Horoskop: januari månad

FORNI har teamat ihop sig med våra vänner på Oh la moon som kommer att hjälpa oss att ta fram ett månadshoroskop som för varje tecken utgår ifrån ascendenten. Vi kommer även att rekommendera en kristall för varje tecken och månad som passar ihop med din energi. Enjoy!

♈︎ Väduren

Året börjar väldigt lyckosamt för dig Väduren! Jupiter gick in i ditt tecken i slutet av december i samband med vintersolståndet, nu kommer du att känna dig lite extra givmild och optimistiskt! Turen är på din sida kan man säga. Han kommer att stanna hos dig hela vägen fram till den 16:e maj i år, hur magiskt? Venus går in i ditt 11:e hus redan den 3:e januari och skänker dig lycka i din bekantskapskrets. Du kan uppleva mer harmoni i din vänskapskrets och att ni kommer varandra närmre. Du kanske till och med får en ny kompis i ett nytt gruppsammanhang någonstans vilket göra att du kommer att känna dig uppskattad. Sedan i höstas har din styrande planet Mars backat genom ditt 3:e hus för kommunikation och dina mentala tankeprocesser. Jag kan tänka mig att du känt frustration och irritation över att saker generellt inte har gått så fort fram som du har velat, och du har säkert varit i en och annan konflikt då kommunikationen inte riktigt har fungerat som den ska. Den 12:e januari börjar äntligen Mars att röra sig framåt igen. Nu behöver du inte stå och stampa längre, full fart framåt. Hett tips, om du har några konflikter som legat och bubblat under den här perioden kan det vara en god sak att nu reda ut det en gång för alla.

Det kommer att uppstå en fullmånen i ditt 4:e hus som indikerar på en djup förändring i ditt hem och inom din familj. Kanske kommer trauman från din barndom upp för bearbetning? Det kanske är dags att vara ärlig mot dig själv angående din familjesituation, din barndom och ditt hem. Det kan vara så att det är dags att stänga ett kapitel kring något av dessa teman. Det kanske även är dags att sälja bostaden och leta något nytt som gynnar din ekonomi bättre? Nymånen som kommer den 21:a kommer att ligga i ditt 6:e hus. Detta gör att det kan finnas goda chanser för dig att få spridning på sociala medier och vidga ditt kontaktnät. Du kan träffa nya bekantskaper genom att nätverka och kanske är det så att du träffar kärleken i ditt liv?

Kristall för dig under denna period är Jordgubbskvarts

♉︎ Oxen

Vilket år du har haft Oxen. Noderna har stått i ditt tecken och även Uranus, jag kan tänka mig att du har känt prövningar de senaste året, och du kommer få hållas med detta lite till. Året inleds i alla fall med att din styrande planet Venus går in till ditt 10:e hus där vi kan hitta din status och ditt yrke. Jag säger bara, wow. Det verkar som att framgång i yrkeslivet ligger precis framför fötterna på dig. Andra människor, speciellt högt uppsatta chefer kommer att ha ett extra gott öga för dig och du kommer att kunna få mer publicitet och uppmärksamhet än vanligt. En befordran eller löneförhöjning hade väl varit på sin plats?

Mars har varit retrograd i ditt 2:a hus i flera månader och jag kan förstå om du har känt en frustation kring din ekonomi. Som tur är kommer han att gå framåt igen den 12:e januari och då kommer du förmodligen att känna att det lossnar lite. Fullmånen den 7:e januari ger dig en chans att reflektera och avsluta något som verkar vara kopplat till dina syskon eller grannar.

Med en retrograd Merkurius i konjunktion med solen finns risken för missförstånd och att det du säger förstoras upp. Tänk därför på hur du kommunicerar med andra för att slippa missförstånd. Merkurius backar genom ditt 9:e hus, vilket kanske kan få dig att ifrågasätta din egen sanning. Det kan också vara aktuellt att skriva om en tenta eller läsa om en kurs under den här perioden? 18:e januari kommer Merkurius att gå framåt igen och då kommer du att känna mer klarhet kring detta.

