Recept: sommarsallad med jordgubbar

Nu är årstiden här då örter kan plockas direkt från trädgården, middagar avnjutas i kvällssolen och jordgubbar flytta ner i middagen. Sommaren är verkligen fantastisk på alla sätt, inte minst i matlagning! Och då förstås med de rätta komponenterna, något som denna sommarsallad verkligen har.

En sommarsallad med jordgubbar är någonting som jag personligen drömmer om precis hela vintern och inte minst den här, som har en perfekt balans av sött, salt, krämigt, knaprigt och lite ”nötig” smak även från palsternackan. Den gör sig precis lika bra som en snabblunch som en trevligare middag med ett iskallt glas vin en ljummen sommarkväll, och då måste väl ändå säga att en rätt har allt?

sommarsallad
Blanda ihop din sommarsallad och toppa med naturella cashewnötter och lite extra persilja!

Recept på sommarsallad med jordgubbar och fetaost

Ingredienser 4 portioner:
1 påse mahcesallad
ca 250 g jordgubbar
3 stora palsternackor
2 avokado
400 g fetaost
1 kruka persilja
100 g cashewnötter

Dressing:
0,5 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt i bakplåtspapper
2. Skala (om du vill) palsternackorna och skär upp i stavar, lägg på plåten och ringla över olivolja och salt
3. Ställ in i ugnen ca 20-25 minuter
4. Häll upp machesalladen i en skål och smula ner fetaosten med fingrarna
5. Skär upp avokado och lägg ovanpå
6. Skär jordgubbarna i bitar och hacka persiljan, ställ åt sidan
7. Blanda ihop dressingen och häll över salladen
8. Ta ut palsternackorna ur ugnen när de är gyllene och låt svalna ett par minuter innan du häller ner i salladen
9. Toppa sist med jordgubbarna, persiljan och cashewnötter. Mums!

Sugen på fler recept som passar i sommar? Prova den här otroliga sommarpizzan eller denna goda ugnsbakade fetaost med hummus och picklad rödlök!