Michaela: Gravid i vecka 31

Gravid i vecka 31

Jag är gravid i vecka 31 och har 76,8% avklarat och 65 dagar kvar av graviditeten, yay!

Min kropp:

Vikt: + 9 kilo

Jo, jag lyckades vända skutan från förra veckans katastrofvecka. Från akuten, gråtfest och slutkörd till energi, välmående och glädje.

Tack gode gud!
Jag har ju haft olika kroppsliga problem sedan starten av den här graviditeten, men i veckan var jag hos en naprapat och fick sjukgymnastik-övningar och tips på hur jag ska göra för att kroppen ska orka hela vägen in i mål. Min rygg bråkar med mig men jag är positiv och gör mina övningar. Jag tänkte även fråga min barnmorska om jag kan få remiss för akupunktur, det har jag hört att andra gravida kvinnor har fått som har haft problem med ryggen så det kanske kan hjälpa!

Så har jag tagit hand om mig själv:

Ja du, bättre än förra veckan i alla fall. Däremot tycker jag att balansen är svår när jag är gravid – vad är att ta hand om mig? Är det att boosta kroppen med massa grönt, eller att unna sig själv tid och en kardemummabulle? Jag vet ju att socker inte är det bästa för bebisen, samtidigt som de stunderna med fika eller en godisbit är de bästa stunderna för mig. Hur gör ni andra som är eller har varit gravida? Sedan har jag svårt att förstå vilka mängder som är ”för mycket”. Jag äter något sött varje dag – är det helt sjukt eller? Men jag äter aldrig stora mängder. Utan en chokladboll på eftermiddagen ena dagen, lite godis på kvällen när det är fredag, en glass på maten någon dag eller en bulle till fika.

Svårt det där med balans och själens bästa vs. bebisens bästa

Mitt mående:

Bra! Jag har känt mig glad och tacksam den här veckan. Tacksam över att jag bär mitt barn, att han snart är här med mig och att det i slutändan är det enda som spelar någon roll.

Veckans craving:

Skinkmackor??? Ostmackorna har fått konkurrens. Jag har inte varit sugen på skinka på flera år men den här veckan har jag drömt om Hönökaka med kokt skinka… riktigt märkligt haha. Så det åkte med i senaste beställningen från Mathem och den här veckan ska jag gå loss.

Bebisen:

Han är 37 cm och väger ca 1,7 kg. Alla organ är snart färdigutvecklade förutom lungorna som blir klara sist! Och så har han börjat hicka ungefär 1-2 gånger om dagen. Det är det konstigaste och samtidigt häftigaste jag har varit med om i hela mitt liv tror jag??? Att ha en människa som lever inuti mig och HICKAR. Hur galet är det inte att vara gravid egentligen? Det här tjafset om att ”massa kvinnor har varit gravida innan dig, så big deal är det inte” är det löjligaste jag vet. Det är GIGANTISK skillnad på vad andra gått igenom och vad man själv går igenom. Det är helt omöjligt att förstå storheten i en graviditet förrän man får uppleva den själv. Precis som att vara kär. Du kan ha hört hur många kärlekslåtar, sett hur många kärleksfilmer och läst hur många kärleksböcker som helst. Men när det väl händer dig är det storslaget, unikt och alldeles jävla underbart.

På bilden: Jag och min gravida bästis Amanda. Jag har bf 17:e juli och hon har bf 17:e augusti. En riktig dröm att vara preggo samtidigt som en nära vän!

På Baby Journey kan du läsa mer om att vara gravid i vecka 31!