Hur du skapar en härlig morgonrutin med Sofie Kraft

För ett tag sedan bjöd vi in er läsare till att tillbringa morgonen med oss, Grounded Factory och Sofie Kraft. Morgonen inleddes med avslappnande Yin Yoga och avslutades med en god, näringsrik frukost på Elite Hotel. En magiskt start på dagen både för kropp och sinne! Vi tog också tillfället i akt att prata med yogaläraren Sofie Kraft, för att ta reda på hur hon gör för att skapa en härlig morgonrutin.

På vilket sätt kan yoga och meditation skapa en bra start på dagen?

Yoga och meditation är en fantastisk start på dagen eftersom det är en stund av omtanke du ger till dig själv. Oavsett om det är fem minuter eller en timme är det en stund där du med medvetenhet sitter med din andning och kan njuta av den. Att sedan i yogan låta andetaget guida din kropp i rörelse gör att du kan känna in hur din kropp mår, öppna upp blockeringar och skapa mer space för din energi att flöda lättare. Min morgonstund sätter tonen för hela dagen. Försök hitta ditt eget morgonmys – alla dagar!

Har du någon morgonrutin och vad rekommenderar du till andra?

Ja jag har absolut en morgonrutin! Eller snarare rutiner, och jag älskar mina morgnar. I bästa fall har jag två till tre timmar med Sofie-tid på morgonen men självklart har jag också morgnar då jag måste korta ner mina ritualer och morgonmyset till bara någon halvtimme.

Det första jag gör när jag vaknar är att skriva i min dagbok, mina så kallade morning pages* – tre sidor där jag bara skriver av mig. Utan att tänka så låter jag det som vill komma ut få komma. Ibland är det drömmar, ibland tankar, ibland bara rent strunt. Det är så skönt att skriva av sig och missar jag dessa morning pages så känns det hela dagen som att något fattas för mig. Testa själv!

Sedan brukar jag meditera, ibland med en guidad meditation i lurarna eller bara sitta med min andning. Därefter brukar jag försöka röra min kropp på något sätt, med yoga och/eller en promenad – gärna vid havet eller någon sjö.

Efter en dusch är jag redo för att göra en god frukost! Gärna en smoothie bowl med så mycket toppings jag bara kan trolla fram ur skåpen. Frukost är ett så viktigt mål för mig! Jag älskar både frukost och brunch, så jag försöker att inte slarva med den måltiden.

 

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]*Morning Pages är en teknik för att släppa på alla beslut och måsten i våra liv. Tekniken kommer från boken The Artists Way som egentligen går ut på att konstnärer ska hitta tillbaka till sin kreativitet, men tekniken kan användas av alla som vill övervinna negativitet och få nya insikter i livet. Syftet med Morning Pages är att skriva tre sidor varje morgon – även när du inte känner för det. Det spelar ingen roll vad du skriver, det viktiga är att du skriver. [/su_note]

 

Visa det här inlägget på Instagram

India is calling ✨?✨

Ett inlägg delat av S O F I E ♡ K R A F T (@sofie_kraft)

Kan du ge 3 tips för en riktigt bra start på dagen?

1. Morning pages: skriv av dig i din dagbok.

2. Meditera: sitt med din andning och scanna av hur din kropp mår. Känn inåt och avsluta meditationen med att notera tre saker du är tacksam över i ditt liv med ett leende på läpparna.

3. Ge dig själv en stund i naturen: även om du bara hinner en kort promenad runt kvarteret – gå ut och se himlen! Känn solen mot kinden, vinden i håret eller regnet under skorna.

*
morgonrutin
Yin Yoga på Elite Plaza Hotel
morgonrutin
Efter morgonstunden fick alla gäster med sig ett selfcare-kit hem, för att få en lika härlig kvällsrutin.
Här hittar du recept på fyra nyttiga frukostar och här kan du läsa om när Louise mediterade i två veckor.