SHOPPA ARTIKEL

Vi har intervjuat supermodellen Miranda Kerr om ekologiska skönhetsprodukter

Den här artikeln innehåller annonslänkar
Klicka på SHOPPA ARTIKEL till vänster för att se alla produkter

För några veckor sedan provade jag en ny scrub-mask vi fått in till kontoret. Jag visste inte vad det var för varumärke som stod bakom produkten, bara att det snabbt blev den enda masken jag sträckte mig efter varje söndagskväll därefter.

I samma veva fick jag en förfrågan om vi på FORNI skulle vilja prata med Miranda Kerr (tidigare Victoria’s Secret Angel och supermodell) om hennes hudvårdsmärke — KORA Organics. Jag visste inte så mycket om KORA Organics då, tänkte att det kanske var genomsnittliga produkter backat av ett känt ansikte, men tackade självklart ja till intervjun. Även om jag personligen inte skulle vara ett fan av varumärket ville jag höra Miranda Kerrs tankar om skönhet! Hon är ändå en av vår tids största supermodeller som numera även driver varumärket KORA Organics.

Söndagen efter jag bokat in vår cyber-intervju (Miranda väntar just nu sitt tredje barn, vilket innebär att hon håller sig hemma i Los Angeles och gör intervjuer därifrån) gick jag som vanligt till badrumsskåpet efter middagen för att plocka fram min favoritmask. “KORA” stod det i stora, guldiga bokstäver längs tuben. Jag hade omedvetet använt Mirandas scrub (och älskat den!) de senaste veckorna. Plötsligt kändes den kommande intervjun så mycket roligare — jag var ju ett fan.

Berätta för oss om den spirituella vinkeln av KORA Organics! Jag har förstått att alla produkter filtreras genom Rosenkvarts – varför?

När jag skapade KORA Organics inspirerades jag till att ta en holistiskt approach till hudvård. Jag tror på att måendet av vårt sinne, kropp och hud alla vävs samman — så vi behöver se över alla tre för att se resultat. Vår filosofi på KORA är “feed your MIND with positive affirmations and self-love; feed your BODY with the nutrients it needs to function at its best; feed your SKIN with products to help detoxify, nourish and revitalize”.

Jag tror på den läkande och skyddande kraften som kristaller har, så jag la till rosenkvarts i processen för att få in kristallernas kraft. Rosenkvarts är en kristallfärgad, lätt rosa kristall som tros bära på en lugnande energi som uppmuntrar till kärlek och självacceptans. Den sägs också ge ifrån sig höga vibrationer som kan hjälpa att läka och skydda hjärtat. Under produktionsprocessen av våra produkter kommer formulan i kontakt med rosenkvarts, så kärleksenergin strömmar genom våra produkter och sedan även våra kunder.

En annan unik sak med KORA Organics är hur vi använder oss av positiva ord på baksidan av varje produkt. Vi har anammat principerna Dr. Masaru Emoto stod för: positiva tankar skapar positiv energi, så vi har inkluderat positiva ord på varje produkt som vi skapar. Idén är att den positiva energin som ordet sprider, sprider sig vidare och har en positiv effekt på den som använder krämen.

Våra produkter är inte bara hälsosamma att använda samt av bästa kvalitet, integritet och effektivitet — de är också där för att inspirera och lyfta våra kunder. KORA Organics vill att du ska ta en stund för dig själv efter en hektisk dag och att du ska ta hand om dig själv fysiskt, psykiskt och emotionellt.

Varför var det så viktigt för dig att varumärket skulle vara ekologiskt och cruelty-free?

Vår hud är vårt största organ, och produkterna du använder tas direkt upp i ditt blodomlopp. Därför är det så viktigt att inte bara använda giftfria produkter, men också produkter som är ekologiskt certifierade och ger din hud den näring den behöver. Människor har blivit mer medvetna om att äta ekologiskt, röra på sig och leva en hälsosam livsstil — men många glömmer att det finns massvis med kemikalier och gifter i produkterna de använder på sin hud varje dag.

Trenden “clean beauty” är väldigt stor just nu, men KORA Organics är så mycket mer än det — vi är ekologiskt certifierad skönhet.

Det finns en missuppfattning att ekologiskt inte är lika effektivt som konventionella produkter, men jag tror att att ekologiskt certifierade produkter är mer effektiva. Ingredienserna, till exempel, har inte sprayats med kemikalier (pesticide/herbicides) eller utsatts för återkommande skörd, istället är den näringsrik — vilket säkerställer en högre dos antioxidanter i de ingredienserna vi använder. Vilket logiskt sett ger bättre resultat.

Pesticid/herbicider: Bekämpningsmedel för att reglera tillväxt och skador av insekter. Pesticider i mat har länkats till cancer men ingen studie har gjorts på hudvård.

Resultaten talar också för sig själv, något som har visats i studier vi har gjort med våra konsumenter. Vi har skapat kraftfulla, ekologiskt certifierade produkter som ger människor resultatet de behöver på ett hälsosamt sätt — och jag är så stolt över det!

