Här är 4 aktiviteter att inspireras utav till din alla hjärtans dag dejt

Bild: Marie von Behrens-Felipe

Visste ni att det första firandet av alla hjärtans dag i Sverige gick av stapeln 1956? På den tiden hade det varit en amerikans tradition ganska länge, men det Svenska varuhuset NK i Stockholm valde att haka på trenden just 1956. Då uppmanade dom kunderna till att köpa gulliga presenter till någon dom håller kär i fina förpackningar. Efter det vet jag inte exakt vad som hände, men det verkar som att NK lyckades så ett ganska ordentligt frö i Svenskarnas huvud – både när det kommer till att köpa gåvor och gå på alla hjärtans dag dejt.

Nu skulle jag säga att alla hjärtans dag är en högst respekterad högtid i Sverige och firas av väldigt många. Faktiskt oberoende av vad för relationsstatus man har. Det har helt enkelt blivit en dag då vi Svenskar sätter guldkant på vardagen. Jag är otroligt positivt inställd till alla högtider som dessa, speciellt när dom ligger i mitten av februari vilket lätt kan kännas som en relativt mörk period. Men vad gör man då för att fira denna härliga tradition? Jag har listat de perfekta aktiviteterna för en alla hjärtans dag dejt:

Festmåltid hemma + det lilla extra

När det är alla hjärtans dag så tycker inte jag att det viktigaste är att man gör något påkostat eller spektakulärt. Utan fokuset borde ligga på att göra något som man vet att båda uppskattar. Något som de flesta par uppskattar är faktiskt att laga en härligt måltid tillsammans hemma. Gör det inte krångligare än så, men tänk på detaljerna. Det är ett ypperligt läge att ha köpt hem just det där favoritvinet och kanske till och med skriva en fin dikt till din partner. Att ge bort något meningsfullt som en dikt är både gratis och väldigt uppskattat. Om ni vill ha fler förslag på saker du kan göra för din partner under högtiden så spana in dessa 12 tipsen.

Lyxa till det med hotellnatt

Om du vill göra något alldeles extra så är det alltid härligt att komma bort från hemmet och bädda ner sig i stor, härlig säng med manglade lakan. Jag har sett att flera hotell har ett färdigt alla hjärtans dag paket, vilket är helt perfekt om du har kort om tid. Hotell Kung Carl i Stockholm erbjuder tillexempel ett paket där dom planerat vart fördrinken tas och vart ni sedan går vidare för att bli serverade en 3-rätters middag som är speciellt framtagen för högtiden. Perfekt för dig som inte hinner planera men vill ha en fantastisk upplevelse.

Gå på standup

Vem tycker inte om att skratta? Och allra helst, vem tycker inte om att skratta tillsammans med sin partner? Att gå på standup är en perfekt alla hjärtans dag dejt som dessutom inte kostar skjortan. Har ni aldrig gått på standup tillsammans så kan alla hjärtans dag vara ett perfekt tillfälle att testa på. Jag gick på en standup date med min kille en gång, och det blev verkligen succé. Vi skrattade högt och fortsatta sedan vidare för middag dit vi såklart kom med humöret på topp.

Åk jorden runt i din egen stad

Ett sista tips är även det beprövat av mig själv. Du kan nämligen sätta upp en date med jorden runt tema i nästan varje stad. Konceptet är att du först kollar vilka olika restauranger och barer som finns i din stad. Därefter kommer du ha en ganska tydlig bild utav vilka länder just din jorden runt resa ska innehålla. Börja till exempel med att besöka en tapas restaurang och känn hur känslan av Spanien kommer över er, gå sedan vidare till det franska stället och ta ett glas, sedan så fortsätter ni så. Ni anpassar själva om ni vill ta en dryck på varje ställe eller äta förrätt på ett ställe, varmrätt på nästa och så vidare. En väldigt mysig alla hjärtans dag dejt!