Midsommarklänningar vi drömmer om som INTE är blommiga

Midsommar står för dörren och det är hög tid att leta fram sin favoritklänning i garderoben eller införskaffa sig en ny sommardröm. Blommigt i all ära och även om jag tycker blommigt är jättefint på andra så bär jag sällan mönstrade plagg själv. Här kommer därför midsommarklänningarna vi drömmer om som INTE är blommiga. Samtliga går bra att både klä upp till fest och klä ner till vardags.

 

Midsommarklänningarna vi drömmer om som INTE är blommiga

// No. 1 – HÄR (klick!) // No. 2 – HÄR (klick!) // No. 3 – HÄR (klick!) // No. 4 – HÄR (klick!) // No. 5 – HÄR (klick!) // No. 6 – HÄR (klick!) // No. 7 – HÄR (klick!) // No. 8 – HÄR (klick!) // No. 9 – HÄR (klick!) // No. 10 – HÄR (klick!) // No. 11 – HÄR (klick!) // No. 12 – HÄR (klick!) //

Som ni ser går skalan i svala toner av vitt, beiget och blått. Tre färger som står sig över säsongens trender och alltid känns klassiskt tidlösa. Personligen tycker jag även det är fint att markera midjan och framhäva figuren. Dessa midsommardrömmar checkar med andra ord alla boxar på min lista.

Färger och nyanser

När det kommer till färg, oavsett om det är blått, vitt och beiget eller en någon annan kulör så glöm inte att varje färg också kommer i en mängd av nyanser. Jag möter ofta kunder i butik som påstår att de inte passar i en specifik färg. I de flesta fall handlar det inte om färgen i sig utan snarare kulörens underton och  intensitet. Medan somliga klär i en kall beige, klär andra i en varm beige. Vissa passar i en nedtonad duvblå klänning och andra en koboltblå variant. Lär dig mer om färgpaletter och ta ett test för att se vilka nyanser som passar dig HÄR (klick!). Du kan även läsa mer om Konsten att bära färg (klick!).

Det var allt för mig denna gång!