5 sätt att boosta din sexlust

Bild: @papayalovin

Okej gänget, det är nu slutet av mars och det är svinkallt – kanske inte vad man skulle kalla för ett väder som boostar sexlusten. Lyckligtvis finns det andra saker än vädret som påverkar vår lust till sex, och som faktiskt är lättare för oss själva att påverka. Eftersom att artikel om hur du får ett fungerande sexliv var så uppskattad tänkte jag fortsätta lite på samma tema framöver. Jag älskar att både skiva om och diskutera allt som har med relationer, sex och lust att göra – så det blir ett par roliga månader framöver! Idag tänkte jag gå igenom det du kan göra för att boosta din egna sexlust. För om vi ska vara ärliga, den behöver nog boostas för de allra flesta av oss just nu.

Du blir vad du äter

Många menar att maten du äter påverkar din lust i allra högsta grad – vilket inte låter helt otänkbart. Genom en hobbyanalys kan man konstatera att är det ganska självklart att om man slänger i sig en tung måltid och avslutar med matkoma så finns inte varken ork eller lust till sex kvar. Om du å andra sidan äter mat som ger energi kommer det att finnas energi över till sex. Det finns även ett helt gäng med ätbara saker som till och med sägs stimulera sexlusten. Jag listar dem här nedan:

[su_note note_color=”#ffffff” text_color=”#210000″]
Mat som boostar din sexlust:
Vattenmelon
Mörk choklad
Valnötter
Pumpafrön

[/su_note]

Timing är avgörande

I veckan lyssnade jag på en sexolog som pratade om hur man ska få till det med sin partner oftare och hennes råd tycker jag passar ganska bra in här. Hon menade nämligen att våran lust för sex är högre till exempel innan vi går på den där middagen än efter. Så jobba istället med timingen här, om du upplever att lusten faller på innan middagen eller festen – passa på då att fånga tillfället och indicera sex med din dejt. Även om du bara har lite sexlust, så är begäret troligast högre där och då snarare än efter middagen.

Bastu, varm dusch eller sol

Det är ingen slump att det verkar som att folk i varmare länder har mer sex, faktum är att det är högre sexuell aktivitet utomlands. Värme stimulerar nämligen sexlust. Tråkigt nog började jag denna artikeln med att påpeka att vädret i Sverige är grått och trist, men vi kan uppleva värme på andra sätt än utomhus. Ta dig ett varmt bad, basta eller  om du har möjlighet åk till soligare breddgrader. Det kommer definitivt att boosta din sexkust!

Testa något nytt

Sexlusten kommer inte att komma av sig själv. Har den väl legat på paus ett tag måste man ofta jobba på att komma igång med den igen. Därför uppmanar jag alla som vill ha mer lust att utforska vad ni själva går igång på och villiga att testa. Utforska och ha en dialog med din partner om det behövs. Att inte fastna i gamla hjulspår när det kommer till sex är viktigt för att få tillbaka glöden.

Akupunktur

När jag googlade mig runt efter tips för att boosta sexlust så hamnade jag om och om igen på artiklar som rekommenderade akupunktur. Dom menar att man kan trycka på punkter i kroppen som är mycket förknippade med hur mycket lust vi känner. Jag har personligen aldrig testat någon form av akupunktur, men jag tycker inte att det låter som en dålig idé. Är du villig att utsätta kroppen för lite nålstick för att boosta sexlusten tycker jag att detta är värt att prova på. Lycka till!