Varför du måste tvätta ansiktet efter träningen

Samarbete medFOREO

För två veckor sedan utmanade FOREO mig att meditera varje dag, för att lyfta hur skönhet börjar inifrån. Att må bra och känna mindre stress är jätteviktigt för att vår hy ska må bra och bygga upp ett försvar. Men det finns ju också externa faktorer som påverkar hur vår hy mår…

Nästa steg i min utmaning att ta reda på varför det är så viktigt att tvätta ansiktet efter jag har tränat. Nu i efterhand känner jag att jag borde haft bättre koll på det här. Jag är någon vars intresse innehåller hudvård, smink och träning – ändå har jag inte lagt en tanke på hur min hy (och mina porer) mår efter ett träningspass. Så jag började googla.

Varför du behöver tvätta ditt ansikte efter träningen

Om du är en av dem som svettas när du tränar, vet du att efteråt känns huden som en konstig kombination av kladdig och torr. Det är på grund av ditt salta svett och smuts som satt sig på ytan under ditt Barry’s-pass (eller vad ditt val av träning är).

När du svettas hjälper det kroppen att göra sig av med gifter, vilket är bra, men när den är typen av gifter inte lämnar huden absorberas det tillbaka in. När du är på gymmet och svettas samlar svetten även upp smuts och bakterier – vare sig det är via hantlarna till din hand, till ditt ansikte, eller torrschampot du har i håret som börjat rinna ner med floden vätska från pannan (ew). All den här smutsen kan leda till inflammation, täppta porer och finnar.

Så med andra ord, du behöver tvätta ditt ansikte. Här är vad du kan göra för att hålla din hy ren:

Före träningen

Många tränar med smink, kanske för att man vill känna sig snygg eller för man tänker att man inte har tid att prioritera det innan sitt lunch-pass. Men det är är ett big no-no. Om du inte tvättar av sminket innan din träning kommer din hy utsättas för ännu mer bakterier och döda hudceller som täpper till dina porer.

Det här är något jag är väldigt dålig på, jag är en av dem som gillar att känna mig snygg på gymmet och sminket hjälper mig med det. Men nu vet jag bättre! Hädanefter lovar jag mig själv (och er) att alltid ha med mig makeup wipes så jag inte prioriterar bort det på grund av “tidsbrist”.

 

Efter träningen

Här kommer FOREO in. Jag har använt deras LUNA 2 i ungefär tre månader nu och ÄLSKAR den. Min pojkvän också. När jag känner att jag har haft “en lång dag i storstan” är den alltid en del av min kvällsrutin. Med hjälp av vibrationer exfolierar den skonsamt bort döda hudceller och smuts. Så jag blir av med alla föroreningar och bakterier jag samlat på mig under dagen. På samma sätt har jag börjat använda den för att bli av med bakterierna träningen.

Jag använt den tillsammans med deras Micro-Foam Cleanser, en vattenbaserad ansiktstvätt som har fungerat super för att bli av med orenheter i ansiktet. Tanken var att jag bara skulle testa den för post-workout men även den har tagit sig in i min kvällsrutin. Om du tycker LUNA 2 är för stor för att ha med sig i gym-väskan, har de en mindre variant i LUNA Play Plus som fungerar exakt lika bra! Det är den vi har använt i bilderna ovan.

*

Helt ärligt, jag förstår inte varför har jag inte prioriterat mitt ansikte i samband med träning tidigare. Anledningen till att jag tränar är ju för att ta hand om mig själv, så varför glömmer jag bort att inkludera huden? Huden är trots allt vårt största organ, kanske dags att vi börjar tänka på den lite mer? Det ska i alla fall jag göra!