Stockholms bästa bagerier

Bild via Jennifer Qvarforth från Robin Delselius Bageri

På FORNI fikar vi mycket och ofta, det är sen gammalt. När det numera finns små bagerier i varje stadsdel med färska, nybakade bullar har det nästan blivit en hobby att testa dem alla. Speciellt när de allra flesta hittar på sina egna tolkningar av klassiska svenska bakverk. Oftast är det kvarterets lilla hemlighet som spridit sig snabbt och gör att köer ringlar sig långa ut med Rörstrandsgatan, Värtavägen eller Nybrogatan – för att nämna några.

Dessa bagerier är oftast så pass små att det bara finns plats för några få bord och stolar, och därför gör man bäst i att köpa med sig bullar i en påse och kaffe to go att ta med på soliga promenaden eller tillbaka till kontoret (kollegorna kommer älska dig). Vi är alltid öppna för nya tips, men här har vi gjort en guide till våra favoriter, Stockholms bästa bagerier!

Stockholms bästa bagerier

Lillebrors bageri

En klassiker i Vasastan! Här doftar det nybakade kardemummabullar längst med hela Rörstrandsgatan. Hit kommer vasastanbor för att köpa sitt frukostbröd och folk vallfärdar från hela stan för att köpa färska bullar. Att det är kö spelar ingen roll, det har blivit mer regel än undantag på Lillebrors bageri.
Rörstrandsgatan 12, Vasastan.

Bageri Petrus

Nästa stopp är södermalm och Mariatorget, där ligger nämligen Bageri Petrus! Där har till och med bagaren Alexander Pelli vunnit pris för årets bagare 2019. Få platser inne med en lite större uteservering på sommaren när Swedenborgsgatan blir till gågata. Så mysigt, och så gott!
Swedenborgsgatan 4, Södermalm

Ingrid

Bageriet Ingrid, som tidigare låg på Nybrogatan har nu flyttat till ny adress med större lokaler på Regeringsgatan. Ingrid, som ägdes av två vänner som driver flera bagerier, genomgick sedan ett generationsskifte och togs över av barnen Anton Fourie och Julia Holknekt. Här finns de godaste vaniljbullarna blandat med andra bakverk och matigare alternativ!
Regeringsgatan 91, Norrmalm

Clemedt Dunér

Vi stiftade bekantskap med bageriet Clemedt Dunér i februari när deras hybrid av kanelbulle och semla, kemlan, fick spridning. Det blev provsmakning på kontoret och redaktionen gav en given 10/10 poäng, den var verkligen otroligt god! Vi återkommer för deras bullar, bakverk och fantastiska tårtor!
Värtavägen 31,  Gärdet

Valhallabageriet

Valhallabageriet är en klar favorit som startade, som namnet skvallrar om, på Valhallavägen men har nu öppnat upp på både Östermalmsgatan och Odengatan. Det går minst sagt bra och lokalborna kommer för bullar och bröd, speciellt surdegsbrödet som har blivit en snackis.
Valhallavägen 174, Östermalm

Robin Delselius Bageri

Robin Delselius Bageri startade ute på Värmdö och var en riktig favorit bland the locals och stadsborna som tog sig ut till skärgården på sommaren. De har sedan utökat verksamheten till södermalm, Enskede och nu senast till Sickla i Nacka. De har vunnit priset Gulddraken för Årets Kafé 2020 och vi förstår varför!
Renstiernas gata 19, Södermalm

 

Vill du läsa mer om våra Stockholmsfavoriter? Här finns de bästa restaurangerna och här är de bästa vinbarerna!