Mitt mode-jag har vaknat till liv

Bild: Diana Gran

Så, hände det… jag blev äntligen vaccinerad mot covid-19! I Frankrike har man vaccinerat befolkningen i en rasande fart och även unga har fått dra den lyckliga lotten. Dagen jag blev fullt vaccinerad i Paris så var det som att något i mig väcktes till liv – något som länge varit i skymundan: mitt mode-jag!

Äntligen kunde jag sitta på en uteservering, uppklädd från topp till tå och med en drink i handen utan att känna oron kring smitta. I samma veva fick jag äntligen (efter 1,5 år!) djupdyka i garderoben för att få bära de där sommarblåsorna som jag så länge drömt om. Att få vara den bästa versionen av mig själv efter månader, och månader med hemmakläder. Den ena klänningen finare än den andra. Mitt shoppingsug som så länge legat på hyllan började dessutom smyga sig fram, och helt plötsligt var det jag som stod i varje skyltfönster bland Paris underbara butiksutbud. Något jag för sex månader sedan inte kunde se framför mig skulle ske…

Om det är något jag har sagt till mig själv i sommar så är det att jag ska ta vara på varje dag och klä upp mig i de finaste outfits jag har i garderoben. För ni kommer väl ihåg min tidigare artikel för ett tag sedan? Kring vikten av att klä upp sig! Man blir glad, positiv och känner en mening med vardagen när man klär upp sig. Man blir mer produktiv av att klä upp sig. Man får bättre rutiner av att klä upp sig. Dessutom så blir alla andra runt omkring dig gladare! Jag vet inte hur många gånger jag har blivit stoppad på Paris-gator senaste tiden av någon som vill berömma min look.

Med det sagt, idag bjuder jag er på tre stycken internationella modeprofiler med helt olika stil och kreativt öga som jag kommer att inspireras av denna sommar:

Mara Lafontan

En kreativ fransyska som får dig inspirerad dagligen.

Giorgia Tordini

Italienska IT-tjejen som vet hur man klär sig för fest.

Jeanne Damas

En riktig Parisienne med klassisk modesmak och attityd på livet.