Horoskop: februari månad

FORNI har teamat ihop sig med våra vänner på Oh la moon som kommer att hjälpa oss att ta fram ett månadshoroskop som för varje tecken utgår ifrån ascendenten. Vi kommer även att rekommendera en kristall för varje tecken och månad som passar ihop med din energi.

Vi har en härlig månad framför oss då alla planeter faktiskt går framåt. Det här innebär att vi ”slipper” dras med de utmaningar och inre funderingar som planeterna annars vill att vi reflekterar över när de är retrograda. Det här är även månaden före det stora energiskiftet som kommer att ske i mars. Men nu, låt oss fokusera på februari med allt var fettisdagen och alla andra roliga händelser innebär. Som vanligt rekommenderar vi dig att läsa utifrån din ascendent först, för att det ska bli så tillförlitligt som möjligt. Sedan kan du läsa ditt soltecken för en mer fördjupad läsning.

♈︎ VÄDUREN

Känner du att du fått tillbaka din kraft och ditt driv? Inte konstigt om du känner lite extra pirr just nu, din styrande planet mars går nämligen framåt igen. Kanske är det en passion som du brinner för som inte längre känns som rätt väg, denna månad behöver du skala av för att på riktigt kunna utnyttja din kraft. Det finns mycket förlåtelse och helande den här månaden för dig Väduren, och det passar ju helt perfekt inför det nya astrologiska året som startar i mars! Ta hand om dig och ge dig själv mycket egentid och meditation!

Kristall som kan hjälpa dig att ta vara på dessa energier denna månad är Peach Månsten

♉︎ OXEN

Har januari varit lönsam för dig jobbmässigt? Fått lite mer klirr i kassan kanske? Om inte än så kan det komma i början av februari då det är mycket fokus på din karriär just nu. Runt fullmånen 5 februari kanske det är så att du plötsligt ser på ditt hem, din barndom och din familj med andra ögon och ser att du behöver göra en förändring där. Kanske säga ifrån till någon familjemedlem? Det kan vara en god idé att prata ut, och förlåta det som har varit och gå vidare. Det är helande att omge dig med människor som ger dig bra energi och som delar samma intressen som dig. Kanske är det dags att våga prova på den där kursen du funderat på!

Kristall som kan hjälpa dig att ta vara på dessa energier denna månad är Rosenkvarts

♊︎ TVILLINGARNA

Äntligen är det din tur att skina lite extra på jobbet! Kanske känner du redan att de tunga energierna känns lättare? I början av februari så är det en bra tid för dig att stanna upp och lyssna inåt. Fullmånen kan ta med sig stora känslor till dig, så du bör vara medveten om hur du kommunicerar. Kommunicerar du med hjärtat eller med hjärnan?

Kristall som kan hjälpa dig att ta vara på dessa energier denna månad är Svart Obsidian

♋︎ KRÄFTAN

Pirrar det lite extra i magen just nu? Det ligger nämligen romantik i luften, har du en partner är det perfekt att ge varandra extra tid just nu. Kanske en mysig weekend eller staycation i er hemstad? Lever du som singel, passa på att boosta relationen med dig själv med genom mycket egenvård. Nymånen i slutet av februari tar med sig positiva energier, ta vara på dessa och boka in den där drömresan, ansök till en spännande ny utbildning eller bara njut av att jobbet flyter på bra just nu. Det verkar som att du kommer ha en spännande månad framför dig!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rosa Selenit

♌︎ LEJONET

Känner du av ett större behov av mer djup i dina relationer? Är du redo att ta nästa kliv ekonomiskt med din partner? Det är i så fall helt rätt tid för det, kära Lejon. Men se samtidigt till att vara vaksam då Neptunus kan ge en falsk och förskönad bild av verkligheten. Det verkar också som att något kan hända som är kopplat till ditt arbete, samarbetspartner eller kollega. Du kanske plötsligt inser att du behöver ändra din självbild eller bryta ett invant mönster? Hur som helst ligger vinden helt med dig och planer spås gå din väg om du manifesterar från hjärtat. Det låter som en intressant månad för dig med mycket fokus på ditt välmående så var noga med att vara lyhörd inåt!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Amazonit

♍︎ JUNGFRUN

Happy vibes are coming your way! Efter en trög start på året upplever du kanske att din kreativitet har kommit tillbaka och att energierna är något lättare? Februari kommer med mycket kärlek och är du singel är det nu dags att boka in den där dejten, och lever du i en relation kommer nu en tid med harmoni och bubblig kärlek. Var lite försiktig med att inte sätta för höga krav på din omgivning, för även om vi vet att du älskar kontroll kan du inte kontrollera allt, kära Jungfru. Under fullmånen den 5 februari kan det vara en bra tid att släppa på något som ligger och gnager i det dolda inom dig, men generellt är det otroligt kärleksfulla vibes för dig denna månad! Passa på att dejta för att få lite fjärilar, ge dina vänner och dig själv den här kärleken som du har inom dig som du vill ge.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Jordgubbskvarts

