Knepet som får dig att uppnå dina drömmar

Hur många gånger har du avbrutit dig själv i dina drömmar genom att tänka “Det där kommer aldrig att gå, “det är omöjligt”? Förmodligen väldigt många gånger, precis som oss alla. Knepet för att lyckas är att låta oss drömma utan begränsningar och att visualisera våra drömmar.

Det låter kanske enkelt och löjligt men det är det inte. Att visualisera sin dröm är viktigare än vi tror och det kan vara avgörande om vi ska uppnå vår dröm eller inte. Att ha tydliga mål för sina drömmar är bevisat önskar chansen för oss att nå målen. Och samma sak gäller när vi visualiserar våra drömmar.

Hur visualiserar man sin dröm?

Du ser dig själv i drömmen. Alltså när du brukar avbryta din dröm för att du innan du ens har provat bestämt dig för att “det är omöjligt” ska du se dig själv leva din dröm. Om du tex drömmer om att ha en gård med hästar eller om du drömmer om att stå på scen så ska du visualisera dig själv på gården, hur du städar i stället och hur du rider runt på gården. Eller om hur du förbereder dig för att gå upp på scen, hur du intar scenen och hur det känns när du står på scenen.

Genom att vi kan se oss själva i vår dröm ökar vi chansen att nå dit genom att vi istället för att tro att det är omöjligt tro att det är möjligt, att vi kan uppnå vår dröm. Det får oss att våga ta första steget och att våga fortsätta även om det inte går på första försöket. Att visualisera mina drömmar har varit superviktigt för mig och jag är helt säker på att det har hjälp mig att uppnå mina drömmar. Testa själv!

Knep för att drömma stort:

– Ett bra tankesätt att ha med sig när man ska drömma stort är att tänka “Om du VET att du kommer att lyckas – vad skulle du då vilja göra?”.
– Bolla dina drömmar med en positiv person. Vi har ju en tendens att trycka ner oss själva men att uppmuntra andra därför är det bra att bolla med en vän som förmodligen kommer peppa dig istället för att säga att det inte kommer att gå. Psst! Välj en person som är lösningsorienterad istället för problemorienterad.
– Visualisera mera! Ta en en stund på dagen, när du lägger dig på kvällen eller innan du går upp på morgonen där du bara ägnar dig åt att visualisera din dröm.

Lästips: Tips för att övervinna din rädsla och våga följa dina drömmar
Dream Big! Love J

Av: Josefin Dahlberg