Perfekta dejten under 500-lappen

Bild: Humanlovers
Den här artikel innehåller annonslänkar

Att komma på en aktivitet att göra på dejten kan vara svårt. Och framförallt under en månad som både är kall och kämpigare än en annan rent ekonomiskt. Man vill inte att kvällen ska kännas B och inte heller uppfattas som snål! Vi är här för att guida dig – till hur du skapar den perfekta hemmadejten, som inte kostar över 500-lappen. Här är de enda prylarna du behöver!

Doftljus

Att ha det stökigt ger inte det bästa intrycket. Ordning och reda visar att du faktiskt bryr dig om att du ska få besök. Städa och bädda rent med nya lakan. Fluffa till kuddar och filtar. Tänd ljus! Gärna ett doftljus som sätter stämningen för kvällen.

Doftljus

25 kr från Ikea
Köp

Flaska rött med 2 vinglas

En flaska rött behöver inte kosta skjortan, satsa på en billig med en stilren design. Se till att ha två vinglas redo att fylla upp. Och varför inte börja med ett halvt glas för att lätta på nerverna innan det plingar på dörren? Snygga vinglas kommer att ge dig extrapoäng!

Monti Garbi

72 kr från Systembolaget
Köp

DYRGRIP Rödvinsglas

39 kr från Ikea
Köp

Charkbricka

Istället för att ställa sig och laga en hel måltid, fungerar det lika bra med en charkbricka. Duka upp med brieost, vindruvor och lufttorkad skinka eller tryffelsalami. Det blir lagom mättande och är något ni kan småäta på under hela kvällen. Dessutom gifter sig smakerna fint tillsammans med det röda vinet.

Charkbricka

29 kr från Ikea
Köp

Underkläder

Nya underkläder kan verkligen få en att känna sig på topp (oavsett hur man vill att kvällen ska sluta). Känn dig självsäker och sexig med en extra boost i form av en ny spetstrosa. Gör tid för en ordentlig dusch, skrubb och insmörjning innan dejten kommer.

Spetstrosa

50 kr från NA-KD
Köp

Icebreaker

Alla dejter behöver en icebreaker. Och vi tipsar om den bästa. Ett kortspel som består av finurliga och twistade frågor. På så sätt lär ni känna varandra på ett djupare plan, eller kan välja att inte ta kvällen för seriöst. Bjud på dig själv och våga svara därefter så garanterar vi en spännande stund.

Kortspel

100 kr från Lagerhaus
Köp

Parfym

Sätt tonen med rätt parfym. Man vill inte lukta för starkt, så det blir jobbigt att komma nära. Vi tipsar om budgetvarianten Eau My Secret. Med doften av ljuvliga apelsinblommor som andas en mjukhet. Med en sensualitet som blandar sig med delikat och attraktiv feminin vanilj.

Eau My Secret

129 kr från Det
Köp

Pläd

Inför småtimmarna framför Netflix kan en mysig pläd vara bra. En anledning att gosa ner sig båda två på en liten yta. Det gör en också mer bekväm och ser till att ni kan fokusera på att lära känna varandra istället för att fundera på något runt om.

Fleecepläd

20 kr från Jysk
Köp

*
Läs också vad kroppsspråket säger på första dejten, klicka här!