Så inreder du barnrummet!

Tillsammans med Hello Tint så ger vi dig de bästa tipsen inför att inreda barnrummet.

Barnrummet är en plats som kommer förändras mycket de första åren och som kommer representera barnets personlighet och intressen. Det är också en plats för både lek och mys, praktisk (och mycket!) förvaring och såklart det gulligaste rummet i hemmet. Kanske vill du även att barnrummet ska följa den röda tråden i just ert hem. Så hur ska man egentligen tänka när man inreder barnrummet? Här ger vi dig de bästa tipsen!

Börja med en moodboard!

En moodboard är ett smart första steg till att inreda barnrummet. Här kan du leka med färger, former, möbler och gulliga, personliga inslag som till exempel dekorativa leksaker eller posters. I det här steget kan du fundera på om barnrummet primärt är ett sovrum, lekrum eller både och. Lägg gärna till detaljer som symboliserar just ditt barn för att göra rummet mer personligt.

Skapa en stabil grund

I takt med att ditt barn växer så förändras både behov och preferenser, därför är det bra att skapa en stabil grund som du sedan kan utgå från de första åren. Börja med att bestämma en basfärg i rummet, addera sedan några relativt neutrala sekundära färger och/eller träslag. Därefter kan du bygga på med favoritfärger och detaljer som gör rummet mer personligt.

Framhäv lekfullhet och personlighet i detaljer och barntavlor

Nu kan du låta barnets personlighet lyftas med favoritsaker och färger. Ett effektfullt sätt till att skapa ett unikt barnrum är personligt anpassade posters och dessa kan du enkelt skapa hos Hello Tint! Här väljer du själv motiv, färg, form och budskap när du gör en personlig poster från grunden. Kanske en lila tavla med en enhörning och barnets namn, en grön tavla med en fotboll och ett motiverande citat eller en gul tavla med en luftballong och barnets födelsedatum? Låt fantasin flöda!

Skapa unika och personligt anpassade barntavlor hos Hello Tint HÄR.

barntavlor

8 snabba tips på hur du kan inreda barnrummet:

  1. Satsa på smart förvaring så att alla leksaker inte behöver ligga framme
  2. Frigör plats för lek på golvet och satsa på höjd istället
  3. Ställ dig på knä och utgå från barnets höjd när du hänger upp tavlor och hyllor
  4. Utgå från om barnrummet primärt är ett sovrum eller lekrum när du inreder
  5. Välj en grundfärg och lägg in lekfulla nyanser i detaljerna
  6. Dekorera med fina leksaker 
  7. Gör barnrummet personligt med hjälp av fina tavlor
  8. Satsa på belysning för både funktion, dekoration och för natten

*

Här kan du läsa om inredningstrenderna som dominerar!