Helgfrukost: Bananpannkakor med moringa

I början av sommaren var jag i Paris och fastnade totalt för ett brunchställe vid namn Season Paris. Eller rättare sagt så fastnade jag för deras ljuvliga amerikanska pannkakor med en touch av Moringa!

Många av oss associerar nog Moringa med The Body Shop’s body butter. Det var iallafall det första som dök upp i mitt huvud och det gjorde mig nyfiken. Men varför ha det i pannkakor? Efter en del research förstod jag varför – det är en riktigt superpulver! Så jag bestämde mig för att testa på och göra en egen, lite mer hälsosam variant.

Bananpannkakor Moringa
Himmelskt goda!

Vad är Moringa?

Bara ett gram Moringa innehåller bland annat fyra gånger mer kalcium än mjölk, sju gånger mer C-vitamin än apelsiner, 46 olika antioxidanter och hela 36 olika antiinflammatoriska ämnen. Helt fantastiska egenskaper, så Moringa kan med all rätt kallas för superpulver. Smaken är däremot inte lika fantastisk, därför räcker det gott och väl med en halv tesked i pannkakor eller exempelvis smoothies.

Bananpannkakor Moringa Bananpannkakor

Recept på bananpannkakor med Moringa

Bananpannkakor (för en person)

1 banan
2 ägg
1 tsk moringapulver
2 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver (valfritt)
Kokosolja att steka i

Kolasås

1 dl kokosgrädde
0,5 dl kokossocker
En nypa salt
0,5 tsk vaniljpulver

Veganskt gräddfluff

0,5 pkt Oatly på mackan
1 msk björksocker eller honung

Gör såhär:

Börja med att göra kolasåsen. Blanda ner samtliga ingredienser i en kastrull och rör om. Låt det koka upp och låt sedan puttra i ca 5-10 minuter beroende på hur tjock du vill ha såsen. Blir den för tjock går det bra att blanda i lite vatten. Låt svalna något i kylen.

Kör sedan alla ingredienser till pannkakorna i en mixer eller matberedare. Sätt på spisen på medelvärde och lägg ungefär en tesked kokosolja i stekpannan. Grädda sen bananpannkakorna ca 3-5 minuter på varje sida – när pannkakan börjar “bubbla” är det dags att vända på den!

Blanda ihop ingredienserna till gräddfluffet och låt stå svalt tills det är dags att servera.

Bananpannkakor går att variera i all oändlighet och likaså toppingen. Vill du hellre ha vanlig grädde smakar det alldeles utmärkt och finns inget mandelmjöl i skafferiet kan du ta något annat mjöl. Lycka till!