♎︎ VÅGEN

Februari startar med high vibes för dig, kära våg! Venus ger dig bubblande energier och kanske känner du dig extra uppskattad på jobbet just nu? Det är en bra tid för dig att jobba på dina kreativa projekt och att passa på att vara en ja-sägare om du är ute efter lite romantik. Fullmånen den 5 februari kan röra upp något kopplat till ditt kompisgäng, kan vara att ni ser på saker med olika värderingar eller att något inte resonerar som det ska. Känn inåt och försök skapa balans, det är viktigt för dig! Mot slutet av februari är en bra tid att skapa lite nya hälsosamma vanor som får dig att må bra. Eftersom balans är viktigt för dig så kommer du säkert tycka att detta känns toppen, var lite extra noggrann och ta dig en funderare innan du tar några drastiska beslut då Neptunus gärna sätter på sina rosa glasögon och kan få oss att försvinna i dimman. Var logisk!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Tangerine Quartz

♏︎ SKORPIONEN

I början av februari sprudlar din energi av Venus, säkert därför du känner ett behov av att ha roligt och släppa lös din kreativitet! Kanske känner du dig fast på ditt arbete och har behov av mer kreativitet även där? Om du söker nytt jobb eller vill utvecklas där du arbetar nu kan du få lite tur med dig i slutet av februari. Någon förändring kommer komma och även om det är läskigt att inte ha kontroll är det nu du ska försöka släppa på tyglarna och bara glida med. Universum är på din sida och allt sker av en anledning. Nymånen i slutet av februari för med sig härlig energi inom kreativitet, romantik och fest för dig. Det är mycket möjligt att du träffar en speciell person som du gärna inleder en flört med. Vissa lägen kanske känns för bra för att vara sant och ibland är även så fallet, men lita på din intuition och att Universe always got your back!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Svart Månsten

♐︎ SKYTTEN

Du har en spännande månad framför dig där du får chans att ladda upp batterierna, i början av februari har du möjligtvis ett större behov av att vara hemma. Boa in dig, kanske hittar du en fin möbel eller annan inredning som du letat efter. Landa i dig själv och gör sånt du mår bra av. Planer kan ändras snabbt här, så det bästa du kan göra är att fortsätta vara optimistisk även om du kan känna dig lättretlig, fullmånen har en tendens att förstora våra känslor. Nymånen i slutet av februari kommer med härliga nystartande energier. Det kan vara så att en romans är redo att bli något seriöst. Du får en drivkraft till att hela något som handlar om kreativitet eller romantik. Kanske ligger drivkraften i att gå vidare från tidigare romantikfasen och ta klivet till till mer seriösa relationsfasen?

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Rodonit

♑︎ STENBOCKEN

Februari handlar mycket om ditt mindset och kanske är det just nu du ska börja meditera och vårda dina tankar extra mycket? Det kommer vara viktigt för dig att kommunicera dina känslor för din partner eller andra i din närhet. Du kommer säkert att ha ett mer positivt mindset nu också då Venus som är kärlekens gudinna befinner sig i ditt hus för kommunikation. Runt fullmånen kan plötsliga utgifter kan dyka upp. Du kan bli överraskad när det kommer till din ekonomi, antingen får du ta emot en större summa pengar eller så behöver du betala mer än du hade tänkt. I slutet av februari kommer nymånen kanske belysa något som har varit mindre harmoniskt under senaste tiden. Saker som du har mått sämre över kopplat till din familj och ditt hem kan du nu passa på att hela genom att rikta fokus på DIN hälsa. Det börjar med oss själva och när vi tar hand om oss själva först brukar det andra vara enklare att lösa.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Ocean Jasper

♒︎ VATTUMANNEN

Nu är det fokus på dig, kära Vattuman! Februari kommer kanske inte bringa så mycket tur i kärlek denna månad, men däremot har du tur med din ekonomi om du förvaltar den väl. Under fullmånen i början av februari kommer det kanske röras runt lite på kärleksfronten. Något oväntat kan ske i form av att du och din partner inser att ni vill olika saker men det kan även innebära att ni tar ett seriösare steg i relationen. Under nymånen kan det vara så att du kommer på någon ny idé för hur du kan tjäna pengar på ett sätt som du tycker är roligt, kanske är det på din hobby eller något kreativt du ägnar dig åt vid sidan om? Ta vara på dessa tursamma energier och släpp loss din kreativitet!

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Orkidé Kalcit

♓︎ FISKARNA

Detta är en härlig månad för dig som inleds med kärleksfulla och tursamma energier från Venus. Det är okej att känna behov av egentid och att bara få vara även om andra runt dig inte ser ditt behov av det. Var tydlig och lyssna på dina egna behov! Fullmånen kommer och skakar om dina rutiner kopplade till hälsa. Kanske säger du upp gymkortet och signar upp dig på en danskurs istället? Se över om du faktiskt lagar de måltider du äter för att du gillar dem eller är det för att du ser det som ett måste? Hitta goda vanor som du känner att du verkligen tycker om och som är hållbara för dig. Nymånen i slutet av februari är din nymåne och ger dig möjlighet att börja om gällande din identitet och image. Dyk djupt inom dig och se över det som kan behöva komma upp till ytan. Släpp taget och låt dina gamla sår läka! Det blir en djup och speciell nymåne för dig Fiskarna, en viktig transformativ tid.

Kristall som kan hjälpa dig ta vara på dessa energier denna månad är Malakit

Vill du läsa flera horoskop? Tryck här!