Veckans snackisar

Bild: Alexandrov Klum

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheterna från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Vogue Scandinavias första omslag pryds av Greta Thunberg

Den 18-åriga klimataktivisten Greta Thunberg pryder det första omslaget av modemagasinet Vogue Scandinavia som släpptes igår. Greta har även själv delat omslaget i ett inlägg på sin Instagram där hon skriver att modeindustrin är en stor bidragande faktor till de stora utsläppen och klimatets kritiska situation. Intervjun på Vogue Scandinavia är ett samtal mellan Greta, modemagasinets Tom Pattinsson och Alexandrov Klum, vilka är två svenska miljöaktivister som även fotograferade Greta för omslaget. Det är ett samtal om deras gemensamma vision om en hållbar framtid som blir en mycket intressant och givande läsning!

Läs hela intervjun med Greta Thunberg här!

Bild: Alexandrov Klum

Baby Journey Gravidapp medverkade på Stockholm Pride

I veckan som varit gick Stockholm Pride av stapeln och Baby Journey Gravidapp, som precis som FORNI är grundat av Michaela Forni, bidrog med stor närvaro, vilket var otroligt kul och inspirerande att se! Baby Journey medverkade i Stockholm Pride med ett samtal på Pride House om “frihet att kunna skaffa barn oavsett sexuell läggning eller familjekonstellation” som de skriver på sin Instagram då detta ämnet även går under årets Pride-tema “Nyckeln till frihet”. Dessutom har de delat fler berättelser inom samtalsämnet på sin Instagram och framför allt i sina Instagram-stories, berättelser som var otroligt lärorika och inspirerande!

Se Baby Journey Gravidapps Instagramstory-highlight kring Pride här!

Stronger x Therése Lindgren

Stronger, ett företag som erbjuder träningskläder för kvinnor, presenterar idag stolt att de ingår ett designsamarbete med influencern och entreprenören Therése Lindgren! E-handelsjätten Stronger är också mycket glada att berätta att tre av plaggen från kollektionen är av återvunnet material, något som företaget beskriver är en mycket viktigt del i deras hållbarhetstänk. Även Therése berättar att hon är mycket stolt och exalterad över kollektionssläppet som kommer ske den 25 augusti. Vi väntar nyfiket på att få se vad Stronger och Therése skapat tillsammans och förhoppningsvis hinner vi även klicka hem något av plaggen!

Klicka vidare på länken här för att skriva upp dig för en exklusiv förtur på släppet!

Netflix skapar rymdserie tillsammans med Elon Musk

Streamingjätten Netflix ingår nu ett samarbete med Elon Musks rymdföretag Space X då de tillsammans ska släppa en dokumentärserie om det första civila rymduppdraget. Detta blir Netflix’s första projekt som människor följs i nära nutid då dokumentären släpps samma månad som resan sker. Netflix skriver i ett inlägg på Twitter att serien ska heta Countdown: Inspiration4 mission to space och släppas nästa månad. I dokumentären kommer tittarna få se fyra civila personer skjutas ut i rymden för en tre dagar lång resa i omloppsbanan kring jorden. Ett mycket spännande projekt som vi ser fram emot att ta del av!

Se Netflix inlägg på Twitter där de skriver om nyheten här!

Exploderande försäljning för Understatement

Underklädesvarumärket Understatement som grundades 2017 av ingenjören Marie Stolt och PR-entreprenören Maria Lager, har i år fullkomligt exploderat sin försäljning och nått en omsättning på hela 20 miljoner kronor. Bolaget beskriver att de jobbar med hållbarhet och att all mikrofiber i deras produkter har tillverkats av material som är återanvänt. Dessutom är Understatement ett bolag som ägs och drivs helt av kvinnor, något som Marie Stolt kommenterar i pressmeddelandet; “För oss har det alltid varit en grundpelare att vi som bolag som marknadsför oss mot kvinnor självklart också ska ägas och drivas av kvinnor”. En superhäftig framgång som vi ser fram emot att följa vidare!

Se Understatements sortiment här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *