Hur gör man för att älska måndagar?

Bildkälla Pintrest

Jag talar nog för de flesta när jag säger att måndagar kan kännas tunga. Efter helgen är det svårt att komma tillbaka till rutiner och veckan känns evighetslång. Men det finns sätt att övervinna måndagshatet och istället starta veckan på ett härligt sätt! Här får du mina fem bästa tips för att (så småningom) börja älska dina måndagar!

Förbered dig på fredagen

För att få en optimal måndag måste du förbereda dig redan på fredagen – ja, du läste rätt! Ingen vill komma tillbaka till ett stökigt skrivbord med kaosartade pappershögar och kaffeslattar. Se därför till att redan på fredagen tänka på vad du vill mötas av på måndagsmorgonen och städa ditt skrivbord. Ställ allt i sin ordning och bli mött av ett estetiskt tilltalande skrivbord på måndagen. Förbered också en lista på saker som du ska ta tag i det första du gör på måndagsmorgonen så du vet exakt vart du ska börja och inte blir förvirrad!

Optimera din söndag

För att få din måndag att passera så smidigt som möjligt är det en god idé att utnyttja dom ganska lugna söndagskvällarna till att laga en god måltid som går att ha med sig i matlådan! Detta hjälper dig att minimera antalet beslut du måste fatta på måndagen – vilket ofta är önskvärt för en trött måndagshjärna! För att få matlåde-inspiration kan du spana in 4 härliga middagsrecept att laga i höst här.

Ställ klockan

Det kan vara lockande att ställa klockan så sent som möjligt efter en helg med sovmornar, men det är precis det du inte ska göra! Ställ klockan i god tid så att du slipper stressa. Ha istället en ambition om att gå upp i tid för att dricka en stor kopp kaffe och meditera, eller gör något annat som du trivs bra med att göra. Ett tips är även att tvinga dig själv att tänka att det är en härlig morgon. Det gör ofta att det faktiskt är så det blir!

I badrummet

Om du är som jag och spenderar mycket tid framför spegeln i badrummet om mornarna så är mitt tips att alltid starta på din favoritpodd på måndagsmornarna. Spara ett avsnitt i veckan så att det finns tillgängligt för den morgonen då du behöver mest pepp. Mina favoritpoddar är just nu Secondlife som du kan lyssna på här, och Fredagpodden som du kan lyssna på här.

Påväg till jobbet

Eftersom du har gått upp i tid och därmed inte behöver stressa in på kontoret så är det väldigt härligt att starta dagen med en promenad. Lyssna på din favoritmusik och låt både benen och tankarna vandra fritt (psst, du vet väl att du kan lyssna på Fornis musik? Lyssna på peppigaste måndagslistan här). Det måste inte vara en supersnabb promenad utan det går bra att strosa runt för att få lite frisk luft och bara ladda dina batterier inför dagen. Testa detta och du kommer märka hur du hamnar i ett annat mindset på jobbet!