Heja Pride! Vi tipsar om 7 filmer med HBTQ-tema 

I måndags gick årets Stockholm Pride av stapeln!  Vad är mer glädjefyllt än de vackra pridefärgerna som täcker Stockholms gator? För att inte heller nämna allt det vackra som Pride faktiskt lyfter fram. Det gör mig lycklig och alldeles varm i hjärtat. För att hålla kvar vid pride-stämningen vill jag tipsa om 7 filmer med HBTQ-tema som du inte vill missa. Det är betydande filmer som lyfter olika aspekter av upplevelser inom HBTQ. Rörande, viktiga, uppfriskande, peppande och i själva verket helt fantastiska! 

The danish girl 

The danish girl är en sann berättelse om det gifta paret Gerda och Einar. Paret är till synes lyckliga tillsammans, men när Einar en dag testar en kvinnas kläder förstår han att något saknas. Filmen är genialisk på många sätt! Inte bara för att berättelsen om Gerda och Einars äktenskap är intressant, utan också viktig. Den uppmärksammar det mod som krävs för människor att verkligen få leva ut sin riktiga identitet, och vikten att få vara sig själv. 

Går att titta på här!

Film

Bildkälla: Imdb

Young Royals 

Jag kan i inte låta bli att lyfta Netflixs klickvänliga serie, Young Royals. Kortfattat är serien en berättelse om monarki och förbjuden kärlek. Kärleken mellan huvudkaraktärerna Wilhelm och Simon är pirrig, passionerad och deras relation och kemi kommer verkligen fram som trovärdig och vacker. 

Går att titta på här!

HBTQ

Bildkälla: Netflix

The Handmaiden 

The Handmaiden är en sydkoreansk thriller som skildrar en kärleksrelation mellan huvudkaraktärerna. Berättelsen handlar om samkönad kärlek i en förtryckande omgivning. Det gör filmen spännande, smart, engagerande, och ger en stark skildring av sexualitet och könskillnader i den patriarkala tid som filmen utspelar sig på!

Går att titta på här!

And then we danced

En annan film att se för att hålla kvar vid pride-stämning är And then we danced. Det är berättelse om den Georgiska dansvärlden och vad det innebär att vara gay. Till att börja med behandlar filmen förbjudna känslor i en sträng maskulin omgivning, men lyfter även upplevelsen av ett sexuellt uppvaknande och att våga bryta normer. 

Går att titta på här!

Moonlight 

Moonlight är en historia om hur det är att växa upp som en ung, svart och homosexuell man och kampen om att hitta rätt i livet. Filmen är sorglig, gripande och genomsyrar starka och viktiga budskap kring identitet, relationer och vad det är som faktiskt formar oss. För att inte nämna har Moonlight, men sin starka kärlekshistoria, vunnit pris för bästa film! 

Går att titta på här!

Film

Bildkälla: IMDB

Call me by your name

Call Me by Your Name är ett romantiskt drama om en förälskelse mellan 17-åriga Elio, och hans pappas assistent. Filmen har blivit nominerad till tre Oscar, absolut sevärd!

Går att titta på här!

Kiki

Kiki är en dokumentär som ger en inblick i den färgsprakande kikiscenen, en del av queerrörelsen, i New York. Här hittar HBTQ-ungdomar varandra, skapar en trygg gemenskap och kämpar för rätten att älska och vara den man vill. Det är en fängslande och viktig film !

Går att titta på här!

Film

Bildkälla:  IMDB

*

Vill du ha fler filmtips? Tryck här!