Så kickstartar du ditt dejtingliv 2022

Bild: Human Lovers

Nytt år, nytt jag och potentiellt en ny livspartner. För visst måste man sikta högt om man ska komma någonstans? Jag råkar nämligen veta att det inte bara är du och jag som inte haft de bästa två senaste åren när det kommer till dejting. För att ge oss en klapp på ryggen vill jag tillägga, att det är ju faktiskt inte vårt fel. Det kom en pandemi som sköljde över allt vi kan om att socialisera sig – och vips satt vi singlar där ensamma och isolerade. För även om det inte riktigt varit lockdown i Sverige så har faktiskt möjligheterna till att träffa nya intressanta personer minskat avsevärt. Så ta inte för hårt på att du, precis som jag, inte lyckats träffa den rätta än. Oddsen har faktiskt varit emot oss! Under 2022 hoppas jag iallafall på att möta lyckan i en partner. Därför vill jag dela med mig av några tips för att kickstarta ditt dejtingliv 2022:

Din attityd sätter prägeln

Gå inte in i en dejtingsituation med fel attityd. Det kan verkligen påverka både ditt utgångsläge och ditt resultat. Om du redan från start tänker att personen du dejtar inte kommer ta er relation på allvar, så kommer hen förmodligen inte att göra det heller. Låt din attityd och inställning jobba med dig istället för emot dig. Och se till att utstråla det du verkligen vill ha ut av ert dejtande!

Ta inte dejtandet på för stort allvar

Konstigt tips tänker du kanske nu? Det är väl inte genom att vara oseriös som man hamnar ihop med sin drömpartner? Nej kanske inte helt så – men har du reflekterat över att det alltid är tjejkompisen som dejtar ganska lättsamt som drar alla vinstlotter? Det är känslor vi jobbar med när vi dejtar, så se till att inte försöka forcera något.

Din tid kommer

Men inte om du sitter och väntar på den! Få bort alla tankar du har kring när tiden är rätt för dig att ta tag i ditt dejtande. Jag vill föreslå att du börjar dejta nu, ge dig ut i matchen och lär dig saker längs vägen. Vad du till exempel är ute efter. Du behöver inte checka av en massa boxar innan du ger dig in i djungeln. Din tid är nu!

Var realistisk

Det känns otroligt kvinnligt att tro att kärlek och dejtande ska vara lätt, rätt och passionerat bara sådär. Låt oss vara realistiska och se dejtandet för vad det faktiskt är. Var noggrann med att fundera över vad du tar med dig in i dejtandet och att det tar tid att hitta en livspartner. Vilket är helt okej.

Skynda långsamt

I motsägelse till din tid är nu så vill jag även poängtera att jag ofta stöter på vänner och bekanta som ger dejtandet x antal månader, och hittar de inte någon så ger de upp efter ett tag. Jag tror det ligger någonting i att vi måste kyssa några grodor innan vi hittar vår prins – så även om du börjar nu snarare än senare så måste du låta tiden få sin plats.

Ha ett öppet sinne

Ge inte upp på en person av en liten felsägning eller handling. Jag upplever att vi är strängare än någonsin när det kommer till hur vi vill att vår partner ska vara. Framförallt om man har varit singel länge. Om du vågar släppa på allt du tror att din partner borde vara så har du mycket högre chans att faktiskt träffa the one.

Älska dig själv

Klyschigt men sant. Älska dig själv i ditt dejtande, se det som ett tillfälle att faktiskt lära känna dig själv ännu bättre också. Att dejta handlar minst lika mycket om att spegla sig själv som att hitta en motpart. När du verkligen är ett med dig själv så lovar jag att du attraherar potentiella partners ännu mer.

Kör hårt! Xx, Sexpectations

*
Vill du läsa fler krönikor från FORNIs sexpectations, klicka här!