Kristall för dig under denna period är Grön Aventurin

♊︎ Tvillingarna

Tänk att det nya året inleds med att din styrande planet Merkurius är retrograd. Ja vad ska man säga? Merkurius backar genom ditt 8:e hus vilket innebär att du får en chans att fundera djupt på dina delade tillgångar, får du tillbaka lika mycket som du ger och tvärtom?

Sköna Venus kommer redan den 3:e januari att flytta sig från ditt djupa 8:e hus till det 9:e huset för kunskap och lärande. Det är inte helt omöjligt att du känner en nykärlek till din spirituella sida och vill lära dig mer och samla på dig massor av kunskap. En person från ett annat land kan väcka ett intresse hos dig och du känner dig dragen till något som är utanför din komfortzon.

Fullmånen den 7:e januari sker i ditt 2:a hus, som står för värderingar och ditt dagliga arbete. Ligger din drivkraft på rätt ställe eller söker du främst andras bekräftelse och acceptans? Det är dags att hitta hem till dig själv och hitta ditt eget sätt att göra detta på. Checka av med dig själv vad du har för värderingar och mindset när det kommer till pengar och se om det stämmer överens med hur det ser ut idag och om du behöver förändra något.

Hela hösten har du tragglats med att Mars har varit retrograd vilket troligtvis har fått dig att känna dig otålig och irriterad. Om du har haft problem med konflikter och en inre känsla av att saker inte går som du vill, då kan jag nu berätta att detta är snart över. Mars går framåt den 12:e januari och du kommer mycket troligt att känna dig stark och redo igen.

Kristall för dig under denna period är Labradorit

♋︎ Kräftan

Vi inleder 2023 med att Venus går in i ditt djupa 8:e hus. Det innebär att det finns stor chans för att ta emot en summa pengar och är du i en partnerrelation kan det vara så att ni fördjupar era band.

Merkurius började backa redan i slutet av december och kommer att backa genom ditt 7:e under januari. Det är mycket möjligt med trassel i kommunikationen emellan dig och en buisnesspartner eller din kärlekspartner. Detta ger dig dock chansen att utvärdera din relation, och sedan när Merkurius går framåt igen kan det vara bra att ta ett beslut om ni ska fortsätta tillsammans eller om du känner att du vill gå vidare själv.

Fullmånen i ditt 1:a hus den 7:e januari får dig att omvärdera dig själv och vad du vill i livet. Vem är du kräftan? Är du nöjd med hur du kommunicerar med andra människor? Är du ärlig mot andra eller säger du saker för att få din egen vilja igenom eller för att göra andra glada?  Är det så att du vänder ut och in på dig själv på ditt arbete för att bli accepterad för den du är? Du behöver titta på vem du vill vara, och det kan just nu vara i speglingen av andra som du faktiskt börjar inse vem du är och vem du vill bli.

21:e januari kommer nymånen att falla i ditt djupa 8:e hus. Det är inte helt omöjligt att du tar en funderare över ditt gemensamma ägande tillsammans med en kärlekspartner. Är det dags att investera i något tillsammans? Antingen i er relation eller något materiellt? Jupiter i sextil skänker lycka över detta, så oavsett vilken investering du gör så kan det bli riktigt bra.

Kristall för dig under denna period är Rosa Kalcit

♌︎ Lejonet

Hur känns det att ett nytt år har startat Lejonet? Hade du en rolig nyårsfest? Venus gör entré i ditt 7:e hus redan den 3:e januari och skänker dig massor av lycka i dina nära relationer och med dina kollegor. Du kommer säkert att känna dig extra kärleksfull och mysig just nu, och kanske blir du också bortskämd av din partner med någon fin gåva?

Merkurius började i slutet av december att backa genom ditt hus för rutiner och hälsa, så kanske har du redan nu börjat känna av det här med inställda träningspass och miss i kommunikationen om när det där mötet på jobbet skulle vara? Detta kommer tyvärr att pågå hela vägen fram till den 18:e januari, och efter det kommer kommunikationen att bli lättare igen.

