SHOPPA ARTIKEL

Lägg till de här 3 stegen i din kvällsrutin under julstressen

Samarbete medFOREO
Den här artikeln innehåller annonslänkar.

Att ha en fungerande kvällsrutin sätter standarden för hur resten av dina dagar ser ut, vi lovar. Kvällen ska vara en tid för återhämtning, self-care och reflektion (om det inte är så att du jobbar natt, inkludera i så fall in det här i din morgonrutin istället).

Men att faktiskt tillåta sig själv varva ner på kvällen är lättare sagt än gjort. Speciellt under en stressigare period (hej, december!) då en kvällsrutin lätt bortprioriteras och man hittar sig själv i badrummet med tandborsten i ena handen, och sminkborttagningswipen i den andra. Och inte minst slösurfande på telefonen som ersätter alla saker du borde eller egentligen vill göra.

Här nedanför har vi listat tre tips som du borde testa att få in i din kvällsrutin – för du kommer inte ångra tiden du lägger på dig själv!

1. Ge dig själv tid för self-care

Låt din kvällsrutin i badrummet ta sin tid och tillåt dig själv att varva ner innan du går och lägger dig. 15 minuter extra i badrummet kommer inte göra dig tröttare imorgon — det kommer snarare hjälpa dig komma till ro snabbare ikväll. Prioritera self-care.

  1. Tvätta noggrant och skonsamt bort ditt smink med hjälp av en ansiktsrengöring och FOREOs LUNA 3 eller LUNA mini 3. Jag märker att min rutin bli lugnare när jag använder deras produkter, antagligen för att det känns så lyxigt och avkopplande — man vill ju inte stressa ett spa moment.
  2. Använd en toner och essence för att förbereda huden inför de fuktgivande ingredienserna.
  3. Ge huden en fuktgivande och stärkande behandling med hjälp av en ansiktsmask, som FOREOs Nighttime Mask och UFO.
  4. Avsluta med en hudkräm eller olja för att låsa in ingredienserna du precis lagt på huden.

Efter det brukar jag också dra lite olja genom håret och på nagelbanden, för att vårda mig själv lite extra!

 

self-care

2. Byt ut Netflix mot en bok

Ett vanligt misstag är att “varva ner” framför Netflix på kvällen, men faktum är att det blåa ljuset från skärmen hämmar melatoninet (hormonet som gör att vi blir sömniga). Dessutom får dina ögon jobba, så istället för att vila efter en lång dag blir de fortsatt ansträngda och torra.

Byt istället ut fjärde omgången av samma Vänner-avsnitt mot en bok, det kommer hjälpa både din sömn och dina ögon. Det är dessutom jätteviktigt att vi får öva på att visualisera saker, vilket vi gör när vi läser! Behöver du tips på mysiga böcker? Kolla in den här listan!

 

self care

3. Städa upp dagens kaos

Visste du att din omgivning påverkar din sinnesstämning? Därför är det både skönt och nödvändigt att städa upp hemma innan du går och lägger dig, så du inte vaknar upp i kaoset igen. Det behöver inte vara någon storslagen städning: lägg undan klädhögen som växte fram under morgonens kris, ta itu med disken och plocka bort småpryttlar. Att vakna upp till ett städat hem gör dig gott, så är det bara.

Med risk för att låta som min en mamma — det är verkligen ett life hack att städa lite hela tiden, då behöver du nämligen väldigt sällan lägga en hel eftermiddag på storstädning.

*

Du behöver inte börja leva efter alla tips, men försök få in ett i alla fall. Förhoppningsvis hjälper det dig varva ner lagom till jul. ❤️

 

LUNA 3

LUNA 3 är det ultimata komplementet till din hudvårdsrutin. Den tar effektivt bort smuts och bakterier med T-Sonic™-pulseringar, oavsett vilken av de 16 styrkenivåerna du väljer. Om du synkar LUNA 3 med FOREO-appen får du fyra massagetekniker för ansiktet som ger din hy en strålande lyster.
2195 kr från Foreo
Köp

LUNA Mini 3

En kraftfull, dubbelsidig ansiktsrengöring som med mjuka silikonknoppar och soniska pulseringar djuprengör och exfolierar huden. Den tar professionellt bort svett, olja och smuts från porerna så huden känns fräsch och välmående med fin lyster! Rengöringsborsten är appstyrd och för dig som har ont om tid har den ett 30 sekunders Glow Boost-läge.
1745 kr från Foreo
Köp

UFO

Magi är att göra en ansiktsbehandling som tar 90 sekunder, är digital och avkopplande! UFO kopplas ihop med FOREO's app, som sedan berättar vad den valda ansiktsmasken innehåller och dess effekt på huden. Mina favoritmasker är Make My Day, H2O Overdose och Glow Addict.
2795 kr från FOREO
Köp