Alla träningsappar du behöver för att hålla dig motiverad 2023

Bild: @adanola

Och så var det januari igen. Nytt år, som också kommer med nya träningslöften. För många av oss innebär årsskiftet att komma in i rutiner igen, sträva efter nya mål och strukturera upp vardagen. Även om livet inte förändras över en natt, så tycker jag verkligen alla bör ta vara på den drivkraft och energi vi får kring den här tiden. Under 2023 vill jag satsa på träning som är rolig, lustfylld och som får mig att må bra. Är du som jag och tycker om att kunna träna på egen hand emellan åt? Isåfall är den här artikeln för dig! Jag listat 5 träningsappar som hjälper dig hålla motivationen uppe, utmana dig och nå dina personliga mål. Enyoy!

Runkeeper

Det här är träningsappen för dig vars mål 2023 riktas mot löprundan! Runkeeper loggar din löpning och registrerar din träningsstatistik, vilket gör att du successivt kan följa dina framsteg. Att tävla mot dig själv är väl ändå den bästa motivationsfaktorn? Något som jag uppskattar med Runkeeper är att du kan anpassa ditt träningspass efter vad du vill få ut av löprundan. Vill du sträva efter att bli uthålligare på längre distanser så kan du ställa in det i appen. Eller om du istället vill utmana dig själv med ett högintensivt och snabbare pass så går även det att justera i appen! Om målet är att bli starkare i din löpning under 2023, låt då Runkeeper hålla dig i handen under tiden!

Ladda när här

Yoga studios

Ett av mina nyårsmål är att yoga ska bli en större del av min vardag i 2023. Jag har aldrig riktigt fastnat för det, men jag vill så gärna göra det. Den här appen har fått väldigt bra recensioner, och funkar för både nybörjaren och den mer erfarna Yoga-älskaren. Jag scrollade lite i appen och älskar hur lättanvänd den är. I appen finns färdiga yogapass och olika kategorier att välja mellan. Dessutom har den en funktion som låter dig sätta upp dina egna program. Yoga studios kommer definitivt vara min vapendragare i mitt mål att börja yoga.

Träningsappar

Ladda när här!

Nike Training Club

Nike Training Club innehåller en drös olika pass, och du kan välja och vraka på det du är sugen på för dagen! Det finns verkligen något för alla. Kondition, flexibilitet, Cardio, uthållighet, yoga – you name it! Passen är lätta att följa och du väljer själv var och när du vill utföra dom. Appen hjälper dig dessutom med att skapa tid för dig träning och få det till att bli en rutin tack vare funktionen som gör att du kan schemalägga olika pass. Jag vill slå ett slag för att tänka på att ha realistiska mål. Skynda långsamt och schemalägg lagom med pass utefter vad du orkar.

Ladda när här

7M Workout

Den här appen är för dig som vill att träningspasset ska gå fort! 7-minuters-apparna finns i många olika versioner, men jag har alltid använt den som heter 7M Workout och tycker det fungerar utmärkt! Appen innehåller högintensiva pass på 7 minuter, men finns även att välja på längre pass. Det är bra och tydliga övningar med en bred variation och du väljer själv vad du vill träna så formulerar sedan appen passet för dig. Kanske den absolut bästa appen för att komma igång!  

Träningsappar

Ladda när här

Mized 

Mized är den perfekta appen för dig som sedan pandemins start jobbar hemifrån, och som behöver få till pauser. Vad är då bättre än att i hemmet få till en fysisk aktivitet som gör att du inte bara rör dig mellan sängen, matbordet och hemmakontoret? Mized är en komplett träningsapp för hemmaträning. Här kan du välja bland färdiga träningspass utifrån vad du har för personliga mål, med tydliga videos och övningar.

Ladda när här

*

Vill du läsa mer om träning på FORNI? Klicka här!