Horoskop: april månad

FORNI har teamat ihop sig med våra vänner på Oh la moon som kommer att hjälpa oss att ta fram ett månadshoroskop som för varje tecken utgår ifrån ascendenten. Vi kommer även att rekommendera en kristall för varje tecken och månad som passar ihop med din energi.

VÄDUREN

Solen lyser extra stark på dig, nu är rätt tillfälle att kliva ut på scenen som den du verkligen är. Din individualitet och dina unika gåvor är din superkraft. Du har också med dig Jupiter som befinner sig i ditt tecken. Han ger dig en extra portion tur och lycka den här månaden och hjälper dig att se din otroliga kapacitet och hitta till ditt högsta jag. Fullmånen den 6 april kan läka gamla sår som har gjort att du har hållit dig själv tillbaka och du kan hitta nya perspektiv när det kommer till dina närmaste relationer. Mars, som är din styrande planet, befinner sig i Kräftans tecken. Det kan göra dig lite mer känslostyrd och känslig för omgivningens energier och åsikter. Men se det som en gåva och var noga med att uttrycka vad du känner så att du inte hamnar i en passiv aggressivitet. Venus och Merkurius i Oxen hjälper dig också att höja din energi och kastar kanske nytt ljus på din ekonomi den här månaden. Dags för en löneökning? Solförmörkelsen den 20 april som faktiskt äger rum i just ditt tecken kan ge dig stora insikter om dig själv och troligen börjar ett nytt kapitel för dig nu. Vad är det du har drömt om men ännu inte manifesterat? Mot slutet av månaden är det dags att chilla och blicka tillbaka. Merkurius går retrograd och det är en bra period för dig att reflektera över vad dina unika gåvor och talanger är och hur du kan använda dem på bästa sätt.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orkidé Kalcit

OXEN

Den här månaden får du massor med ny energi och kan känna dig väldigt spirituell. Venus, din styrande planet, befinner sig hemma hos dig i Oxens tecken och skänker glitter och glamour till tillvaron just nu. Njut av nuet, ge dig själv massor av självkärlek och mys. Du kan också få insikter om din ekonomi och kanske hittar något där som du inte tänkt på tidigare? Det är också en social månad för dig och du kan känna dig utåtriktad och att du vill ut och träffa och prata med nya människor eller bara vara i sociala sammanhang. Fullmånen den 6 april frågar dig hur du vill att dina dagar ska se ut. Vad behöver du för att hitta mer balans? Och dröm stort här, bara du sätter gränserna för vad du kan åstadkomma för ditt liv. Solförmörkelsen den 20 april kan göra att du tar nya steg inom din spirituella utveckling. Så passa på att meditera så mycket du kan. Skriv dagbok och glöm inte att skriva ned dina drömmar som just nu kan bli lite extra hypade och kanske innehålla viktig information till dig. Det handlar också om din hälsa den här månaden, både din kroppsliga hälsa men också din själsliga. Vad kan du hitta för nya rutiner här? I slutet av månaden går Merkurius retrograd genom ditt tecken och ber dig att avsluta projekt, vila och återhämta dig och också reflektera över alla insikter som du hittills har fått. Kanske en daglig incheckning kring vem du är, vad du vill åstadkomma och hur du vill leva ditt liv?

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Labradorit

TVILLINGARNA

April är all about fun and pleasure för dig OCH community! Du kan också komma att få lite pånyttfödelse när det kommer till pengar och materiella ting. Kanske kommer något nytt in i ditt liv på det här området som sätter fart på tillväxten, både personligt och finansiellt? Du kan också hitta in i en djupare spirituell practice eller bara förståelse den här månaden. Fullmånen den 6 april plockar verkligen fram dina bästa sidor och belyser ditt sinne för pleasure, lekfullhet och kreativitet. Det handlar om att ha kul! Och fundera gärna på hur din balans mellan lek och nöjen och jobb ser ut. Har du jobbat för mycket och glömt bort leken eller är det all play and no work? Koppla också gärna upp dig lite extra med universum nu, för universum är verkligen med och ger dig idéer till ditt eget kreativa uttryck. Se till att inte tänka dig fram för mycket utan lyssna på din intuition. Det kan också handla en del om romantik och fullmånen kan belysa och lyfta fram dina allra mest romantiska sidor. Du hittar även mycket resurser i dina sociala sammanhang och grupper nu. Så häng med din tribe – ni har en enorm potential att expandera tillsammans vilket solförmörkelsen den 20 april kan vara startskottet för. Det kan också komma in nya vänner i ditt liv och du kanske startar något nytt tillsammans med andra.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Jordgubbskvarts

