Ny serie! Del 1 av 3: Hur jag följde min dröm och blev yogalärare

Jag har yogat i fem-sex år men alltid varit en periodare. Vissa månader yogade jag flera dagar i veckan och bland tog det i halvår mellan passen på mattan. För tre år sen började jag åka på retreats och sen dess har jag varit på 2-3 retreats varje år. På ett yogaretreat är det 5-8 timmar yoga om dagen, meditationspass och personlig utveckling. Jag som älskar att gå “all in” älskar konceptet med yogaretreats, men det som hände när jag kom hem var att jag kände att “nu har jag yogat för flera veckor” och så tog det återigen massa tid innan jag var tillbaka på mattan.

Det handlar inte om att jag inte gillar att yoga. Känslan när jag yogar är alltid underbar och jag mår alltid bättre efter ett yogapass än innan! Men av någon anledning hade jag svårt att få till det som en del av min vardag…

Jag kände att det var något som fattades, och någonstans i bakhuvudet fanns tankar om att lära mer mig om yogan och till slut bli yogalärare. Mina tankar om att “jag inte har tid att vara borta en månad” stod dock i vägen för att uppfylla den drömmen. Men sen i somras berättade en vän till mig om en yogautbildning i Indien som han var sugen på. Där och då bestämde jag mig, “den ska jag göra!”. När jag inte var mitt uppe i allt jobb var det lättare att se att det faktiskt går att ta en paus och åka och göra det jag verkligen ville. När man är mitt uppe i sin vardag kan det vara svårt att se objektivt och det är lätt att man förstorar upp saker som sätter stopp för en.

Jag bokade min plats på utbildningen och ända till jag flyttade in i min lilla bungalow i Goa kändes det helt overkligt att jag verkligen skulle göra det. Och såklart kom tankar som är jag redo att göra detta? eller är alla andra i gruppen bättre än jag?. Den kommande månaden kom inte att bara handla om att lära mig om yoga – utan jag lärde mig även mycket om mig själv. Om hur jag alltid vill prestera och vara bäst. Jag fick öva mig på att vara nybörjare och lära mig långsamt vilket var så otroligt lärorikt.

Mer om vad jag lärde mig under min månad i Indien kommer snart här på FORNI – håll utkik!

Det viktigaste för mig att våga ta beslutet om att följa min dröm och blir yogalärare var att ta ett steg ut från min vardag och få perspektiv på livet. Och såklart påminna mig om att jag förtjänar att följa min dröm och om det är något jag vill så går det att göra!

Tills vidare säger jag dream big & believe in yourself!
Läs mer om mitt liv, min yoga och allt jag har för mig i min blogg här och följ min YouTubekanal för mina yoga-videos här!