10 aktiviteter som maximerar helgen

Bild: halfbakedharvest.com

Veckans bästa dag (enligt oss!) är här och det är dags att inleda helgen. Har du tomt i kalendern och behöver tips hur hur du får en så härlig helg som möjligt? Här kommer 10 tips på helgaktiviteter vi mer än gärna ägnar oss åt.

1.Brunch

Den klassiska helgbrunchen må vara uttjatad, men inte tråkig! Kan ni komma på något bättre än att äta gott, umgås med folk man tycker om och ta sig ut mitt på dagen? Nej, tänkte väl det. Oavsett om du bjuder hem några vänner på brunch eller ses ute är detta ett säkert kort som kommer ge dig energi inför nästa vecka. Några tips på ställen i Stockholm att testa: Radisson Blu Royal Park Hotel för vegansk buffé, Stockholm Brunch Club för en den klassiska brunchen och Hotel Skeppsholmen för mer sofistikerad miljö.

2. Långpromenad

Vill du ta dig ut i friska luften efter en vecka på kontoret är en långpromenad den perfekta dagsaktiviteten i vår. Passa på att njuta av dagsljuset och (förhoppningsvis) lite sol. Denna aktivitet är möjlig att genomföra var du än bor och hur lite pengar du än har i plånboken. I Stockholm gillar vi att promenera i Vasaparken, på Djurgården och i Vinterviken, men ett tips för bra promenadstråk är att leta upp ett naturreservat i närheten där du bor.

3. Myskväll framför Let´s Dance

Är du trött efter veckan och vill inleda helgen lite lugnare är en myskväll framför Let´s Dance en ypperlig aktivitet en fredag. Köp hem ditt favoritsnacks (chips, godis, charkisar, färska bär etc.) och ta på dig dina skönaste kläder. Självklart hejar och röstar vi på Margaux Dietz!

Bild: tildabjarsmyr.com

4. Baka bröd

Pigg och glad på lördag morgon? Passa då på att baka ett gott bröd inför helgens frukostar (och eventuella kvällsmackor). Vår favorit är detta bananbröd som både är superenkelt och supergott. Köp några extra goda pålägg och njut lääänge av frukosten framför Nyhetsmorgon.

5. Blow Dry

En lyxig helgvana som vi älskar att unna oss någon gång då och då är att gå till frisören för att föna håret. Boka en tid vid lunch på fredagen och du kommer vara snygg i håret hela helgen (plus måndag om du har tur!). Bästa starten för en grym helg. Våra favoritställen i Stockholm är Bangerhead Studio och Daisy Grace Beauty Bar.

6. Eftermiddagsdrink

Efter en lugn förmiddag hemma på lördagen passar en eftermiddagsdrink på något härlig ställe bra för att få riktig helgkänsla. På med din favoritoutfit, solglasögonen och en liten väska (njut av att slippa släpa tunga väskor som vi allt för ofta gör till vardags). Ready to go! Några favoritställen i Stockholm är Hallwylska, Tak och Strandvägen 1.

7. Rödvin & charkuterier

Får du inte nog av dina vänner efter brunchen? Bjud hem tjejkompisarna på rödvin och charkuterier! Ett perfekt tillfälle att prata om sånt ni inte har tid för annars. Antingen kör ni på en lugn kväll hemma eller fortsätter ut för drinkar och dans efter några timmars snack.

Bild: decoholic.org

8. Bada

Vaknar du på söndagen och är lite mör i kroppen är ett långt bad en mycket bra idé. Lägg på en avslappnande ansiktsmask, tänd några ljus och läs eller lyssna på en bra bok. Just nu rekommenderar vi 15 sätt att bli fri från stress av Karin Isberg. Finns både som fysisk bok och ljudbok!

9. Fika med släkten

Vi vet att många allt för ofta går runt med en jobbig känsla över att de träffar familjen och släkten för sällan. Har du över tid helgen? Köp med ett gäng kardemummabullar från Fabrique och besök dina föräldrar eller morföräldrar på en fika. Vi lovar att både dem och du kommer må strålande efteråt!

10. Söndagsmiddag

Vill du förlänga helgkänslan är söndagsmiddag helgens viktigaste aktivitet. Välj om du vill äta hemma hos någon du håller kär, hemma hos dig eller på restaurang. Kvarterskrogar brukar vara populära denna dag för en avslappnad känsla!

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA