Här kommer ett vegetariskt (laktos/ovo) middagstips för dig som är sugen på något gott – vem är inte det? De här grönsaksbiffarna är fräscha och smakrika, med sting från cayenne och gul, härlig färg från gurkmeja. Byt ut mandelmjölet och fiberhusket mot vanligt mjöl om du hellre vill använda det!
Kål- och fetaostbiffar med örtyoghurt
(ca 6 stycken)
Biffarna
0.5 st kålhuvud, spets eller vit
1 dl hackad salladslök
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk grädde
0.5 tsk cayennepeppar
0.5 tsk gurkmeja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk citronsaft
100 g fetaost smulad
Salt & peppar
1. Mixa kålhuvudet i en matberedare så att kålen fördelas fint.
2. Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
3. Ställ åt sidan och låt svälla lite. Forma biffar och stek dem på båda sidor i smör eller olja.
Örtsåsen
0.5 dl hackad koriander
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl hackad mynta
1 tsk citronsaft
2 dl turkisk yoghurt
Salt & peppar
Blanda alla ingredienser i en skål. Servera tillsammans med biffarna!