Nymånen den 21:e januari, kära Lejon faller i ditt 7:e hus som står för kärlek och nära relationer. En nuvarande relation som du har kan komma att bli mer seriös och det finns en bra chans för att stabilisera sig tillsammans på riktigt. Kanske ett frieri är bakom knuten? Det är också möjligt att du och en kollega skriver på ett viktigt papper och signerar något stort och viktigt tillsammans, som kan ge utdelning av pengar och ger en stabil grund för er. Njut av all magi du kommer att känna i dina relationer den här månaden!

Kristall för dig under denna period är Grön Månsten

♍︎ Jungfrun

Den här månaden börjar med att Venus flyttar sig in till ditt 6:e hus, ditt eget hus. Det kan vara så att du blir lite extra omtyckt just nu på din arbetsplats och att du har lite extra trevligt med kollegorna? Som den arbetsmyra du är kommer du nog älska att få uppskattning för allt du gör. Din styrande planet, Merkurius, kommer däremot att ha varit i retrograd sedan slutet på december och kommer inte att gå framåt förens den 18:e januari. Trist. Han backar genom ditt 5:e hus som står för kreativitet, nöjen och barn. Det finns alltså risk för missförstånd mellan dig och dina barn just nu. Om du ska på något event, se även till att dubbelkolla datum, tid och plats.

Fullmånen den 7:e januari i ditt 11:e hus pratar om att du kanske avslutar något kopplat till grupper du rör dig i. Kanske känner du att du inte mår bra i den där dansgruppen du ingår i och behöver hitta något annat? Kiron står i kvadratur till månen vilket kan få dina känslor kring detta att blossa upp lite extra. Det kan finnas något i sociala sammanhang som har fått dig att känna dig osäker och genom fullmånen kommer du att bli medveten om vad det är.

Hela hösten har Mars backat genom ditt hus för social status och karriär. Har det gått trögt på arbetet under den här tiden och har den där befordran känts avlägsen? Du kanske inte upplevt att dina chefer har sett det håra arbete du lagt ner? Den 12:e januari kommer det äntligen att börja lossna lite för dig, då rör sig Mars framåt igen. Vill du ta nya steg i karriären är det alltså en god idé att vänta med detta tills i mars.

Kristall för dig under denna period är  Thulit

♎︎ Vågen

Vi inleder månaden med att din styrare Venus raskt går in i huset för kreativitet, kalas och flört. Här kommer du att njuta Vågen. Du får chansen att mingla runt, flörta och hänga på härliga sociala tillställningar som du gillar så mycket. Troligtvis kommer många människor att dra sig till dig då du kommer utstråla både självsäkerhet och lekfullhet. Mindre roligt däremot är att Merkurius har varit retrograd sedan slutet av december och vänder inte framåt förens den 18:e januari. Han backar just nu igenom ditt hus för familj och hem. Risken finns därför att det blir missförstånd i kommunikationen mellan dig och dina familjemedlemmar. Det kan också vara en god tid att rensa i ditt hem och bearbeta lite saker från din barndom. Om du har haft planer på att renovera ditt hem eller sälja det så skulle jag vänta tills Merkurius går framåt igen.

Mars har sedan i höstas backat genom ditt 9:e hus, så jag kan tänka mig att du inte har kommit iväg på den där resan som du velat genomföra ett tag nu? Kunskapsmässigt kanske det har känts trögare än vanligt att lära sig saker och tentapluggandet kan ha varit ganska tråkigt och omotiverande?  Det positiva här är att Mars vänder framåt den 12:e januari och då kommer energin att kännas lättare och saker kommer att röra på sig igen.

Nymånen den 21:e januari sker i ditt 5:e hus för kreativitet, kalas, barn och festligheter. Samtidigt kommer din styrande planet Venus befinna sig i ditt 5:e hus och även Saturnus. Du får nu en chans att strukturera upp din ekonomi kopplat till nånting som du älskar att göra. Alternativt så kanske du träffar någon flört och bestämmer dig för att inleda något seriöst. Vilken festlig period för dig Vågen, njut av livet!

