Recept: Gör enkelt din egna chokladgranola

Är det någonting jag verkligen aldrig kommer tröttna på, så är det choklad. Jag älskar choklad i alla dess former och hittar allra helst nyttiga alternativ som ändå bidrar till att stilla suget. Denna chokladgranola är helt klart ett sådant alternativ!

Med en mix av nötter, frön, lönnsirap och kakao så ger den en massa nyttiga vitaminer och mineraler – den är söt samtidigt som den är väldigt mättande, och kakaon i sig bidrar också med ett gäng bra hälsofördelar!

På min blogg berättar jag lite mer om varför kakao är så bra för dig!

Nyttig chokladgranola

Ingredienser
1,5 dl hasselnötter
1,5 dl mandlar
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
3 msk kakao
1 krm himalayasalt
0,5 dl cashewsmör
0,5 dl lönnsirap

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Dela mandlarna i två och blanda med resten av de torra ingredienserna i en bunke.
3. Rör ned cashewsmör och lönnsirap – blanda ordentligt.
4. Häll ut chokladgranolan (som nu är väldigt kladdig, det är bara ett plus!) på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen i två timmar, rör om då och då.
OBS! Jag gräddar granolan på 100 grader för att behålla så mycket näringsämnen som möjligt. Ha tålamod!

Vips, så har du världens godaste chokladgranola!

 

[su_divider top=”no” divider_color=”#efeeee” link_color=”#ffffff” size=”1″ margin=”0″]

 

Se fler recept på FORNI här!

Här är orginalreceptet från min blogg!