KRÄFTAN

Den här månaden handlar en hel del om känslor för dig. Att verkligen gå på djupet i dina känslor och våga känna allt. För dig kan det vara särskilt skönt att göra någon form av övning eller träning som hjälper dig att släppa taget och låta dina känslor flöda. Dansa, skaka, spring, träna eller meditera. Gör det som kan förlösa dig och dina känslor. Det är en toppenmånad för sociala kontakter och att vara med din tribe och också en bra tid att gå efter vad du verkligen vill ha och take action. Mars är i ditt tecken hela månaden och ger dig driv, energi och självförtroende. Din styrande planetkropp Månen blir full den 6 april i Vågens tecken som ju handlar mycket om relationer. Månen kan också belysa något som har med hemmet att göra, kanske en flytt eller bara en ommöblering? Jupiter och Solen kommer också in och säger åt dig att det är dags att ta nästa steg inom din karriär. Solförmörkelsen den 20 april kan vara just den nystart du behöver. Du kanske faktiskt, med all din ledarpotential, tar en ledande position där du, som den leader of love du är, leder ett större och större community av människor mot nya höjder. Och mot slutet av månaden under Merkurius retrograd kan du gärna reflektera lite extra över dina vänskapsrelationer och de grupper du är involverad i. Och vilken roll du har där. Kanske du behövs på en ny plats där med dina magiska ledaregenskaper?

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Grön Månsten

LEJONET

Den här månaden kan du växa mer än du kan ana på ett högre plan och en bra grej för dig är att fördjupa dig i studier just nu men även dela med dig till andra vad du kan och har lärt dig. Du har nu goda möjligheter att hitta en koppling till något större, till universum, till naturen och till ditt högsta jag. Kanske känner du också just nu ett extra behov efter att resa, åka på ett riktigt äventyr? Och kanske kan det hjälpa dig i din personliga utveckling på något sätt? Fullmånen i Vågens tecken den 6 april ger dig en boost i dina relationer och får dig kanske lite extra bubblig och social. Den ber dig också reflektera över vad du har för talanger – vilka är dina superskills och hur kan du använda dem på bästa sätt? Umgås gärna med vänner, nu är en perfekt tid för härliga samtal och middagar men också för skrivande och att faktiskt kanske publicera något som du skapat. Du är social i din natur, du älskar att stå på scenen och nu ska du göra det på en större scen än tidigare. Hela världen är nu din spelplan och du har goda chanser att hitta det du söker om du lyfter blicken och samtidigt går djupt. Solförmörkelsen den 20 april kan vara väldigt transformativ för dig och kanske också ge dig en del av de svar du söker. Merkurius retrograd i slutet av månaden ger dig möjligheten att reflektera över din karriär och hur du kanske kan få mer ut av den både finansiellt och materiellt genom att använda dig ännu mer av dina unika gåvor.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Regnbågsmånsten

JUNGFRUN

Det här blir verkligen en djupt transformativ månad för dig kära jungfru. Du är så otroligt intelligent och älskar att analysera, organisera och att hitta de perfekta lösningarna. Men nu ska du släppa taget lite om sinnet och gå djupare än så – ner i hjärtat, in i det allra djupaste av dig själv och våga ta emot det som kommer upp. Du kan känna ett starkt behov av att fördjupa några av dina närmaste relationer och du kan komma att uppleva en större intimitet och närhet. Men inte bara här utan också i hur du förhåller dig till allt runt omkring dig, dina materiella tillgångar, din ekonomi och din relation till dina värderingar vilket fullmånen den 6 april lyser lite extra starkt på för dig. Solförmörkelsen den 20 april kan faktiskt också presentera nya investeringsmöjligheter, kanske någon vill investera i dig eller ditt projekt? Kanske hittar du en ny samarbetspartner? Här kan det öppnas för nytt inflöde av pengar. Den här månaden kan också innebära fördjupade studier som kanske handlar om spiritualitet eller något annat lite esoteriskt. Det kan handla både om att du lär dig och att du lär ut till andra. Det kan också vara så att du får en urge att planera en resa, gärna långt bort för att göra den här djupdykningen i något spännande ämne. När Merkurius vänder retrograd mot slutet av månaden får du möjlighet att reflektera över det du har lärt dig och ta chansen här att integrera din nya visdom.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rodonit

