Är du singel på alla hjärtans dag? Deppa inte, så här bör du spendera dagen!

Bildkälla: @haileybieber

Rationellt sett vet du lika väl som jag om, att vara singel på alla hjärtans dag självklart inte är världens undergång. Trots detta kan känslan av ensamhet infinna sig. Speciellt när man blir bombarderad av reklam på lämpliga gåvor, blommor, choklad och hallonhjärtan. Även om den 14:e februari kan kännas som ett tillfälle som bara är menat för par finns det många anledningar till varför det kan vara underbart att spendera alla hjärtans dag singel. Låt oss börja med den absolut största fördelen med att vara singel: Det handlar bara om dig, dig och dig! Du har all möjlighet och rätt att vara precis hur självisk du vill, passa på att spendera dagen med totalt fokus på dig själv och ägna dig bara åt saker som kommer göra dig glad. Glöm inte, självkärlek är värt att fira också!

Middag med singelvännerna

Jag tror att vi är många som är eniga om att det är få saker som får en på så bra humör som en kväll med sitt bästa tjejgäng! En härlig middag som pågår i timmar fylld av massa skratt. Är det inte den bästa formen av energiboost man kan få? Om du har några tjejkompisar som också är singlar tycker jag definitivt att ni ska styra ihop en middag på en trevlig resturang och passa på att skåla för friheten ni har som singlar. Jag kan garantera att detta kommer få även era vänner i förhållande att önska att de spenderade kvällen med er.

Hemmaspa

Som sagt tycker jag verkligen att du borde passa på att utnyttja den här dagen åt att fokusera på dig själv och ditt välmående. Att därför unna dig en spadag hemma känns som helt rätt prioriterat! Har du ett badkar tycker jag att du ska tappa upp ett bad med en väldoftande badolja och bara låta dig omfamnas av vattnets hetta. Passa på att skrubba dig med en skön peelingkräm, kör i en hårinpackning och lägg på en sheetmask. Avsluta rutinen med att smörja in hela kroppen med en härlig fuktkräm och sedan en liten manikyr på det så kan du verkligen kalla det hemmaspa.

Bio

Biodejt är ju ett koncept som är gammalt som gatan men tänker man på det är det inte en särskilt bra dejtaktivitet då man faktiskt inte har möjlighet att prata och umgås med varandra. Men, att göra det som singel är desto mer rimligt. Välj ut en film du hört ska vara bra och mys ner dig i stolen i den mörka biosalongen med en kall läsk och en stor smörig popcorn.

Hämtmat

Ett ypperligt tillfälle att unna dig en riktigt god middag. På väg hem från jobbet tycker jag att du kan svänga förbi din favoritpizzeria och kanske även ta en sväng förbi systembolaget och plocka upp en flaska rött. Glöm inte efterrätten också, du vet det där konditoriet du passerar dagligen med frestande bakelser i fönstret. Utnyttja tillfället och plocka upp ett drömigt bakverk att avnjuta i soffan som det perfekta avslutet på dagen.

Makeover

Passa på att boka in ett frisörbesök! Antingen bara en lätt uppfräshning av din nuvarande frisyr eller varför inte prova en ny hårstil. Kanske är det dags att testa en kortare frisyr eller ljusa upp med highlights? Samt varför inte passa på att unna dig den där dyra inpackningen som en alla hjärtans dag present till dig själv.

Spelkväll

Dra ihop ett gäng som kanske också är singlar eller de par som inte planerar att fira dagen på något speciellt sätt (ja det finns sådana) och anordna en spelkväll tillsammans! Sätt på en bra spellista, ställ fram några flaskor vin, duka upp snacksbrickan och sedan är det bara att ta fram kortleken, yatzyt och brädspelet.

Rensa ut garderoben

Mitten på februari är vi nog många som är eniga om att man är ofantligt trött på den mörka vintergarderoben. Ta tillfället i akt och planera in en rejäl garderobsrensning. Jag garanterar att du kommer bli fylld av inspiration och pirr inför den kommande säsongen.

Gymmet

Jag kan höra er sucka, men det här var faktiskt ett briljant råd för er som är singlar och sökande. Eftersom vilka är det egentligen som är på gymmet en vardagskväll tisdag den 14 februari? Singlar såklart! Boka in ett gympass och passa på att spana efter nästa potentiella dejt.

Skapa en visionboard

En visionboard fungerar som ett collage där du sätter ihop bilder som representerar dina drömmar. Det kan var bilder som beskriver hur du vill att din vardag ska se ut, hur du vill leva ditt liv och saker du drömmer om. Din visionboard finns där för att enklare tydliggöra vad du drömmer om och påminna dig om vägen dit. Här rekommenderar jag varmt att ni kollar in FORNIs Lina Erikssons artikel ”Nå dina drömmar genom att skapa en visionboard”.