Stor intervju med Anine Bing om att driva företag och hitta sin personliga stil

Det är en solig sommardag i juni när jag får frågan om jag vill intervjua Anine Bing inför hennes varumärkes, med samma namn, 10 års jubileum. Svaret är självklart. Få kvinnor inspirerar mig så mycket när det kommer till mode så som Anine gör och jag blir nästan lite pirrig av tanken. Vem är kvinnan bakom företaget och alla vackra plagg? Hur lever hon sitt liv? Vilka tips har hon för den som vill bygga upp en hållbar garderob från grunden? Häng med i artikeln så så får vi höra mer om storyn bakom Anine Bing!

Vi är så nyfikna på att höra mer om Anine Bing som varumärke, men först vill vi gärna veta mer om dig! Vem är Anine? 

Jag föddes i Danmark, men spenderade min barndom i Sverige. Jag hade turen att få resa väldigt mycket som barn och jag älskade att spendera tid hos min mormor i Brasilien. Jag började sedan arbeta som modell när jag var väldigt ung, vilket tillät mig att både se världen och bli självständig tidigt i livet. Jag har alltid varit driven och följt mina drömmar, och jag är så tacksam för allt jag gick igenom som ung eftersom alla erfarenheter formade mig till den kvinnan jag är idag.

Hur skulle du beskriva din personliga stil? Och vad anser du är nyckeln till att hitta sin egna unika stil?

I grund och botten skulle jag säga att min personliga stil är tidlös. Jag lever efter uniform dressing, alltså har jag ett par perfekt kombinerade plagg som jag kan slänga på mig och känna mig pangsnygg i när jag egentligen inte vet vad jag ska ha på mig. Mitt varumärke Anine Bing är definitivt ett reflektion av just det! Jag älskar att skapa plagg som kan leva i garderoben år efter år och som aldrig blir omoderna.

Nyckeln till att hitta sin personliga stil är att identifiera vad man känner sig snyggast och mest bekväm i, för att sedan skapa sin perfekta garderob utifrån det.

Om man skulle uppgradera hela sin garderob, var börjar man? Vilka nyckelplagg bör man satsa på?

Jag tycker absolut att man ska investera i plagg av riktigt bra kvalitet. Anine Bing erbjuder till exempel plagg som sätter grunden för en tidlös garderob, samtidigt som vi också går efter vad som är trendigt. Det är otroligt kul att mixa med trendigare plagg då och då, men det är också viktigt att vara sann mot sig själv och sin egen stil. Och klassiker är alltid klassiker! Så jag skulle absolut investera i en något oversizead kavaj i en neutral färg, ett par klockrent sittande jeans och ett par t-shirts som både kan kläs upp och ner.

anine bing

 Vad har du för tips till någon som drömmer om att starta sitt egna varumärke? 

Bara kör! Ha en tydlig vision och håll dig till den. Det är A och O att tro på sin idé och sedan omge dig själv med människor som tror på dig och stöttar dina drömmar precis lika mycket som du själv.

Vi vill så gärna veta mer om storyn bakom ditt varumärke! Vart började allt och vad har hänt under dessa 10 år? 

Allt började med att jag och min man startade upp Anine Bing i vårt garage i Silver Lake. Vi började med att producera otroligt små kvantiteter från vår klassiska kollektion: alltså kavajer, skinnjackor, jeans, t-shirts och boots. Sakta med säkert gick vi från vårt garage till ett mindre kontor och på den vägen är det.

Jag är så tacksam för alla lojala kunder vi har, det är på grund av dom som vår vision har blivit möjlig. Jag får nypa mig själv i armen varje dag när jag tänker på att vi är globala och har butiker i USA, Europa och Australien.

Den viktigaste läxan är att alltid fortsätta följa sina drömmar och att hålla fast vid sin målbild. Men också att bygga ett team som förstår ens vision och är exalterade över att jobba varje dag.

Vilka var dina största utmaningar när du startade Anine Bing 2012, samtidigt som du blev mamma? Skulle du säga att föräldraskapet har influerat dig mycket i skapandet av Anine Bing? 

Jag tror att absolut att föräldraskapet har haft stort inflytande på mig under tiden vi byggt upp varumärket. Mammor behöver ha tillgång till mångsidigt och stilrent mode och det är precis vad jag stävat efter att skapa. En av mina största utmaningar har varit fördelningen av min tid – det är så viktigt för mig att vara mitt bästa jag både på jobbet och med min familj – mina barn har alltid varit mina största supportar och inspiration.

Har du samma vision idag som för 10 år sedan? 

Absolut. Jag drömde alltid om att lansera en modernt modehus och ville skapa en garderob för den moderna kvinnan som kändes både lättillgänglig, effortless och okomplicerad. Den mångfasetterade kvinnan lever ett hektiskt liv – mellan jobb, familj och barn – så kvalitet och hantverket bakom är väldigt viktigt för mig när det kommer till att designa plagg som är menade att hålla en lång tid framöver.

Har du några ritualer som du lever efter? 

Jag dricker alltid varmt vatten med citron direkt när jag vaknar, och jag älskar att ha en lugn stund för mig själv på morgonen och dricka kaffe innan mina barn stiger upp. Jag tror att det är så viktigt att skapa tid för de där lugna stunderna innan dagen tar tag i en.

Beskriv en typisk dag som Anine Bing!

Jag försöker hålla mina dagar så enkla och effektiva som möjligt. Min man och jag går upp tidigt för att göra i ordning barnen inför skolan. Jag fixar smoothies till familjen, tar en dusch och klär på mig. När jag kommer till jobbet är ingen dag den andra lik, allt beror på vilket projekt jag jobbar med för stunden. Men det typiska är väl att jag kommer till kontoret för att träffa mitt kreativa design-team. Det är så härligt, för jag känner mig alltid så inspirerad när jag får skapa! Sedan blir det ett par möten och ärenden här och där. I slutet av dagen så värderar jag att spendera tid med mina barn, som att äta middag tillsammans, titta på en film eller läsa. Det är kvalitetstid för mig!

Anine Bing