VÅGEN

Den här månaden har du en oerhört kraftfull och alldeles underbar fullmåne just i ditt tecken. Den skiner sitt starka och magiska ljus på hur du visar upp dig själv för världen – din image. Det är en expansionens och transformationens tid, både för dig personligen och hur du ger dig själv uttryck i dina relationer och i omvärlden. Du har en fantastisk förmåga att se det goda i allt och alla och att hitta den gyllene medelvägen. Och där du ibland kan bli lite väl analytisk kommer Väduren in och ber dig att take action på din första känsla, din första instinkt. Du kan få oväntade erbjudanden från andra som vill investera i dig eller i dina projekt just nu. En potentiell löneökning? Det är också mycket fokus på relationer den här månaden eftersom fullmånen den 6 april belyser just Vågens tecken, men för dig så handlar denna fullmåne också mycket om vem DU är. Din individualitet, ditt unika uttryck och ditt oberoende. Den oerhört starka Vädursenergin vi har med oss på olika sätt genom hela månaden utmanar dig och ger dig den energin du behöver för att verkligen expandera det som är du i dina relationer. Solförmörkelsen den 20 april kan vara en vägvisare för dig i hur du kan utveckla dina relationer eller hur du kan få skina i dina relationer som den du verkligen är. Under Merkurius retrograd mot slutet av månaden är en fin tid för dig att umgås med människor som ger dig energi och vars ögon glittrar när du kommer in i ett rum.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Aprikos Agat

SKORPIONEN

Den här månaden innebär stora möjligheter för dig att utvecklas spirituellt. Det kommer också vara en månad som handlar mycket om relationer. Du kanske hittar nya sätt att tänka kring relationer och hur du kommunicerar i dina relationer. Du kan också komma i kontakt med dina känslor den här månaden och låt dem komma. Skriv gärna ned vad du känner. Kanske får du också en känsla av att du vill ge dig iväg på en resa för att göra det här jobbet med dig själv och reflektera kring dina relationer? Fullmånen den 6 april kommer att ge dig en esoterisk och spirituell vibe och hjälpa dig att connecta till universum, och ditt högre jag. Du kommer också att må bra av att fokusera på din hälsa nu. Fullmånen kan belysa just det område där du behöver fokusera som mest – är det din fysiska hälsa eller din själs välbefinnande? Lyssna inåt och låt dig själv bli guidad till svaren här. Din styrande planet Pluto har precis gått in i Vattumannen och det är ett oerhört stort skifte. För dig kommer Plutos tid i Vattumannen att präglas av en stor transformation i allt som har med ditt hem att göra och ditt privatliv. Den här månadens fullmåne i Vågen men även solförmörkelsen den 20 april kan vara en portal för dig in i ett helt nytt sätt att leva. Har du varit låst vid gamla sanningar om vem du är? Nu är det dags att släppa taget om det och istället fråga dig själv vem du VILL vara, hur du vill att ditt liv och dina relationer ska se ut och Merkurius retrograd mot slutet av månaden blir en perfekt period för dig att reflektera över dessa frågor.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Thulit

SKYTTEN

Detta är en riktigt härlig och rolig månad för dig. Solen lyser för dig upp allt som har med lekfullhet, kreativitet, nöjen, romantik och ditt unika uttryck att göra. Och det här är verkligen möjligheternas månad. Din styrande planet Jupiter befinner sig i pionjären Vädurens tecken tillsammans med solen. Och dessa båda himlakroppar ger dig enorm energi och skaparglädje och om du inte har någon hobby så är det dags att hitta en nu. Fundera också gärna lite extra över hur du kan hjälpa andra, hur kan du stå till tjänst? Kanske genom att sprida lite av din optimism, kreativitet och framtidstro? Venus säger åt dig att fokusera lite extra på din hälsa och allt som får din vardag lite vackrare och härligare. Hur ser dina dagar ut, hur kan du fylla dem med mer hälsosamma saker och mer som lyfter dig – din kropp, ditt sinne och din själ? Fullmånen i Vågen den 6 april kan belysa dina umgängen och dina vänskapsrelationer. Hur ser det ut med balansen här? Är det för mycket sociala engagemang eller för lite? Månaden kan också komma med en hel del härlig romantik i dina relationer och här är det bara att flöda med. Solförmörkelsen och nymånen den 20 april kan innebära en portal in i ett nytt kreativt skapande för dig, kanske lansering av ett nytt företag, ett nytt uttryck hos dig själv eller ny romantisk kärlek. Det handlar om att lekfullt utforska kärleken, njutningen och kreativiteten. Merkurius retrograd mot slutet av månaden ber dig att återigen fundera över dina hälsorutiner, hur dina dagar ser ut, vad du kan hjälpa till med och hur vill du att ditt liv ska vara.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Tangerine Quartz