Hur reflekterar KORA Organics din personliga inställning till self-care?

KORA Organics är verkligen en reflektion av min livsstil — från ingredienserna och de små detaljerna i rosenkvarts, till affirmationerna och en 360-graders inställning till hälsa & wellness. Jag tror verkligen på sambandet mellan sinne, kropp och hud. Health is wealth.

Miranda Kerr i Turmeric Face Mask

Miranda i masken Turmeric (min favorit!)

Om en person bara skulle prova EN produkt från KORA, vilken skulle det vara?

Om jag bara fick välja en produkt skulle jag rekommendera vår Noni Glow Face Oil. Den innehåller Noni extract (anti-aging, också populär i smoothies eller juice), Rosehip oil, Granatäppleolja (antioxidant och motverkar fina linjer) och havtornolja (antiinflammatorisk) vilket ger huden en källa av antioxidanter och fettsyror som slätar ut, ger näring, lyster och mjukgör. Jag använder den religiöst varje kväll och reser aldrig utan den. Ett tips är att lägga på den under en längre flygning för att hålla huden fuktig och skyddad mot den torra luften i kabinen.

Vi gjorde en studie med våra kunder med den här produkten och jag är så stolt över resultatet: 93% tyckte att deras hudton verkade mer jämn och 100% såg märkbar förbättring i spänst efter fyra veckor.

Vad har du lärt dig under din karriär, som hjälpte dig skapa det hudvårdsmärke du har idag? Bra och dåligt.

Det mest relevanta var nog produkttillverkning — att veta vad som fungerade, vad som inte gjorde det och hur jag kunde förbättra de produkterna jag redan gillade, på ett hälsosamt sätt. Som modell används konstant nya produkter på din hud och jag märkte hur de flesta innehöll giftiga ingredienser som parabener, kemikalier, sulfater och dofter – vilket är skrämmande. Det är anledningen till att jag tog fram KORA Organics — jag ville ha kraftfulla, resultatdrivna produkter som också var hälsosamma. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad över att jag har haft en karriär som har kunnat ge mig inspiration för KORA Organics och använder min redan befintliga plattform för att sprida kunskap om ekologisk skönhet!

Parabener: Konserveringsmedel som hjälper en produkt hålla sig fräsch längre, som den besprutade frukten i butiken. Forskningen är fortfarande pågående men det finns studier som visar på att det kan vara kopplat till bildning av cancer.

 

Sulfater: Kan hittas i till exempel ansiktsrengöring och kan irritera huden. För de med känslig hy kan sulfater täcka porerna och resultera i acne om det inte sköljs bort ordentligt. En annan aspekt är miljön, då sulfater som spolas ut i havet kan förgifta och skada det marina ekosystemet.

Vad är det bästa skönhetstipset du har lärt dig under din karriär?

När du har bråttom och inte så mycket smink med dig, använd läppstift till dina läppar, kinder och ögonlock — jag gör det hela tiden! Alltså att använda ditt läppstift till fler användningsområden än bara läpparna. Jag tog fram Noni Lip Tint för den här specifika användningen. 😊

Läs originalintervjun på engelska

Tell us about the spiritual / holistic aspect of KORA Organics! All products are filtered through rose quartz, why?

In creating KORA Organics, I was inspired to take a 360-degree holistic approach to overall wellness because I believe the health of our mind, body and skin are all connected, so we need to look at all three aspects for the best results. Our philosophy at KORA is to; Feed your MIND with positive affirmations and self-love; Feed your BODY with the nutrients it needs to function at its best and Feed your SKIN with products to help detoxify, nourish and revitalize.

I added the unique vibrations of Rose Quartz to all of the products because I believe in the healing and protective powers of crystals. Rose quartz is a pink-colored crystal gemstone that is believed to carry a very gentle, soothing energy to encourage love and acceptance of ourselves and others. It is also said to have high vibrations that can help heal and protect the heart. During the manufacturing process of our skincare products, the entire formula is touched upon by Rose Quartz, so the vibration of love flows through the crystals, into the products and onto our customers.
Another unique aspect of KORA is the use of positive words on the back of each of our products. Positive thoughts create positive energy vibrations within the body, so we have adopted the principles of Dr. Masaru Emoto’s work by applying positive words on the back of each of our products. Our intent in doing this is that the vibrational energy of the word has a positive effect on the user and can inspire positivity.

Our products are not only healthy to use and of the highest quality, integrity and efficacy – they also aim to inspire and uplift customers. KORA Organics encourages you to take a moment out of your busy day to look after yourself physically, mentally and emotionally.

Why was is so important for you to make the brand organic and cruelty-free?

Our skin is our largest organ and what you put on it soaks directly into your bloodstream… so that’s why it’s so important to use not only toxic-free products, but also certified organic products that feed your skin with the nutrients it needs. Most people are increasingly concerned with eating organic, working out and living a healthy lifestyle, but many people forget that there are tons of chemicals and toxins in the products they are using on their skin daily.

There is a big trend towards “clean beauty” at the moment, but KORA Organics is so much more than “clean beauty”—we’re Certified Organic beauty.

