Vi har testat träningskläder från olika varumärken

Den här artikeln innehåller annonslänkar
Foto av mentatdgt från Pexels

När vi frågade er på Instagram vilka artiklar ni ville läsa, så kom en förfrågan på ett test av träningskläder av @louiceelin. Vilka träningskläder sitter egentligen bäst och vilka plagg är våra favoriter från de olika märkena? För att ge en så rättvis bedömning som möjligt så har både jag (Linda) och Louise testat olika plagg från Röhnisch, Björn Borg, Casall och Filippa K Softsport. Nedan följer våra favoriter!

Sportbh

Högintensiv träning

Linda: När jag tränar högintensivt så vill jag att saker och ting sitter på plats – och då menar jag både kroppsdelar och plagg. Det finns dock en hårfin gräns mellan att sportbhar sitter så hårt att man får andnöd och att dom håller brösten på plats. Jag har inte så mycket att hålla på plats, så ska du gå efter mina rekommendationer så bör du ha små eller mellanstora bröst. När jag har testat olika sportbhar under veckorna som passerat har jag hittat två stycken som gör jobbet, dom stöttar upp utan att man känner sig kvävd. Favorit nummer 1 är den här ifrån Röhnisch, förutom att det är supersnygg så är den dessutom stöttande men inte för tight. Favorit nummer 2 är den här ifrån Casall. Stilren och nätt design – vilket jag älskar, och den gör sitt jobb utmärkt.

Louise: Jag som har större byst och ofta behöver en tight BH vill helst inte ha något som sitter för hårt under brösten, jag behöver kunna andas. Björn Borgs sport-BH ’Shleby’ lägger sig nästan nere i midjan och är min absoluta favorit. Jag har använt den i snart ett halvår och kan säga att den verkligen fungerar. I och med att det är så pass mycket tyg och väldigt lite u-ringning kan jag nästan platta till brösten lite, vilket verkar hålla dem bättre. Ett annat bra alternativ är Röhnnish’s BH ’Kay Sports Bra’ – den håller brösten på plats och är dessutom fruktansvärt snygg.

Jacka / Ljusblå sportbh / Linne i persikofärg / ShortsRosa sportbh / Linne med spagettibandTights

Lågintensiv träning

Linda: För lågintensiv träning är prio för mig att det sitter bekvämt och ser snyggt ut. Eftersom jag ingår i kategorin ”små bröst” behöver jag inte jättemycket stöd av bh:n när jag tränar lågintensivt. Min favorit här blev denna sportbhn från Filippa K softsport som är snygg och sååå bekväm. Den gör sitt jobb, skär inte in och känns som en kram mot huden.

Louise: Jag har levt i min sport-BH från Filippa K sedan jag fick den, även när jag inte tränar. Den är mjuk, tyget går upp i banden så de inte skaver och toppen går nästan hela vägen ner till midjan. Den är som ett par riktigt bra tights, som håller allt på plats utan att skära in. De tunnare banden över axlarna gör också att den inte ”känns för mycket” på kroppen, något jag föredrar när jag gör mer lågintensiv träning eller sitter på soffan.

Överdel

Högintensiv träning

Linda: För att jag ska känna mig så bekväm som möjligt när jag tränar så föredrar jag att ha på mig en sportbh och ha någon form utav tröja ovanpå. Får jag bestämma helt har jag dessutom helst en långärmad tröja på mig. Herregud, jag låter som en pryd dam – men jag gillar nog bara att känna att jag har kläder på mig! Hittade en favorit hos Röhnisch som är en långärmad tröja men som känns väldigt sval och lätt. Gillar denna överdelen mycket då den som sagt är väldigt klädd, men den känns sval.

Louise: Det spelar ingen roll om jag kör hög- eller lågintensiv träning — träningslinnet ska sitta tight.  Jag ogillar starkt när mina träningstoppar har möjlighet att röra sig upp över magen när jag gör sit-ups. Mina favoriter är två linnen från Björn Borg och Casall. Båda två påminner om halsterneck-linnen, vilket innebär att brösten får extra support över sin BH.

Lågintensiv träning

Linda: För lågintensiv träning när man håller mer koll på armar och ben så kan jag hör och häpna tänka mig att ha på mig en kortärmad tröja. Där hittade jag två favoriter, nummer 1 är en topp från Casall som sitter tajt utan att ge en åtspänd känsla, man behöver dock ha ett par höga tights för att inte visa magen i toppen. Jag gillar dessutom en t-shirt från Röhnisch som sitter skönt, luftigt men ser ändå inte ut som en ”slapp t-shirt”.

Louise: Som sagt, samma som högintensiv. Björn Borg och Casall all the way. Filippa K har också bra alternativ om du hellre vill ha mjukare material för till exempel yoga.

Vit tröja / Tights / Svart topp

Underdel

Högintensiv träning

Linda: Att ha rätt tights när man tränar högintensivt känns som a och o för om träningspasset blir lyckat eller inte. Jag har hittat ett par nya favoriter från Röhnisch, ni hittar dom här. Dessa tightsen är verkligen optimala om man vill träna högintensivt. Dom sitter på plats, ger en ett vältränat uttryck och glider inte runt under passets gång. Tio poäng från min sida! Jag gillar även Casalls tights, dom sitter bra och håller sig på plats. Ett minus dock för att dom blir lite varma.

Louise: Björn Borg!! De här är mina ABSOLUTA favorit-tights när det kommer till högintensiv träning. De är bekväma, ger dig en snygg form och rör. Sig. Inte. Ur. Fläcken. På riktigt, jag har kört Barry’s Bootcamp i dem utan att behöva justera midjan. 10 av 10. Det är dock värt att namn att de har inte så mycket resår i midjan, jag fick kämpa med att få dem över rumpan första gångerna.

Lågintensiv träning

Linda: För lågintensiv träning blev mina favoriter dessa tights från Filippa K softsport. De sitter åt utan att vara för hårda, men de ger heller inte ett löst intryck. Jag upplever dock att dessa är lite långa på mig. Så om du vet med dig att du har lite kortare ben – så gå ner en storlek. Eftersom tightsen är såpass stretchiga så kommer du att få på dig dom ändå.

Louise: Samma som Linda valde jag tightsen från Filippa K. Har du större lår, som jag, kan du behöva ”lyfta” upp dem över låren för bästa passform men sen sitter de som ett par strumpbyxor. De här tightsen får också extra guldstjärnor på grund av sin anti-camel-toe-funktion. Det sitter en liten lapp precis över sömmen i mitten på byxorna fram till, vilket innebär att hur högt du än drar dem kommer de inte ge dig camel toe. Hallelujah.

 

träningskläder

Grön sportbh /Grå t-shirt / Svart t-shirt / Svart sportbh / Blårandig topp / Grönt linne / Tights

 

Vill du läsa mer om träningskläder så finns en artikel om det här!