Back to work with GANT

Samarbete medGANT

Hösten är snart här och vi är tillbaka i full speed. Även om denna vecka bjuder på härlig sensommarvärme, längtar vi efter ullkappor och boots. Höstmodet är ju det roligaste modet, håller ni inte med? Tillsammans med GANT har vi satt ihop några looks med säsongens nyheter. Häng med!

Marine

ruggertröja, rutiga byxor, scarf, väska, marinblåa byxor

Scarfen fortsätter att trenda vilket vi älskar! En härlig färgklick du kan sätta i håret, runt halsen och på väskan. Tröjan är en av GANT’s ikoniska ”rugger”, men denna är stickad och något oversized, vilket gör den enkel att både klä upp och ner! Louise bär den tillsammans med ett par kostymbyxor vilket gör outfiten till en perfekt look för kontoret i höst. De rutiga för den som vill ta ut svängarna lite och de blåa för den som är ute efter en lite mer klassisk look. Båda kostymbyxorna går även att tvätta i maskin vilket vi älskar, för vem har egentligen tid med handtvätt varje gång?

Värt att nämna är att Louise sen vägrade ge ifrån sig tröjan.

The set

tröja, kjol, blus, kavaj, blus

Ett mönstrat set är bland det bästa man kan ha i garderoben. Det förenklar så många tidiga morgnar med klädpanik då det bara är hoppa i settet, slänga jackan över axeln och sticka iväg! Här har Emelie stylat med kavaj i en större storlek, men det går lika bra att damma av biker-jackan till denna look. För att piffa till looken lite extra har hon även på sig en blus med plisserade armar under. Blusen är dock väldigt fin att ha bara för sig själv och styla tillsammans med ett par byxor också!

Settet är i den klassiska mönsterbilden ”Hundtanden” och eftersom att mönstret är gjort i jordnära färger passar det lika bra under kontorstid som på efterföljande middag. Här har man också stylat med sneakers med höga strumpor i, även det ett viktigt stylingelement inom American sportswear. När mörkret faller är det bara att byta ut sneakers till en klack och du är redo för kvällen!

Sporty prepp

skjorta, jeans, Varsity-jacka, scarf

En annan favorit ur höstkollektionen är Varsity-jackan. Det ultimata ytterplagget för att liva upp vilken outfit som helst! Väl på kontoret syns istället den perfekta oversize skjortan. Har du också varit på jakt efter den hela året? Well, här är den! Kragen är också något större för att efterlikna de gamla GANT-skjortor från 60-talet.

Fun fact! Visste du att GANT uppfann och introducerade hällan för upphängning bak på skjortan? Den utformades för att hålla skjortorna skrynkelfria i omklädningsrummen. Det blev även en del av dejtingkulturen på Ivy League-universiteten, då killarna tog bort sin hälla när man kilade stadigt med en tjej. Tjejerna däremot, bar killens halsduk! Hur gulligt?

Sneakers + kostym = sant

kavaj, t-shirt, byxa, väska

Alla garderober behöver en kostym — våga slå till på en i färg eller mönster. Denna är inspirerad av herrkostymen och Emelie bär faktiskt kavajen i en storlek större för att få den ännu lite mer bredaxlad och oversized. För att klä ner outfiten något har hon stylat det med ett par vita sneakers, den enskilt viktigaste accessoaren när man pratar om American sportswear. En livräddare när man springer mellan möten hela dagarna! Väskan är även en riktig garderobsräddare. Man kan nämligen bära den både som crossbody till vardags och genom att ta av axelbandet funkar den även som kuvertväska till helgens festligheter.

Hunting inspired

jacka, skjorta, byxa, scarf, väska

Här har vi den klassiska vaxade jackan i en modern take. Den är kortare, har stora fickor och manchesterkrage. Tillsammans med dessa gröna byxor plockar man upp trenden outdoor-living – urban style.

Vi får användning för scarfen flera gånger i dessa looks, men här tyckte vi att den passade bäst runt halsen. En annan nyhet i höstkollektionen är denna tidlösa ”bucketväska”. Den är i en perfekt storlek och vi får plats för både dator, lunchlåda och andra nödvändigheter man behöver en dag på jobbet!

Vi hoppas att ni nu känner er lika taggade på hösten som vi gör. Let’s do this!