STENBOCKEN

Lekfullhet, kreativitet och romantik kommer att vara lite i fokus för dig den här månaden. Att hitta tillbaka till dina hobbies, leka dig fram och njuta av allt kul som livet har att erbjuda. Så släpp taget lite om dina strukturer, om planering och scheman. Din styrande planet Saturnus har precis gått in i drömmande och fantasifulla Fiskarnas tecken och det kan skaka om dig lite grand och kanske rucka lite på din annars så stabila grund och dina tydliga ramar. Men se detta bara som något positivt. Du har all den struktur och ordning du behöver. Nu kommer en tid för dig att släppa taget lite och våga, go with the flow. Lek och skoja med livet, ta inte saker för allvarligt och kanske kan det i sin tur bjuda på lite extra romantik och flirt? Fullmånen den 6 april kommer belysa balansen mellan hem och karriär i ditt liv. Så ta chansen att fråga dig själv om du är på rätt spår. Har du kanske fokuserat för mycket på karriären, ditt jobb och din ställning i världen – har du glömt bort dig själv eller dina nära och kära på vägen eller var du hör hemma? När Venus går in i Tvillingarnas tecken fram emot mitten av månaden kan goda nyheter komma i ditt jobb och du kanske får en urge att börja ta hand om dig själv lite mer, fokusera på det du mår bra av, som får dig att njuta, att leva. Solförmörkelsen den 20 april kan komma att bli oerhört transformerande för dig om du bara vågar släppa taget och låta dig flöda med. När Merkurius vänder retrograd genom Oxens tecken mot slutet av månaden får du en extra chans att utforska vad du tycker är roligt och vilka dina hobbies är.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Peach Månsten

VATTUMANNEN

Wow – Pluto har just gjort sitt inträde i ditt tecken och vilken transformation det innebär, för dig såklart och för oss alla. Pluto i Vattumannen handlar mycket om ”power to the people” och om vår teknologiska utveckling, men också vår utveckling som mänsklighet. Och här finns ju därför en otrolig potential för din personliga utveckling den kommande perioden. Din styrande planet Uranus befinner sig tillsammans med den Norra Noden i Oxens tecken och har satt sin prägel på den finansiella sektorn länge. Och för dig finns det en enorm utvecklingspotential just när det kommer till din egen syn på materiella ting och pengar. Den här månaden kan också komma att handla mycket om hemmet och ditt privatliv. Kanske söker du ett nytt hem, kanske kan du hitta till det där hemmet inom dig? Du kanske känner att du vill skapa en vackrare omgivning runt omkring dig med Venus där som sprider sin skönhet och charm. Du kan också verkligen känna dig social och att du vill prata med andra om allt som händer i världen just nu. Kommunicera gärna dina tankar och förslag på lösningar. För du har så mycket visdom och kunskap inom dig som behöver komma ut till världen. Och fullmånen i Vågen den 6 april handlar också mycket om relationer och hur vi förhåller oss till varandra och här har du mycket att bidra med. Solen skiner också på dina sociala kontakter och hjälper dig att nå fram och nå ut. Så uttryck dig, skriv, prata och förmedla dig på olika sätt. Solförmörkelsen den 20 april kommer troligen att hjälpa dig ännu mer på traven här. Merkurius som sedan vänder retrograd i Oxens tecken kan hjälpa dig att finslipa dina idéer, kanske är det något du missat, någon lite komponent som kan vara lösningen på allt?

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Dalmatin

FISKARNA

Den här månaden är transformativ och lyckosam. Och Saturnus har ju dessutom precis gjort intåg i ditt tecken. Han kommer nu att stanna där i tre år och kan faktiskt vara den drivkraft, struktur och ledare du behöver för att göra slag i saken och följa dina drömmar här nere på jorden. Och den här månaden har du verkligen chansen att ta de där stora drömmarna till verklighetens arena. I början av månaden sprider Venus lite kärlek och skönhet i dina sociala kontakter och du kan känna att du vill ut på fest och middagar, ha bubblande samtal och träffa nya människor. Fullmånen i Vågen den 6 april belyser dina allra djupaste och mest intima relationer och känslor. Vilka är vi bortom alla lager av skydd, roller och masker? Jupiter ger dig också alla möjligheter att nå materiell framgång och överflöd just nu. När han är i Väduren ser han till att få saker gjorda och nu är det verkligen tid att manifestera och take action. Venus kan också sprida sitt ljus över ditt hem från mitten av månaden. Kanske du får lust för lite vårfix, lite nya blommor, ny färg på någon vägg? Solförmörkelsen den 20 april kan ge dig en skjuts i att materialisera idéer och drömmar snabbare än du anar. När Merkurius sedan vänder retrograd i Oxens tecken – passa på och njut lite av allt du åstadkommit så här långt. Det är också viktigt för dig att GÖRA just nu, i verkliga livet snarare än att fantisera. Så håll dig grundad. Använd Oxens stabilitet och grundning till att göra färdigt det du behöver få klart och välkomna in överflöd.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Svart Obsidian

Vill du läsa flera horoskop? Tryck här!