Kristall för dig under denna period är Rosa Selenit

♏︎ Skorpionen

Kära skorpionen, vi inleder det nya året med att Merkurius backar genom ditt 3:e hus som står för mentala tankeprocesser, kommunikation och även syskon eller grannar. Nu gäller det att hålla tungan rätt i mun. Det finns risk för bland annat missförstånd med kommunikationen, email som inte kommer fram och försenad kollektivtrafik för din del. Det här uppstår för att Merkurius är styrare av det 3:e huset. Det bästa du kan göra är att ta det lugnt och andas.

Redan den 3:e januari kliver härliga Venus in i ditt hus för familj och hem. Nu kommer du att vilja vara hemma och mysa med dina nära och kära, och säkert kommer du uppleva lite extra harmoni och kärlek med din familj. Fullmånen den 7:e januari faller i ditt 9:e hus för resor, kunskap och lärande. Är det dags för examen eller kanske hoppar du av en utbildning som inte känns rätt för dig?

Din klassiska styrare, Mars, har även backat sig genom ditt eget 8:e hus, så du har förmodligen haft mycket behov av self care och self love under den här perioden. Många djupa insikter om dig själv har förmodligen kommit upp till ytan för att transformeras. Du har nog även behövt titta på dina delade resurser och lån. Den 12:e januari kommer han äntligen att gå framåt igen och energin kommer att kännas lite lättare för dig.

Kristall för dig under denna period är Blåkvarts

♐︎ Skytten

Januari börjar med att Venus har klivit över till ditt 3:e hus, som står för dina mentala processer och kommunikation. Venus kommer att kunna släta över det du säger och få folk att vilja lyssna på dig, och tur är väl det. För Merkurius, planeten för kommunikation började backa redan i slutet av december, och som känt brukar det bli strul med tekniken och framförallt i dialogen mellan dig och andra människor.

Merkurius backar genom ditt 2:a hus för ekonomi och värderingar. Det finns risk för något missförstånd gällande din ekonomi, så skriv inte under några avtal gällande pengar eller lån under den här perioden, och behöver du signa något – läs igenom papperna väldigt noggrant. Merkurius kommer att vända framåt igen den 18:e, men innan dess, ta det lite lugnt med pengarna och investera inte i något utan att du har dubbelkollat all information först.

Har du stött på patrull i ditt kärleksliv eller har saker mellan dig och en partner legat och bubblat? Kanske har du gått runt och irriterat dig på din partner eller buisnesspartner? Då kan jag med glädje berätta för dig att det från och med den 12:e januari rör sig Mars framåt igen och dina irritationskänslor kommer att avta. Mars har nämligen backat genom ditt hus för nära relationer, så jag kan tänka mig att det har känts lite skavigt både här och där under hösten som varit.

Kristall för dig under denna period är  Peach Månsten

♑︎ Stenbocken

Januari inleds inte bara med att Merkurius backar genom ditt eget hus, utan också med att Venus går över till ditt 2:a hus för värderingar och inkomst. Här kan Venus skänka dig materiell lycka och se till att ditt hårda arbete ger lön för mödan. Fullmånen den 7:e januari faller i ditt 7:e hus för nära relationer och kärlek. Detta kanske får dig att inse att din relation inte ger dig den tryggheten som du behöver och kanske är det dags av avsluta? Det finns något viktigt att se på här och kanske är det så att du behöver jobba med dina egna sår först innan du kan gå in i en seriös relation med någon annan?

Merkurius är dessutom retrograd och i konjunktion med solen, så säg inget förhastat och ta kommunikationen varligt då risken för missförstånd och uppförstorade känslor finns här. Mars har varit retrograd hela hösten i ditt hus för hälsa och rutiner. Du kanske har haft lite extra svårt att få till de där rutinerna som du gärna vill ha? Att få till balans mellan jobb och fritid har nog inte varit helt enkelt, men från den 12:e januari kommer Mars att gå framåt igen.

