Lindas vykort: Ibiza och den svenska Västkusten

Nu har ännu en underbar sommar passerat och jag är tillbaka i skrivbordsstolen med en kopp kaffe som mitt närmsta sällskap. Ni som läst min blogg eller kommit i kontakt med mig på annat vis kanske vet att jag har sommarångest utan dess like, men tiden som kommer nu, det är min tid. Jag njuter så mycket av att sommaren har gett andrum, perspektiv och framförallt att den tillslut mynnar ut i höst. Den här sommaren har varit riktigt bra trots min sommarångest, jag har kunnat slappna av på ett sätt som jag trott att jag inte har förmågan att göra samtidigt som jag har också haft otroligt roligt och även utmanat mig själv. Jag har spenderat en vecka i Spanien, mellanlandat en sväng i Stockholm för att sedan avsluta semestern på min kära ö mitt i havet, Tjörn.

Under min semester har jag festat en del, ätit väldigt mycket god mat och läst några otroliga böcker. Jag har njutit av det extremt fina vädret och badat tills mina fingrar blivit skrynkliga. Det här vykortet kommer alltså att kretsa mycket kring just dans, mat och böcker – så här kommer mina bästa semestertips på Ibiza och den svenska Västkusten: 

 

 

Först stoppet på min semester var på underbara Ibiza. Jag hade aldrig varit där förut och med tanke på Corona så var inte mina förväntningar super höga heller. Jag vet inte om det var mina låga förväntningar som gjorde resan perfekt eller om den faktiskt kan klassas som perfekt. Hur som helst så hade vi en magisk resa. Vi reste ett stort kompisgäng och alla gick all in för att maximera livets roliga.

Ibizas finaste strand + lunchstället på allas läppar

I Santa Eulalia del Rio på sydöstra kusten på Ibiza finns en otrolig beach och en lika fantastisk restaurang. Här äter man paella, dricker sangria och insuper den härliga blandningen av flådigt folk och riktiga bohemer. Här är vattnet så klart att du ser dina tår lika bra som om du vore på land. Hade jag fått välja i efterhand så hade vi spenderat mer tid här än vad vi hann med att göra. Det var nämligen en bit att åka ifrån där vi bodde, men resan var helt klart värd besväret. Är du riktigt på hugget så bokar du en solstol som väntar på dig när du kommer till restaurangens privata platser. Är du å andra sidan lagd åt det mer bohemiska hållet så går det lika bra att lägga sig tillrätta på handduken bredvid de lyxigt uppradade stolarna. Vi gjorde dessvärre inget utav det utan hann bara med ett snabbt dopp och en lunch. Men de doppet och den lunchen var värt allt!

Beach club

Ja vi hann med att gå på beach club, och ja det var lika bra fest där som alla säger att det ska vara! Vill man gå på riktigt bra fest i Ibiza så rekommenderar jag varmt att gå till Blue Marlin. Det var där vi hade som roligast och det var där det var den bästa festen om ni frågar mig. Här dansade vi tills det blev dags för middag och med oss på stället var det en otrolig blandning av folk. Jag har alltid trott att det är en viss typ utav personer som åker till Ibiza. Men den fördomen har jag verkligen fått dementerad efter den här vistelsen. På Ibiza är det nämligen en salig blandning av överklass, bohemer och allt däremellan och det är nog därför folk bli så besatta av den här ön. Hur som helst, om ni vill gå på en bra beach club i Ibiza – gå till Blue Marlin!

Vidare till den svenska västkusten

Som många redan vet så är jag född och uppvuxen på den svenska västkusten, närmare bestämt på Tjörn. Här äter man skaldjur, pendlar till Göteborg och njuter av den fina, klippiga naturen. När man åker dit på semester så ser man dock till att sätta lite mer guldkant på tillvaron. Det gör man bäst genom att åka båt, äta Tjörn-gjord gelato och njuta av att ständigt ha ett lugnande brus av vågor i bakgrunden. På min semester här åt jag mig igenom ön, badade otroligt mycket eftersom det var så varmt och drack vin på diverse bryggor.

Några havsnära restauranger

Som jag nämnde så åt jag mig igenom ön – och besökte därför mina favoritrestauranger. Vill man äta lite finare middag med vita dukar i en glaskupol på en brygga så besöker man restaurang Vatten. Här är kockarna otroligt duktiga och maten smakar alltid utsökt. Eftersom man praktiskt taget nästan befinner sig i havet medans man äter så rekommenderar jag att äta fisk här. Den är så färsk som det går att vara och på västkusten vet man hur man tillagar en bra fisk.

Ytterligare en härlig restaurang att besöka (som jag givetvis spenderade några timmar på även denna vistelsen) är Åstols rökeri. På den här restaurangen är det en betydligt mer genuint stämning och lokala fiskehandlare blandas friskt med turister… eller badjävlar som man kallar dom för där 😉 Hit åker man främst om man gillar rökta skaldjur för det är i princip det menyn består av. Men om du gillar rökta skaldjur så kommer du inte att äta bättre sådana än dom på Åstols rökeri!

Avslutningsvis så vill jag tipsa om några stränder samt ge några lovord till sommaren. Det är något komiskt i att jag alltid får frågan (främst från Stockholmare) vart man badar på Tjörn. Faktum är att man kan bada vart som helst. Det är klippkant runt i princip hela ön som vätter ut mot havet – så det är verkligen badvänligt vart som helst. Men om ni verkligen insisterar på att få strand-tips så brukar jag bada vid Klädesholmen, Dyrön eller vid Berga Strand.

Nu står jag med ena foten inne i hösten och den andra står väldigt lätt kvar på sommarsidan av året. Jag känner mig otroligt taggad på den här hösten samtidigt som jag känner mig väldigt tacksam för sommaren som passerat. Jag är lugnare, mer rofylld och framförallt klokare efter den här sommaren. Så tack sommaren för att du gjorde mig tre år klokare på tre veckors tid. Nästa sommar kanske det är jag som kliver in i värmen helt utan sommarångest? Vem vet… vi får se!