10 fashion hacks alla behöver någon gång i sitt liv

Bild av Nicole De Khors via Burst
Artikeln innehåller annonslänkar

De flesta av oss har både ett och annat skönhetshack som hjälper oss i vår vardag, det är dock mer sällan jag hör om folks fashion hacks. Därför vill jag introducera en rad olika förslag på vad man kan göra för att underlätta även sitt mode-liv! Här är mina bästa hacks:

1. Förbered outfits i mobilen

Att komponera outfits ska vara enkelt, se därför till att underlätta processen. Ha dina favoritplagg sparade i en mapp i telefonen, då kan du på ett simpelt vis komponera outfits via mobilen vart du än är! Varför inte utgå från hur vi gjorde våra capsule wardrobes på FORNI?

2. Säkra ömtåliga strumpbyxor

Nästan varje gång jag använder strumpbyxor går de sönder. För att undvika det här ser jag till att säkra mina strumpbyxor genom att spreja hårsprej på dem – det gör att dem håller mycket bättre!

3. Osynliga BH-band

Frågar du mig så finns det inget mer osmakligt än genomskinliga BH-band, dock vill man många gånger att dom inte ska synas. För många är en BH helt utan band inte ett allternativ – så låt mig föreslå två hacks för att lösa situationen! Ska du ha ett linne som är smalt i halsen kan du enkelt gömma banden.

  1. Ta ett hårband och spänn ihop banden bak i ryggen så ger de fortfarande stöd men syns inte.
  2. Hack nummer två är om möjligt ännu enklare, ska du ha en enärmad topp så stoppa in det ena bandet i kupan på BH:n. Voila – nu har du en enarmad BH!

4. Skrynkliga plagg

Vi (jag) hamnar ibland i sammanhang där jag har ett skrynkligt plagg utan tillgång till ett strykjärn. Kanske har man haft sin kvällsoutfit i väskan och plockar upp den helt oanvändbar av på grund utav alla skrynklor – då finns det två saker du kan göra:

  1. Har du en locktång nära till hands så kan du lägga ut plagget på en handduk och se hur skrynklorna försvinner under hettan av locktången.
  2. Har du inte en locktång så kan man oftast ha tillgång till vatten, blöt ner ditt plagg och häng upp det på en galge. När det torkar har det oftast mindre rynkor än vad det hade från start!

5. Skräddarsy passformen på din BH

Kläder ser mycket bättre ut, och sitter mycket bättre, när de passar på riktigt. Det här gäller även din BH. Har du (som nästan alla andra) svårt att hitta en BH som passar dig rätt så ska du inte tveka att rätta till detta hos en skräddare. Det är vanligt att få hjälp med det och gör att din BH både sitter bekvämare och snyggare!

6. Mjuka upp hårda läderplagg

Vissa plagg vi köper blir hårda med åren eller är redan vid inköp lite hårdare än vanliga plagg. En skinnjacka kommer givetvis aldrig att bli lika mjuk som en sidentopp men det finns ett fashion hack som får även de hårdaste av skinn att mjukna: använd en steamer, eller värm upp duschen ordentligt, och ta på dig ditt plagg och ställ dig i ångan (akta så du inte bränner dig bara! Det ska inte vara för varmt). Detta gör plagget mjukare, och ger även plagget en bättre passform. Win, win!

7. Fixa tröjan som sticks

Vi har nog alla varit med om den stora besvikelsen av en nyinköpt stickad tröja som är tvungen att tas av efter halva dagen för att den sticks så fruktansvärt mycket. För att dessa plaggen inte ska slängas och glömmas längst in i garderoben har jag självklart ett tpis: lägg tröjan i frysen i ca två dagar, när den sedan tinar är den betydligt skönare!

8. Akuta rödvinsfläckar!

Om du någon gång är på en fest och spiller rödvin på dig, gå inte hem! Spring istället efter det vita vinet och salt. Badda vitt vin på det röda och fläcken blir omedelbart mindre synlig. Du kan även använda salt, men det är betydligt starkare – så gör bara det om det är ett tåligt plagg!

9. Tvätta jeansen på rätt sätt

Är dina favoritjeans smutsiga men du bävar för att tvätta dem då du vet att dem förlorar både färg och passform i maskinen? Då är detta fashion hack något för dig! Har jeansen bara en obehaglig doft så kan du istället lägga dom i frysen över natten. Behöver du ändå tvätta bort fläckar så tvättar du dem alltid ut och in i en tvättpåse för att behålla kvalitén.

 10. Ta hand om noppriga kläder

Har du noppiga plagg utan att äga en apparat som avlägsnar noppor så finns det faktiskt andra sätt att få jobbet gjort: använd din rakhyvel för att få bort trista noppor! Detta ska dock göras försiktigt och tryck inte med rakhyveln utan var lätt på handen – så du inte skadar plagget.

*

Vill du läsa mer om mode? Tryck här!