Nymånen den 21:e kommer däremot att handla om ditt 2:a hus om står för dina värderingar, pengar och ditt dagliga arbete. Det är mycket möjligt att du ser över ditt sätt att tjäna pengar på och gör upp en hållbar plan för framtiden. Gör upp en strukturerad och genomarbetad plan så ska du se att det nog klirrar till i kassan. För en Stenbock som dig är detta inga problem. Dessutom står Jupiter i sextil till nymånen, så räkna med good vibes och lycka med din ekonomi. Det kan bli en fin månad för dig med fokus på din ekonomi, men ta dig även tiden för reflektion över dina relationer.

Kristall för dig under denna period är Rodonit

♒︎ Vattumannen

Januari inleds med att lilla lyckan Venus kliver in i ditt tecken och hon kommer att ge dig tur med både kärlek och pengar. Människor kommer att titta på dig och du kommer att känna dig extra attraktiv och stråla lite extra. Planeten Mars har hela hösten backat sig genom ditt 5:e hus för kreativitet, barn och fest. Har mailkorgen ekat tom och inspirationen känts avlägsen? Den där inre glöden har inte riktigt funnits där va? Den 12:e januari kommer Mars att gå fram igen och du kommer att känna dig kreativ, inspirerad och få tillbaka glöden.

Merkurius backar sedan slutet av december genom ditt 12:e hus och ett tips är att ha papper och penna vid sängen för att skriva ner dina drömmar. Du kan få mycket information från ditt undermedvetna under den här perioden och detta kan komma igenom dina drömmar.

Fullmånen den 7:e januari kommer att handla om din fysiska och psykiska hälsa, samt rutiner och ditt vardagsliv. Det nya året har precis börjat, så det är väl på sin plats att avsluta några dåliga vanor för att börja med några nya som är bättre? Har du stressat mycket och sovit lite? Har du slarvat med träningen och kosten? Oavsett vilket område det gäller så finns det något du behöver avsluta här och Kiron signalerar att det finns en djupare mekanism till varför det har blivit som det har blivit med vanorna och rutinerna. Ta en djupare titt på det här för att hjälpa dig själv. 

Kristall för dig under denna period är Kiwi Jasper

♓︎ Fiskarna

Det nya året startar med att den 3:e januari går vackra Venus in till ditt drömska 12:e hus, som också är ditt eget hus. Här kommer hon att uppmuntra dig till att fantisera om kärleken och kan också få dig att vilja bli mer privat angående ditt kärleksliv. Eftersom 12:e huset representerar det vi har ”bakom ryggen” kan det vara så att det finns något i ditt kärleksliv och med dina pengar som du inte riktigt kan se klart på just nu, men som kommer att komma fram.

Den 12:e januari går Mars framåt igen och då kommer energierna att lätta lite, och äntligen kan familjelivet få ha lite mer positiva energier. Fullmånen den 7:e faller i ditt 5:e kreativa hus. Är det dags att avsluta ett kreativt projekt nu som du haft tillsammans med några i en grupp? Du kanske får en insikt om att du är trött på att följa alla andra och väljer att stå upp för dig själv och går din egen väg? Du kanske har hållit dig själv tillbaka och inte vågat ta plats på kalas eller vågat uttrycka din kreativitet? Dessa insikter kommer att ge dig en chans att ändra det här beteendet och få dig att våga ta plats, stå upp för dig själv och bara köra på.

Den 18:e januari kommer Merkurius att gå framåt igen. Han har sedan slutet av december backat genom ditt 11:e hus, så det är inte helt omöjligt att du upplevt kommunikationsproblem i dina sociala kretsar. Du kanske har känt dig lite utanför i ditt kompisgäng? Upplevt att ni har svårt att nå varandra? Dessa problem kommer att lätta så du behöver inte oroa dig. Nymånen den 21:e januari kommer att falla i ditt eget 12:e hus. Både Venus och Saturnus befinner sig i konjunktion i samma hus och det finns en chans för att stabilisera och realisera något som du har funderat ett tag på.

Kristall för dig under denna period är Orkidé Kalcit

 

Vill du läsa flera horoskop? Tryck här!