Kan det vara så att en pandemi är lika påfrestande för en relation som småbarnsåren är? Om jag ska titta på min omgivning så vågar jag nog tro att det är så (och ännu värre för de som genomlever en pandemi och småbarnsåren samtidigt kan man tro!). Snart ett år av pandemi och visst är jag inte den enda som känner att det hade varit trevligt att äta middag med någon annan än personen jag lever med och umgås med 24/7? Att vara lite trött på sin partner är något jag plockar upp från mina whatsapp-grupper med tjejerna, i stämningen på sociala medier och på de jag möter längst med vägen på mina dagliga promenader. Det är inte skitkul att sitta ihop med någon och inte få influenser från andra håll. Om man är nykär kanske en pandemi är det bästa som kan hända ens relation – få vara instängda tillsammans dygnet runt. Men annars så tror jag att vi människor mår bra av att sakna varandra lite också.
Jag tänker inte ge dig tips på hur du kan hemma-dejta för att hotta upp din relation, för det tipset fick du redan i våras när första vågen av pandemi var här. Istället tänker jag ge dig fem tips på hur du får det att funka när du redan hemmadejtat i 312 dagar. Hoppas det kan hjälpa dig och din relation lite på traven!
Allt man säger på natten räknas inte
Det här är en beprövad teknik för småbarnsföräldrar och går ut på att allt man säger på natten när man är vaken med en galen bebis räknas helt enkelt inte, för man är lika galen som sin bebis när man inte får sova. Samma teknik gäller i en pandemi – det du känner nu räknas inte. Det är något du känner för att du är i en pandemi och har ingenting med din egentliga relation att göra.
En relation definieras inte av dessa känslor
Kan man verkligen döma en relation utifrån det man känner för den i en pandemi? Svaret är nej. Släpp dina funderingar på om ni egentligen har så kul ihop och plocka upp den tanken igen om den fortfarande finns där några månader efter pandemin.
Släpp det dåliga samvetet – man får vara trött på sin partner
Din relation är inte sämre än någon annans för att du erkänner att du är trött på den mellan varven. Snarare tvärtom, så tror jag att den har större chans att överleva om du erkänner alla känslor, bra som mindre bra. Det är helt jävla okej att vara trött på sin partner i en pandemi och troligtvis ganska sunt också. Så om du sitter inne med dåligt samvete för att du längtar efter tjejmiddagar eller utekvällar – släpp det dåliga samvetet genast!
Håll ut – snart är det över!
Den här pandemin kommer inte hålla på för evigt. Du kommer få sakna din partner igen, träffa dina vänner som vanligt, resa och gå till kontoret. Det finns ett ljus i tunneln och det är inte alltför långt bort (förhoppningsvis),
Till dess: gör något tillsammans varje vecka som ni aldrig gjort förut
Ett litet tips vill jag ändå avsluta denna artikel med, och det är att göra något varje vecka för att ta hand om er gemensamma och din egen energi. Gör något nytt tillsammans varje vecka! Klicka hem en pastamaskin och gör egen tagliatelle, köp en karaokemaskin och kör loss, testa ett nytt sällskapsspel eller göra ett quiz och ställ varandra personliga frågor ni aldrig vågat fråga förut.
För vet ni vad? Våren kommer att komma. Ni kommer att hitta tillbaka till varandras händer under bordet på en romantisk restaurang. Du kommer åka på en weekend med dina kompisar och sakna din kille eller tjej när du vaknar upp bakis på ett hotellrum någonstans. Ni kommer hitta varandras blick när ni står och dricker bubbel på ett bröllop och pratar med varsitt gäng och veta att ni kommer hitta varandras famn på dansgolvet några timmar senare. Kärleken finns där, saknaden, livet, pirrigheten och förälskelsen. Den väntar på er där ute, runt hörnet, alldeles snart.
Vill du läsa mer om relationer? Klicka här!