Veckans snackisar

Bildkälla: @vogue

Måndag och dags för veckans snackisar hos FORNI, en serie där vi samlar nyheter från veckan som varit. En härlig blandning av viktiga, roliga och onödiga ämnen!

Loreen vann Melodifestivalen 2023

@melodifestivalen

Efter drygt sex veckors melodifestivalen surr har nu årets vinnare äntligen korats – Det blev den favorittippade Loreen som tog hem segern! 2012 vann Loreen Eurovision Song Contest med låten “Euphoria” och nu elva år senare, vann hon än en gång Melodifestivalen, den här gången med låten ”Tattoo”. Det blev en överlägsen seger för Loreen, hon tog hem den internationella juryns och inte minst de svenska tittarnas röster! Totalt kom det in över 936 000 röster under kvällen. Vi säger stort lycka till Loreen som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Liverpool i maj!

Oscarsgalan 2023

Youtube

I natt var det årets största event inom TV -och filmbranschen, nämligen prestigefulla Oscarsgalan. Tyvärr blev det ingen seger för Sveriges egna Ruben Östlund och hans film ”Triangle of sadness”. Istället var det ”Everything everywhere all at once” som tog hem priset för bästa film. Årets host var talk show legenden Jimmy Kimmel. Hans öppningsmonolog bjöd som vanligt på ett antal diggs åt relevanta bransch människor, inte minst en peak åt skådespelaren Will Smith som gjorde bort sig under förra årets gala. Kolla in hela Kimmels monolog här!

Cara Delevingne öppnar upp om sitt missbruk

@voguemagazine

I veckan ställde modell -och skådespelaren Cara Delevingne upp i en intervju med Vogue angående hennes missbruk som hon kämpat med i många år. Det var i höstas som flera videos och bilder började cirkulera på stjärnan från när hon stod på en parkeringsplats i Los Angeles och såg allmänt risig, förvirrad och instabil ut. Händelsen bakom bilderna var att hon precis hade kommit tillbak från Burning Man-festivalen, i klippet gick Cara runt utan skor och hade strax innan blivit utslängd från Jay-Zs privatplan. I klippet ser man Cara gå runt på parkeringsplatsen barfota, samtidigt som hon röker och tappar sin telefon vid flera tillfällen. Nu öppnar Cara upp om missbruket i en intervju med Vogue och berättar att hon varit nykter sedan fyra månader tillbaka. I intervjun pratar Cara om bilderna från parkeringsplatsen och berättar att det var jobbigt att se sig själv på det sättet men också en välbehövlig ögonöppnare. Det blev det avgörande steget hon länge behövt ta för att sluta med alkohol och droger.

Vanderpump rules otrohets drama

@pumprulesbravo

Här kommer en nischad snackis för alla oss Reality-TV-torskar. Det har varit en stormig vecka på nätverket BRAVO, en av deras mest populära realityshow Vanderpump Rules har nämligen varit i strålkastarljuset på grund av att det tidigare i veckan avslöjades att två av showens stjärnor, Tom Sandoval och Raquel Leviss har haft en otrohetsaffär. Tom har varit tillsammans med hans sambo Ariana Madix i drygt 9 år och det har till synes utmärkt sig för att seriens mest stabila och hälsosamma par. Raquel är dessutom en nära vän till Ariana så detta är ett dubbelt svek, pojkvännen och bästisen. Hela deras vängrupp och inte minst alla Vanderpump-fans har nu uttryckt sin besvikelse mot både Tom och Raquel. Dramat pågår och spelas in i realtid men de planerar att innehållet kommer sändas i den andra halvan av den nu pågående säsong 10 vilket innebär att det inte kommer dröja allt för länge innan vi alla kan sitta bänkade och se händelsen utspelas och höra skvallret från deltagarnas perspektiv.

ADOORE vårkollektion

Adoore

Vi på FORNI älskar företag som förespråkar inklusivitet och mångfald och här vill vi verkligen slå ett slag för modevarumärket ADOORE! Det svenska märket grundat av Petra Tungården har som syfte att skapa plagg som hyllar den kvinnliga kroppen. Bra passform är ett kärnvärde för varumärket och målet är att designa iögonfallande plagg som kvinnor alltid kan känna sig som den bästa versionen av sig själva i. Har du någonsin provat något av plaggen är du garanterat helt enig med att varumärket lever upp till sina värdeord. Ett pågående problem med modevärlden är att tyvärr är det fortfarande finns för många klädmärken som inte lyckas designa plagg som passar alla kroppstyper men Adoore har verkligen lyckats med sitt uppdrag att skapa kläder som låter varje kvinnas individualiteten skina. Shoppa Adoore här!

Veckans TikTok trend

Bild: TikTok

Veckans TikTok trend är en sådan där plattformens användare fått chans att avslöja saker deras (oftast ex) har sagt och gjort som borde blivit ifrågasatt. Passande är trenden kopplad till ljudet och texten från låten ”I been drinking” av artisten Future. Texten till går ”Ain’t no police around here baby I won’t judge you”. För att förtydliga den ironiska undertonen; personen borde definitivt blivit ifrågasatt för de märkliga saker som sagts och gjorts. Länk till trenden här!

Missade du förra veckans snackisar? Klicka här!