Michaela: Gravid i vecka 28

Gravid i vecka 28

Jag är gravid i vecka 28 och har 69,2% avklarat och 86 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 7 kilo

Hej ryggproblem från HELVETET!!!

Det här har tveklöst varit min värsta vecka i graviditeten sen första trimestern. Jag har haft så overkligt ont i ryggen och efter ett besök hos en osteopat konstaterades det att jag har problem med bäckenet (vanligt hos gravida) och att min ischias ligger i kläm (vanligt hos Michaela). Dubbelt trubbel alltså. Det har varit en riktig pina att ta sig igenom den här veckan och jag önskar inte ens min värsta fiende såhär ont samtidigt som man är gravid. Har tyckt riktigt synd om mig själv!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har inte kunnat göra så mycket för ryggen annat än att acceptera läget. Osteopaten jag besökte knäckte mig kanske 8-10 gånger (!) och det gjorde allt liiite bättre men inte helt återställd. Jag visste inte att man kunde knäcka en gravid kvinna så mycket förresten, haha? Kände mig helt mörbultad när jag gick där ifrån, men det var inte så läskigt som jag trodde.

Mitt mående:

Rätt nere på grund av smärtan faktiskt. Jag har försökt hålla humöret uppe men det är svårt när man har så ont. Skönt att det har varit påsk dock, så att jag har fått återhämta mig ifred.

Här kan du läsa om hur du gör en mental detox!

Veckans craving:

En återkommande craving under graviditeten är skagen, jag har ätit mer toast skagen under denna graviditet än vad jag har ätit på flera år. Så sjukt gott!

Bebisen:

Enligt 1177 så är vi inne i tredje trimestern jag och babyn, vilket verkligen känns som ytterligare ett steg mot nedräkningen. Han rör på sig som tusan, är 34 cm lång och väger 1,2 kg. Nu finns det goda chanser för bebisen att klara sig om han skulle födas, vilket är en betryggande känsla. Jag hoppas dock att han stannar där tills de 40 veckorna är avklarade, så att han är tjock och redo när han kommer ut ♥

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 28!