Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Jenn Im

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Nu kör vi!

Veckans snackisar

Ett sexistisk tweet om Kirsten Dunst blev en hyllning till alla

Kristen Dunst (Melancholia, Marie Antoinette) fick en Hollywood-stjärna på Walk of Fame i Los Angeles förra veckan. Strax efter tweetade (nu raderat) tidningen Reuters att Dunst var mest känd för sin roll som “Spindelmannens flickvän”, något som många reagerade på.

Resultatet blev att Twitter svämmade över av meddelanden om hur mångsidiga kvinnliga skådespelare är. För helt ärligt, Dunst hade kunnat spela i Once Upon A Time In Hollywood men Leonardo DiCaprio hade inte kunnat hantera Bring It On. En fin vändning på ett annars tråkigt uttalande.

Se fler tweets här!

Vad händer med Brexit?

Det är intressant och viktigt att följa — men svårt! Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har blivit nerröstad och förlorat kontrollen över parlamentet, vilket har resulterat i en block mot att Storbritannien lämnar EU utan en deal den 31/10. SVT Nyheter har skrivit en sammanfattning och förklaring om hur läget ser ut.

Läs hela artikeln här för att förstå.

Missa inte

Lär dig ledarskap av Anna Wintour

Har ni hört talas om Masterclass förut? Det är en plattform där du kan ta onlinekurser ledda av kända människor inom sin niche. Nu har Masterclass värvat, modeikonen och editor-in-chief för VOGUE, Anna Wintour för en 12-stegskurs i “Kreativitet och Ledarskap”. Kanske dags för en ny utmaning i höst?

Läs mer om kursen här

För allas Twilight-fans

Buzzfeed har samlat Tumblr-inlägg om Twilight. Ibland räcker det så.

Läs och minns här!

 

En person vi gillar

Över 1,5 miljoner människor följer Jenn Im på Instagram för modeinspiration, men det är genom hennes YouTube-videos man får lära känna den nyfikna, insiktsfulla och ärliga tjejen hon är. Jenn bor i Los Angeles, driver sitt eget modeföretag Eggie och pratar öppet om allt det hårda livet kan testa dig med. Hon har också en fantastisk berättarröst, vilket gör att hennes videos är perfekta att ha igång medan du viker kläder hemma. Hennes senaste video om augusti månad är ett perfekt exempel på vad som gör henne intressant.

Följ henne på Instagram och YouTube här!