Västen trendar – såhär stylar modeprofilerna den

Bild: Alexia Kafkaletos

Trender är som kärlek, vissa ser man och man faller handlöst med en gång, och vissa andra behöver man se ett par, tre eller fyra gånger innan man är övertygad. Gubbvästen, eller västen introducerades i mitt liv enligt den första meningen. Jag föll pladask, handfallen vid första ögonkastet. Det är någonting med västen som får det att pirra inombords. Jag vet att det låter töntigt, men så snyggt tycker jag faktiskt att den är. Det är också något speciellt med att vara snabb på bollen. Man blir alltid lite mer exalterad över en trend om man är först, snarare än om man adopterar den lite senare. Det kan också ligga något i att dom trenderna man är snabb på, är ju oftast dom som går bäst i linje med din personliga stil. 

Bär västen i set

Väst

Bild: Emily Ratajkowki

Det absolut vanligaste sättet (och kanske även det snyggaste sättet?) att styla västen på är att bära den i set. Matcha med en kostymbyxa i samma färg och du har en ursnygg outfit bara sådär. När det kommer till västen så tycker jag inte att man ska göra det för komplicerat. Västen i sig är redan lite utav ett statement plagg och behöver snarare balanseras upp av något inte för spektakulärt nedtill. Något att tänka på är dock att det är väldigt snyggt att matcha västen till ett par klackar. Eftersom västen är lite åt det maskulina hållet skapar man en fin balans genom att matcha den med väldigt feminina klackar. 

Våga denim västen 

Väst

Bild: envii_official 

Ursäkta mig, men jag tycker att en look helt i denim med väst och byxa är något av det snyggaste som finns just nu. I all sin enkelhet så finns det något så storslaget i en avskalad denim look. Helst vill jag matcha ett sådant här set till riktigt chunky sandaler. Men eftersom det inte riktigt är säsong för det än så skulle jag vilja slå ett slag för att matcha med ett par sportiga sneakers. Snåla dock inte med smycken till en sådan här look. Eftersom detta är en minimalistisk outfit gör det sig nämligen extra bra med matchade smycken till. Hade jag burit detta hade jag kört på stora ringar i öronen, flera halsband och några ringar. Inget less is more på smyckesfronten helt enkelt. 

Blanda denim och dressat 

Västen

Bild: Bershka

Ytterligare en styling av västen är att blanda denim och dressat. Frågar du mig så är det lika snyggt att bära denim väst till kostymbyxor, som det är att bära kostymväst till jeans. Att mixa dessa skapar en avslappnad look som fungerar perfekt till jobbet. Matcha med ett par snygga klackar så är du dessutom mer än redo för aw. Tycker du det känns för naket att bara bära västen som den är så är det inga problem att ha en skjorta eller en långärmad tröja under. Det är även supersnyggt att bära en matchande kavaj till västen, vilket ger ett mer klätt intryck. Hoppas ni är taggade på att testa trenden, för det är i alla fall jag! 

*

Vill du läsa mer om mode på FORNI? Klicka här!