8 enkla tips på hur du kan leva mer hållbart

Samarbete medMaria Nila

Idag är det World Environment Day. En dag som är till för att uppmärksamma miljöförändringar, och för att öka medvetenhet kring vad du och jag som individer kan göra för att leva mer klimatsmart.

Tillsammans med magiska Maria Nila har vi tagit tillfället i akt att lyfta 8 sjukt enkla tips på hur du kan leva mer miljövänligt, och med enkla medel ta fler medvetna val. Jag är verkligen så glad över att kunna lyfta dessa frågor tillsammans med Maria Nila. Jag håller som ni vet varumärket kärt och brinner för samma frågor kring miljön och djur som de gör. I samband med World Environment Day kommer Maria Nila och välgörenhetspartnern The Perfect World Foundation att hjälpa sengångare i nöd.

Just nu får du 15% rabatt på alla Style & Finish-produkter, och med koden “Friendly” går 15% av intäkterna till The Perfect World Foundation och Maria Nilas arbete. Det är val som dessa där du och jag kan göra en skillnad i vår vardag! Shoppa dina favoriter här!

Så gör du medvetna val i vardagen

Välj certifierat, ekologiskt, närproducerat och rättvist

Färre transporter och hållbara material är ett par saker som minskar negativa effekter av vår konsumtion. Se till att alltid handla mat efter säsong – det är billigare, godare och har en lägre klimatpåverkan. Win, win och win!

Återvinn mera!

Se till att ha en lägre temperatur när du tvättar dina kläder – de håller längre och det går dessutom åt mindre energi. För mig är det dessutom otroligt viktigt att ta hand om mina kläder. Jag hänger alltid upp dem ordentligt i garderoben, vädrar, steamar och försöker satsa på lättare uppfräschning av plaggen för att undvika maskintvätt. När du väl känner att det är dags att säga hejdå till ett plagg – återvinn eller sälj för att kläderna ska kunna användas igen!

Tacka nej till köttet

Köttproduktionen är en riktig bov sett till koldioxidutsläpp och energiåtgång. Byt därför ut några av veckans måltider mot veganskt eller vegetariskt för att kompensera. Vill du ha tips och inspiration på veganska och vegetarianska recept? Klicka här!

Var sparsam med vattnet

Åh, jag vet hur skönt det kan vara med en låååång dusch. Och jag vet också hur lätt det är att glömma stänga av kranen när du borstar tänderna. Men ser du till att stänga av kranen medan du borstar tänderna i två minuter, så sparar du stora mängder vatten! Tänk vilken skillnad det blir ifall alla gör så!

Meal prep!

Hur planerar vi och förbereder oss på bästa sätt inför veckans måltider? Planera inköpen noggrant så kommer du inte bara spara pengar, utan samtidigt blir din miljö- och klimatpåverkan mindre. Om du vill ha tips på hur du kan planera dina måltider bättre, så har vi skrivit en artikel om Meal Prep här!

Påverka genom att fråga

Oavsett vad du konsumerar, se till att ta ett medvetet val. Vad är det mest hållbara alternativet? Vilka produkter är ett bättre val för vårt klimat? Fråga och ställ krav! Maria Nila tillhandahåller högkvalitativa produkter, producerade i Sverige, till frisörer och konsumenter runt om i världen. Det är ett varumärke som vill göra det lätt för alla att ta ett steg för en mer hållbar värld.

Odla 

Inte för att jag har speciellt gröna fingrar (både jag och mina blommor hemma vet det) – men det är något som jag vill bli bättre på. Genom att odla på balkongen eller i trädgården blir insekter och fåglar glada, luften blir bättre och fördelarna är många!

Donera till en välgörenhetsorganisation

Maria Nila donerar varje år massa pengar till olika organisationer vilket betyder att ett köp hos Maria Nila även blir en viktigt köp. Du kan också välja en välgörenhetsorganisation att stötta varje månad. Många små bäckar gör en står å, eller hur?

Varför är Maria Nila ett medvetet val?

Maria Nila tillhandahålla högkvalitativa produkter som är producerade i Sverige, till frisörer och konsumenter runt om i världen. Det är 100% veganska produkter som är utvecklade med kärlek till djur och miljö!

Tillsammans med sin välgörenhetspartner, The Perfect World Foundation, stödjer de djur i nöd genom projektet The Friendly Year, som startar varje år på Vegan-day den 1:a november. I år stödjer Maria Nila och The Perfect World Foundation The Sloth Institute of Costa Rica, för att hjälpa sengångare i nöd <3

Jag vet att jag har sagt det här förut, men jag vill ändå berätta hur otroligt stolt jag är över att vara ambassadör för ett så bra företag som Maria Nila. De har verkligen hjärtat på rätt ställe och jag älskar att vara en del av det. Glöm inte att du just nu får 15% rabatt på alla Style & Finish-produkter, och med koden “Friendly” går 15% av intäkterna till The Perfect World Foundation och Maria Nilas arbete.

*

Vill du läsa mer om miljö och hållbarhet på FORNI? Klicka här!