Partons egna liv och behandlar teman så som att överkomma trauman och bryta normer. I samband med boksläppet kommer Parton även ut med ett nytt album där varje låt är baserad på karaktärer eller händelser i boken. Det är otroligt kul att se hur Dolly Parton fortsätter imponera med nya idéer även nu vid 75 års ålder!

Boken samt albumet kommer släppas i mars 2022 och så länge kan ni följa Dolly Parton på Instagram här!

Positano x Esteriör

Positano(yes) som är en italiensk bar och restaurang lokaliserad på NK i Stockholm öppnar nu i slutet av augusti gemensam business online med inredningsstudion Esteriör. Tillsammans kommer de skapa en inredningsbutik med fokus på de redskap, böcker och serveringsprylar som behövs för att göra riktigt bra cocktails hemma. Utöver att shoppa produkterna online så kommer det även finnas en shop in shop i Esteriörs butik på Åsögatan 144 i Stockholm. Krögaren Joel Söderbäck från Positano(yes) säger att; “Vi har sett ett växande intresse för att göra drinkar hemma senaste året. Under 2020 skapade vi flera uppskattade cocktail-kit att ta med hem, både på Positano(yes) och Tjoget. Vi har också märkt att folk haft tid nu att göra sina hem mer unika och hemtrevliga. Det känns som ett perfekt tillfälle att öppna en butik med de allra bästa drinkredskapen och köksprylarna, både vintage och nytt, ihop med en av våra favoritbutiker Esteriör”. Vi håller helt och hållet med om att göra drinkar hemma känns kul och spännande så vi ser fram emot öppningen av detta!

För mer info om Positano x Esteriör klicka här!

Tommy Hilfiger & Romeo Hunte har skapat en capsule collection

Tommy Hilfiger har gått ihop med Brooklyndesignern Romeo Hunte och skapat en otroligt häftig ”Capsule Collection”. Kollektionen är av ikoniska plagg från Hilfiger som är utan någon könsspecifikation där Romeo Huntes signaturiska dekonstruktionstekniker är använda. Designersarna har även låtit de två konstnärerna Uzo Njoku och Annan Affotey återskapa Tommy x Romeo med sina egna tolkningar av kollektionen genom stora målningar på husväggar längs Banker Street och Nassau Avenue i Brooklyn. Modevarumärket skriver på sin Instagram att väggmålningarna delar sin unika nytolkning med det större samhället, en väldigt cool och rolig idé att se tycker vi!

Shoppa TommyXRomeo här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)

TV-serien Vänner blir böcker

Den superpopulära TV-serien Vänner samlade alla de sex huvudskådespelarna tidigare i år för att spela in en “reunion” där de blickar tillbaka på serien och tiden då den spelades in. Men snacket kring serien lägger sig inte än för nu ska den nämligen bli till böcker! Hela tre böcker kommer släppas, först en bildbok som släpps redan nu i oktober med titeln Life is better with Friends. Bildboken följs av en målarbok innehållande 100 bilder som föreställer rollfigurer och scener från TV-serien, och slutligen ska även en pyssel- och quizbok publiceras men denna kommer först nästa år. Vänner fortsätter alltså leva kvar än idag trots att det är över 17 år sedan sista avsnittet av serien gick live, coolt tycker vi!

Titta på Vänner här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *