Veckans snackisar

Bild: Grammisgalan

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Eurovision Song Contest 2022

Eurovision Song Contest 2022 är över! Detta år blev det ingen mindre än Ukrainas Kalush Orchestra som tog hem vinsten i italienska Turin, tack vare det enorma stödet från folkets röster! Storbritanniens Sam Ryder slutade på en andra plats, och Sveriges fantastiska Cornelia Jacobs hamnade på en fjärde plats. Jag tycker årets upplaga av Eurovision bjöd på många bra bidrag. Vilket bidrag är din favorit?

Louis Vuitton bjöd in till visning i San Diego

Under förra veckan var det dags för Louis Vuitton att presentera sin Cruise-kollektion för 2023. Visningen höll hus i San Diego, i Salk Institute of Biological Studies. Den vackra arkitekturen tillsammans med solnedgången i bakgrunden gjorde att visningen rakt av blev magisk. Detta tack vare Louis Vuittons creative director Nicolas Ghesquière. Vilken är din favorit från den kommande kollektionen?

Artisterna som uppträder på Grammisgalan 2022

I veckan, närmare bestämt den 19 maj, stundas äntligen Sveriges största musikfest, nämligen Grammisgalan. Galan kommer att äga rum på Annexet i Stockholm med Amie Bramme Sey och Sofia Dalén som värdpar. Galan kommer också att sändas på TV4 klockan 19.30! Under förra veckan avslöjades det vilka som kommer att uppträda under kvällen. Såhär presenterar Grammis artisterna på sin hemsida:

Miriam Bryant har med sin kraftfulla röst, karisma och oemotståndliga charm gjort henne till en av Sveriges största och mest älskade artister. Miriam är nominerad till hela fyra kategorier för sitt uppbrottsalbum “PS jag hatar dig” (2021) där lyssnaren får följa med till det allra innersta.

Thomas Stenström har blivit en av Sveriges mest uppskattade artister. 2014 slog han igenom med låten “Slå mig hårt i ansiktet”, och har sedan dess släppt både prisade och hyllade album. Hösten 2021 kom det senaste albumet “SPRING BABY SPRING”Thomas är nominerad i kategorin Årets artist.

A36 har sedan debutsingeln “ALIEN” (2020) gjort en spikrak karriär inom den svenska musikscenen. Förutom succélåtar som “Alé Alé” och “Motorola”, har listettan “Samma gamla vanliga” (2021) idag över 55 miljoner strömningar på Spotify. A36 är nominerad i tre Grammis-kategorier.

Agnes gjorde en efterlängtad comeback 2020 med hitsingeln “Fingers Crossed” och har sedan dess på nytt trollbundit svenska folket med albumet “Magic Still Exists”, inkluderande låtar som “24 Hours” och “Here Comes The Night”. Agnes är Grammis-nominerad i hela fyra kategorier.

Jireel har trots sin unga ålder redan haft en lång karriär med miljontals lyssningar och flertalet guld- och platina i bagaget. I maj släpptes hans nya album “Moty” som han själv säger handlar om att kliva från en dyster period i livet.

Darin är en av Sveriges mest folkkära artister, och har med sina popballader “En säng av rosor” och “Ta mig tillbaka” toppat både Sverigetopplistan och Spotifys Topp 50. Under våren 2021 släpptes hitsingeln “Can’t Stay Away” som tog oss tillbaka till 70-talets disco-dansgolv och är flitigt spelad på radio.

Alba August – nominerad till Årets nykomling och Årets alternativa pop – har under det senaste året släppt flera singlar och i november 2021 kom hennes debutalbum “I Still Hide”, en skiva som handlar om att krypa ur sitt skal. Gensvaret från publiken var direkt, Alba är en ny artist som gått rakt in i hjärtat.

Hannes feat. waterbaby Hannes består av musikern Hannes Jonsson och producenten Marcus White. Med debut EP:n ”Summer 3000” från 2019, gjorde Hannes ett stort intryck på den svenska musikscenen med sin melankoliska och vackra R&B-pop. Hannes musikvideo ”I Feel It” är nominerad till en Grammis.

Grammisgalan 2022

Bild: Grammis

Avatar 2 The Way of Water – den första trailern är äntligen här

Efter över ett decennium är uppföljaren av Avatar äntligen här. Under förra veckan var det dags för trailerpremiär. Återkommande skådespelare för den nya filmen är Sam WorthingtonZoe SaldanaJoel David MooreDileep RaoStephen LangMatt Gerald och Sigourney Weaver.

Therése Lindgren säljer sitt Indy Beauty

Fem år efter lanseringen är det dags för Therése Lindgren att sälja ditt varumärke, Indy Beauty. Influencern startade varumärket 2018, som erbjuder vegansk skönhetsvård. Under förra veckan berättade hon i ett Instagraminlägg att hon säljer företaget till CCS Skin. Stort grattis till fantastiska Therése som lyckats bygga upp hela Indy Beauty och allt vad det innebär.

*

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!