SHOPPA ARTIKEL

Våra bästa boktips för mysiga höstkvällar

Den här artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se alla produkter
I takt med att dagarna blir kortare, ökar suget att försvinna in i en bok. Att hitta rätt story i bokdjungeln kan vara svårt och sällan vet man vart man ska börja, därför bad jag FORNI-teamet dela med sig av sina allra bästa tips. Vare sig du föredrar drama, magi eller självutveckling — här finns något för dig:

Micheala

Oprah kallar Gabrielle Bernstein för “den nya tidens andliga ledare” och jag hör henne. I ”Lita till din inre kraft” öppnar Gabbi upp till ett universum som många av oss glömmer bort finns – den spirituella världen som existerar både överallt omkring oss men också ständigt inuti oss. Jag fick med mig några viktiga påminnelser från den här boken. Viktigast av allt? “Universum ger dig bara de utmaningar som du kan hantera”. En fin påminnelse när livet känns alldeles för tungt.

Lita till din inre kraft

Lita till din inre kraft (eller The Universe has your back, som den heter på engelska) av Gabrielle Bernstein som har kallats vår tids nya guru och hyllas av Oprah och hundratusentals andra följare i både tv, radio och i sociala medier. Gabrielle Bernstein har gjort internationell succé som spirituell coach och föredragshållare. I den här boken visar hon hur vi med konkreta tankesätt kan lära oss släppa blockeringar och ta kontrollen över våra egna liv.
198 kr från Gabrielle Bernstein
Köp

Louise

”Det är inte jag, det är du” blev snabbt en av mina favoritböcker, en brutalt ärlig och rolig kärlekshistoria. Mhairi bygger upp karaktärerna så naturligt, som riktiga människor man vill beskydda . Jag älskade den så pass mycket att det blev heligt för mig att läsa en halvtimme varje kväll innan jag somnade — och det är något jag aldrig brytt mig om tidigare.

Det är inte jag det är du

Så här gick det till: Jag friade. Paul sa ja. Sedan tog livet en helt annan vändning. Delia Moss har en livsplan. Men när det går upp för henne att hennes blivande man ligger med en annan raseras den imponerande snabbt. Helt klart ett bekymmer. Hon måste återta kontrollen och göra sig själv till superhjälte i berättelsen om sitt eget liv.
54 kr från Mhairi McFarlane
Köp

Amanda

En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantel, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad.

Det har inte blivit många romaner för mig den senaste tiden, istället har jag snöat in på självutveckling. ”Munken som sålde sin Ferrari” fick jag av min pappa för flera år sen och har säkert läst den 5-6 gånger sen dess – så bra är den! Man slängs in i en berättelse som är både spännande, utvecklande och peppande.

Munken som sålde sin ferrari

Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet. Lättläst som en roman är denna bok som lovordas av bland andra Paolo Coelho (författare till Alkemisten): "The Monk Who Sold His Ferrari is a captivating story that teaches as it delights."  
246 kr från Robin Sharma
Köp

Linn

I boken ”En Dag” får vi följa Emma och Dexter, från deras första möte på University of Edinburgh och vidare i livet – parallellt, separat och gemensamt.

Den här boken slukade mig helt, delvis för att det går att identifiera sig med det som de känner och saker som de går igenom, men också för att den är så vacker. Man kastas mellan skratt, sorg, kärlek, irritation och ilska på en resa genom livet och allt vad det innebär. Jag tycker även att filmen håller måttet – men börja med boken.

En dag

En dag, av David Nicholls. Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig. 15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar. Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?
54 kr från David Nicholls
Köp

 

Tess

Jag har mest läst karriärböcker på senaste men jag älskar att läsa böcker av Denise Rudberg. Hennes senaste bok ”Under Nio Nätter” kommer definitivt bli min nästa roman — jag blir ofta så uppslukad att jag läser klart hela boken på en helg!

Under Nio Nätter

Under nio nätter är den nionde boken i den populära serien om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. En känd livsstilsprofil begår självmord - samtidigt berättar profilens nya sambo om en återkommande känsla av att någon följer hans minsta steg. Är det någon som är ute efter den kända profilen, och hur långt är den personen beredd att gå?
179 kr från Denise Rudberg
Köp
*
Fler boktips finns här.