There is a misconception that organic may not be as powerful as more conventional products, but I believe that certified organic beauty (like KORA) is so much more powerful even than clean beauty. For example, not only are the ingredient crops not being sprayed with chemicals (pesticide/herbicides), the soil that they are grown on has to be nutrient dense and not depleted by continual growth & harvest – which therefore ensures a higher antioxidant content in the ingredients we are using… and logically produces more powerful results. The results speak for themselves, as shown in our consumer studies, which you can find on the top of our hero products and our website. We’ve created powerful certified organic products that people the results they need in a healthy way – and I’m so proud of that.

In terms of being ‘cruelty free’, the products are tested to me – not on animals. It was important to me from the outset that all our ingredients were ethically grown, harvested and manufactured, were respectful of the environment and not tested on animals.

How does KORA Organics reflect your personal self-care approach?

KORA Organics is truly a reflection of my lifestyle – from the certified organic ingredients to the special touches with rose quartz, through to the affirmations and taking a 360 degree approach to health & wellness. I truly believe in the connection between Mind, Body & Skin. Health is wealth.

If one where to try ONE product from KORA, what would it be?

If you could only choose one, I would recommend our hero product, the Noni Glow Face Oil. It contains certified organic Noni Extract, Rosehip Oil, Pomegranate Oil and Sea Buckthorn Oil to create a rich source of antioxidants and essential fatty acids to smooth, nourish, hydrate and brighten your skin. It’s transformative, anti-aging, super hydrating and also reparative – I use it religiously each night and never travel without it. It’s great to apply throughout flights to keep my skin hydrated and protected from the drying effects of the cabin.

We undertook consumer studies and I’m so proud of the results: 93% noticed their skin appeared more even-toned, with enhanced clarity after 2 weeks; 100% saw noticeable improvement in improved elasticity after 4 weeks and 93% saw noticeable improvement in the visible appearance of skin imperfections after 4 weeks.

What has your career taught you that helped you being able to create the skincare line you have today? Good and bad.

Probably the most relevant would be product development – knowing what worked, what didn’t and how I could enhance the products I liked most, in a healthy way. As a model, there are constantly different products being used on your skin and I noticed how most contained toxic ingredients like parabens, chemicals, sulfates, and fragrances – which is frightening. That is ultimately how I came to develop KORA Organics – I wanted to create powerful, results-driven products that were also healthy for you to use. And that’s exactly what we’ve done.

So, I turned the negative into a positive so to speak. It’s something I feel very passionate about, because the beauty industry is unregulated, and people are unknowingly applying products that contain ingredients that harm their health and wellbeing.

I feel very fortunate that my career gave me inspiration for KORA Organics and the platform to launch it and help educate people on the importance of using certified organic skincare.

What is the best quick-beauty tip you’ve learnt throughout your career?

When you’re in a rush or don’t have a lot of makeup with you, you can use a lip color on your lips, cheeks and eyelids – I do it all the time! I specifically developed our Noni Lip Tint for this multipurpose use 😊

Prova Mirandas och FORNIs favoritprodukter

Noni Glow Face Oil

Mirandas favorit! Mjukgörande olja som innehåller noniextrakt, nyponolja, granatäppleolja samt havtornsolja — alltså fullproppad med antioxidanter och fettsyror. Oljan absorberas snabbt och ska ge mjukare hud med ett naturligt glow. 2018 vann den ELLE International Beauty Award.
299 kr från KORA Organics
Köp

Noni Bright Vitamin C Serum

Ett C-vitamin serum med pH-värde 3.8 (för att inte rubba den naturliga balansen i din hud) hjälper dig få en jämnare hudton och lyster. Den utseddes precis till vinnare av Allure's Best Of Beauty Award 2019!
699 kr från KORA Organics
Köp

Noni Lip Tint

"Använd läppstift till dina läppar, kinder och ögonlock — jag gör det hela tiden!" Miranda Kerr tog fram Noni Lip Tint för anledningen att kunna använda den till mer än bara läpparna. Det är ett läppbalsam med naturliga mineraler och rödbetsjuice som ger lätt färg samtidigt som den behandlar, vårdar och ger näring till huden.
299 kr från KORA Organics
Köp

Noni Glow Sleeping Mask

En gelbaserad ansiktsmask du lämnar på över natten för återfuktad och fyllig hud. Den ska lugna huden, reducera utseendet av fina linjer och rynkor samt jämna ut din hudton. Extra plus är att den är kuddsäker och lämnar inget spår på ditt örngott.
499 kr från KORA Organics
Köp

Turmeric Brightening & Exfoliating Mask 2-IN-1

Det här är min (Louise) favoritmask! Det är en 2-i-1 ansiktsmask som ökar cellförnyelsen i huden och ger lyster. Den innehåller bland annat gurkmeja, papaya-enzymer och pepparmint. Bra för dig med igentäppta porer och pigmentering! 2018 vann den BYRDIE Beauty Award i kategorin Face Mask och 2019 Sweden's Organic Beauty Award.
499 kr från KORA Organics
Köp