Här hittar du Stockholms bästa second hand-butiker

Bildkälla: Matilda Djerf

Jag vet inte hur många vintagebutiker det poppat upp i Stockholm de senaste åren. Många bra, men tyvärr ganska många mindre bra också. Ibland kan jag faktiskt få ont i huvudet av att gå in i en alldeles för rörig och osorterad butik. Därför brukar jag se till att hålla mig till mina favoriter som sällan gör mig besviken.

Här kommer dem!

Humana Second Hand

Här kan du fynda begagnade märkeskläder till riktigt bra priser, trots att butiken är relativt välsorterad. Dessutom kan du handla här med gott samvete, då all vinst går till välgörenhet. Inte övertygad än? Spana då in deras Instagramkonto där de komponerar ihop outfits utifrån kläder de har inne i butiken.

Adress: Timmermansgatan 23 & Gamla Brogatan 26

Lotta Vintage

En välfylld butik med färgglada klänningar, jackor och skor. Här hittar du udda kreationer i fina mönster och mycket färg. Som alltid när du shoppar vintage bör du gå hit med humöret på topp, för du vill verkligen kika igenom varenda galge så att du inte missar någon guldklimp. Och glöm inte att spana in väskorna! Du kan gå miste om ett riktigt kap annars.

Adress: Upplandsgatan 45

Emmaus Vintage

Välsorterad butik med hög fyndpotential! Det är faktiskt två butiker bredvid varandra som totalt har 400 kvm fyllt av kläder, prylar och böcker för de stora och de små.  Även Emmaus sätter ihop outfits på sin Instagram så att vi konsumenter ska bli inspirerade.

Adress: Peter Myndes Backe 8

Beyond Retro

Tänkte först inte ha med denna på listan då det känns som en sådan butik alla redan vet om. Men för den som just börjat handla kläder second hand: här har du en riktigt bra butik. Det finns mycket att spana på och trots den mängd kläder som hänger här, skulle jag ändå säga att det är relativt välsorterat. Inte som Myrorna till exempel.

Adress: Brännkyrkagatan 82 & Drottninggatan 77

Judits Second Hand

För den med lite mindre tålamod passar det perfekt att kliva in här. Judits är nämligen inte bara en välsorterad vintagebutik, utan den är otroligt vacker också. De blandar insamlingar med  egna inköp från England. I samma regi drivs även Filippa K Second Hand som ligger vägg i vägg med Judits, så vill du shoppa Filippa K för en snällare peng är det hit du ska gå!

Adress: Hornsgatan 75

Arkivet Second Hand

Vill du handla på en riktigt välsorterad butik är det hit du ska gå. Allt är i jättefint skick och det är nästan som att du handlar i en vanlig butik. Det gör ju förstås att priset är lite högre här, men trots det kan du göra riktigt bra fynd!

Adress: Nortullsgatan 33 & Nybrogatan 44

*

Lycka till med shoppingen! Känner du dig vilsen i butikerna tipsar vi här om vad du ska kolla efter när du shoppar second hand.