Receptet på den bästa dejten

Bild: Courtesy of Kelia Anne

Jag vill inte ljuga för er, eller ens försöka få det att framstå som att mitt dejtingliv är guld och gröna skogar i den här sociala distanseringen som pågår. För det är det inte. Men något som faktiskt är guld och gröna skogar är minnet av gamla dejter… Men, varför sitter du där och knappar på tangenterna som singel då kanske ni undrar – eftersom jag påstår mig ha varit på en del fantastiska dejter i mitt liv. Bra fråga! Mitt ärliga svar på den blir att även om själva dejten kanske är briljant så kan det faktiskt vara så att ens motspelare, parhäst eller flirt (kalla det vad du vill) inte är den man hoppades på. Eller så kanske personen faktiskt är den du hoppades på, och dejten var toppen.. men ändå säger det inte klick.

Alltså kan man ha varit på många bra dejter där det faktiskt bara inte varit rätt timing eller rätt person. Det kan också vara så att man är envis i sitt singelskap och letar fel trots att man just avslutat en perfekt dejt (men det personlighetsdraget behöver man kanske inte erkänna att man besitter)? I alla fall inte såhär på nätet! Hur som helst, åter till mina tankar om dejterna och aktiviteter som har varit perfekta. Vad jag vill minnas så har jag faktiskt varit på en del sådana och dom har alltid varit utformade på någorlunda samma vis. För att pinna ner det till ett recept så skulle jag säga att alla perfekt dejter som jag har varit på har innehållit: samtal, mat, någon aktivitet och en liten touch av berusning. Alla utförda i exakt den ordningen.

The ice breaker steps

Låt oss kika närmare på hur man utför dessa på bästa sätt då. De första stegen: samtal och mat, kan vi kalla för the ice breaker steps. Dom är precis lika viktiga som le grand finale som vi kommer till längre fram. Jag vill belysa the ice breaker steps och dess viktighet genom att likna de med ett hus utan en grund eller en person som hamnar mitt i en hockeymatch utan att kunna stå på ett par skridskor. Det sistnämnda har faktiskt hänt mig på riktigt. Jag skulle dejta en kille som spelade hockey, och han verkade ha missat den lilla detaljen att alla inte kan eller ens vill åka skridskor. Vi skulle på en hemlig aktivitet på vår första ensamdejt och jag föreställde mig vin, god mat och långa konversationer. Klipp till Bambi på hal is och en lätt irriterad tjej i 25-års åldern. Därav, glöm inte att bygga upp dejten väl! Ni behöver få lite känsla för varandra och skapa någon form utav intresse. Det görs lättast över några drinkar, lite plockmat och bland människor på en överfull (önsketänkande) restaurang.

Le grand finale

För att dejten ska få just den där guldkanten som vi alla drömmer om så bör det även komma någonting efter the ice breaker steps. Den stora finalen, det avgörande ögonblicket och sanningens stund ligger alltså i aktiviteten som uppföljs av samtalen. När jag ser tillbaka på vilka aktivitet som jag har uppskattat så är det verkligen basala grejer. Du behöver alltså inte vara raketforskare för att lista ut nästkommande steg i dejten, det viktigaste är att det händer något. Fundera innan på vad du och din dejt skulle kunna göra för lättvindigt efter några glas vin och ta det du får mest känsla för. I detta steget handlar det om att ni behöver få vara lite lösa och lediga med varandra. Inte bara sitta på en pinnstol och hålla låda. Jag minns flera dejter som varit riktigt lyckade i form utav final, så här kommer en rad idéer som jag själv har provat och uppskattat:

  1. Möt upp några vänner på en närliggande bar
  2. Gå vidare till en ny lite festligare bar bara ni två
  3. Planera för något ordentligt som en vinprovning eller varför inte akvarell-målning
  4. Gå en sväng på Gröna Lund, eller ta en promenad

Precis som jag nämnde tidigare så är det inte raketforskning vi har att göra med. Men jag vet att det är många som låser sig fast vid tanken att en dejt sker bara i de första stegen alternativt bara i de sista stegen. Så, receptet på en bra dejt måste alltså innehålla både lite grovjobb, basarbete och några prickar över i:et. Då har du byggt upp din dejt på ett så framgångsrikt sätt som möjligt. Ni kan tacka mig sedan!

Xoxo Alma

Vill du läsa mer från Sexpectations? Tryck här!