Allt jag vet nu: Kvinnorna bakom Business & Dreams

Förra veckan kunde du läsa första av flera artiklar från Business & Dreams här på FORNI, nu ska ni få lära känna dem lite bättre!

Vendela Lilliestråle & Camilla Lundin är entreprenörerna som har grundat Qalora Capital där de hjälper startups med investering genom deras internationella nätverk av investerare. Men vad många snarare känner igenom dem för är Instagram-kontot @businessanddreams. Business & Dreams har där snabbt vuxit sig till ett av de största kvinnliga nätverken i Sverige. Kontot finns för att peppa och inspirera sina följare att sätta upp nya mål, ta sig ur sin comfort zone och följa sina drömmar.

Vi träffade tjejerna för att se vad de vet nu:

VAD ÄR EN AV DE VIKTIGASTE LÄRDOMARNA NI HAR LÄRT ER I ERT LIV?

Hur stark kraften av att visualisera är. Om du verkligen ställer in dig på något så kommer du medvetet och undermedvetet att arbeta mot det målet. Det kan gälla allt ifrån karriär till att skapa hälsosamma relationer. Ett tips är att skriva ner dina 10 viktigaste mål varje dag eller kolla på bilder som representerar målet varje dag.

VAD ÄR ERT BÄSTA RELATIONSTIPS?

Att visa respekt mot andra, då faller sig många andra delar naturligt. Det kan till exempel handla om att visa respekt när man har olika åsikter inom något och att vara varsam med hur man kommunicerar.

HAR NI NÅGOT RÅD TILL DEN SOM VILL HITTA EN MENINGSFULL KARRIÄR OCH LYCKAS I DEN?

Vi läser just nu boken Grit av Angela Duckworth som beskriver hur man kan se sitt jobb på tre sätt; som just ett jobb, en karriär eller ett kall. Det exemplifieras med en påhittad person som bygger kyrkor: om personen ser detta som ett jobb hade personen beskrivit det som att jobbet är att mura väggar. Om personen ser det som en karriär så säger han eller hon att det är att bygga kyrkor. Om personen ser det som ett kall så säger personen att jobbet är att bygga guds hus.
Viktigt att betona är att samma jobb kan ses på olika sätt av olika personer, så vårt tips är att testa många olika områden. Var dynamisk och våga byt bransch. Nöj dig inte förrän du hittar ett jobb du känner är både meningsfullt och roligt. En fråga man kan ställa sig är ”Vad hade jag kunnat jobba med hela dagarna utan att få betalt?” – det är oftast det man blir bäst på.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av BUSINESS AND DREAMS (@businessanddreams)

VAD ÄR ERT BÄSTA TIPS FÖR ATT LEVA HÄLSOSAMT?

Fokusera både på din mentala och fysiska hälsa. Ett bra sätt att stärka sin mentala hälsa är att börja meditera. Meditation har visat sig göra personer lyckligare och det stärker hjärnan. Försök även bli uppmärksam på dina egna tankar. Största delen av våra tankar är undermedvetna och det är många som går runt med destruktiva tankar som arbetar mot en istället för en. Målet är att bli din egen bästa vän (klyschigt men sant!) som peppar dig lika mycket som någon som alltid vill ditt bästa hade gjort.
Gällande din fysiska hälsa så skulle vi tipsa om att skapa vanor som du mår bra av på lång sikt. Det kan vara en viss typ av sport (vi älskar cykling) eller att äta en viss typ av mat. Vårt boktips när det gäller att förstå vanor är The Power of Habits av Charles Duhigg.

MÅNGA TAR MED SIG NYA LÄRDOMAR UNDER STRESSIGA PERIODER. OM DETTA STÄMMER IN PÅ ER, VAD HAR NI LÄRT ER?

Vår lärdom är att aldrig sluta prioritera sin hälsa, oavsett omständigheter i livet. I stressiga perioder är det lätt att, till exempel, strunta i träningen vilket leder till att resultatet i längden blir sämre, ofta även kortsiktigt eftersom vi mår bra av att röra på oss. Vi vill även betona hur viktigt det är att vara vaksam mot stress och hur den påverkar dig. Utbrändhet är en av våra största folksjukdomar och inget jobb är någonsin värt det.

VAD TROR NI ATT NI VET IDAG OM ATT LEVA ETT LYCKLIGT LIV, SOM NI INTE VISSTE NÄR NI VAR YNGRE?

Insikten att man har allt som krävs för att vara lycklig och att ens lycka inte är beroende av omständigheter. Allt runtom dig är neutralt, vi väljer därefter att döma omgivningen som leder till vissa känslor. Eftersom det är positiva känslor vi människor vill åt så är det viktigt att se över ens tankar. Regn är ett klassiskt exempel på detta – antingen blir du glad över att naturen får vatten eller så blir du ledsen över att din frisyr förstörs. Det handlar helt enkelt om vad man fokuserar på.
Lycka är även tätt sammankopplat med tacksamhet. Många människor upplever tacksamhet först när det upplever motsatsen: du uppskattar din mobil extra mycket om den varit borttappad innan och du uppskattar din hälsa först när du blir sjuk. Genom att regelbundet skriva ned vad du är tacksam över kan du framkalla den känslan utan att ha varit med om motsatsen.

VILKET RÅD SKULLE NI GE TILL NÅGON OM ATT BLI ÄLDRE?

Samtidigt som det är av högsta vikt att prova nya saker för att förstå vad du gillar så är det givande att våga fokusera på att utvecklas inom ett område under en längre tid. Ge inte upp med dina stora mål, men acceptera att vägen dit kan ändras. Utmana dig själv och fortsätt alltid vara nyfiken på att lära dig oavsett vilken ålder du är, då tror vi livet blir som bäst.

*

Tryck här för att följa Business & Dreams på Instagram!

Vill du se fler artiklar från Allt Jag Vet Nu-serien? Tryck här!