Balkong inspiration: 5 tips för att fixa drömbalkongen

Inför sommaren känns det alltid lika härligt att samla på sig balkong inspiration. Finns det något bättre än en riktigt mysig balkong att umgås på in på småtimmarna en sommarkväll? Jag tror inte det! Det krävs bara några extra och kanske otippade detaljer för att få den riktigt mysig. Här kommer mina 5 bästa tips för att fixa drömbalkongen:

balkong inspiration
Bildkälla 1 Bildkälla 2

 

Gröna växter

Att fylla balkongen med gröna växter och blommor ger en ombonad och mysig känsla. Vi blandar gärna gröna blad med färgade blommor (som dessutom doftar fantastiskt). Placerar dem på golv, bord och längs med balkongräcket för att få en röd tråd genom hela balkongen.

Matta

Ett bra tips för att slippa ett tråkigt betonggolv eller mjuka upp en trätrall är att lägga en matta på balkongen. Tips: välj en i plast så slipper du tvätta den så fort det regnar (!) – hos kedjorna finns många varianter i fina färger och mönster.

Kuddar

Något som vi ofta glömmer att addera utomhus är textilier! Men sanningen är att de behövs lika mycket ute som inne för att skapa en riktigt drömmig atmosfär. Kuddar passar extra bra eftersom de är lätta att ta in vid dåligt väder. Placera dem gärna på både stolar, på golvet och i soffan för att höja mysfaktorn.

Detaljer

För att få till samma känsla som i övriga rum tycker jag om att addera fina inredningsdetaljer. Det kan vara ljusstakar, skålar eller fat. Varför inte ställa fram en fin vattenkanna och några glas, hänga upp en ampel eller lägga en filt på armstödet? Det är detaljerna som gör det – balkong inspiration deluxe!


Ljuskällor

När julbelysningen tagits ner känns balkongen ofta mörk (ljus är ju ingenting vi är bortskämda med i Sverige). Se därför till att addera någon form av ljuskälla för kvällar och mornar på balkongen. Vår favorit är en ljusslinga med glödlampor längs med balkongräcket. På Pinterest hittar du massor av balkong inspiration!

Passa på att spana in denna artikel om att skapa hotellkänsla i sovrummet!